Klapna-"protiv detonacije"

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • gloginjaR
    CBC Član
    • 02.10.2006
    • 69
    • Split

Re: Klapna-"protiv detonacije"

Nadam se da sam sveo na minimum detonacije!! jedan kabel stari(isto su silikonski bili) mi je bia
    razgliman, ovaj kraj koji dođe na razvodnu kapu,
    Sad sam stavia nove Silikonske PROSPARK kablove ...

i prominija sam svjećice, ove stare sam stavia kad sam uzea auto pre 20 tisuća km!!! i imaju tri kraka na sebi!!?
    kolko vidim sagorevanje je odlično??! ..jedino su kraci potrošeni!!

za moj golf 3, po katalogu dođu ove sviće sa tri kraka!? tako da sam ih stavi iste?! ...

eto to je to jedino bi volia još pogledat ovdi kod nas u Hrv... ovu klapnu da stavim(za svaki slučaj

pozz
    gloginjaR
    Vozim GolfIII 1.6i GT(97g) 74kw,
    Plin:LandiRenzzo (BRC)
    Potpis nije po pravilima foruma...

Comment

• slavko_bgd
      CBC Senator XXL
      • 24.03.2009
      • 771
      • Batajnica
      • Stilo 1.6 16V MW

@gloginjaR:

Na osnovu onoga što sam video na slici,savetujem da uradiš sledeće:
      -Mešač, koji se sada nalazi na protokomeru, treba izbaciti i umesto njega staviti mešač na metalni deo u**** (do prigušnog leptira). Na taj način se dvostruko skraćuje putanja gasa od mešača do cilindara i zapremina koju puni zapaljiva smeša;
      -Zaštitna klapna izgleda baš onako kao na slici koju je postavio Ivan T. Unutrašnji promer je 72mm za taj HITACHI protokomer.Njena uloga je samo da spreči oštećenje protokomera i kućišta filtera vazduha ALI NE ELIMINIŠE DETONACIJE!

Moguća su 3 uzroka detonacija:

1. Greška u paljenju (kablovi,svećice,itd)
      2. Greška u razvodu (zupčenje motora, zazor ventila, oštećenje dosjeda ventila,greška na hidropodizačima...)
      3. Siromašna smeša

Pod 1. možeš da rešiš samostalno, kako su kolege savetovali.
      Pod 2.je posao za mehaničara ali samo ako 1.i 3. ne daju rezultate.
      Pod 3 je posao za "plinadžiju"- na vozilu je Landirenzo LCS A1 V05, koji se kontroliše i podešava softverski. Kontaktiraj igor@auto-tim.hr ili mario@auto-tim.hr i raspitaj se da li u njihovoj mreži ima servis u Splitu.

Puno sreće u rešavanju problema...
      Bolje peške u švaleraciju nego Mercedesom na posao...

Comment

• gloginjaR
        CBC Član
        • 02.10.2006
        • 69
        • Split

Originally posted by slavko_bgd
        @gloginjaR:

Na osnovu onoga što sam video na slici,savetujem da uradiš sledeće:
        -Mešač, koji se sada nalazi na protokomeru, treba izbaciti i umesto njega staviti mešač na metalni deo u**** (do prigušnog leptira). Na taj način se dvostruko skraćuje putanja gasa od mešača do cilindara i zapremina koju puni zapaljiva smeša;
        ..
        Misliš da bi treba ovaj mješač da prebacim "gore" do (kako je naslici označeno zelenom bojom) da ga premjestim gore???

Unlimited space to host images, easy to use image uploader, albums, photo hosting, sharing, dynamic image resizing on web and mobile.

dali nakon prebacivanja treba štelat smjesu? ili sve ostaje isto!?

Comment

• zverko
          CBC Senator XXL
          • 19.08.2005
          • 7085
          • BGD
          • Audi A4

upravo tako. umesto gde je sad pomeri ga gore gde si obelezio zeleno i stavi svecice sa jednim krakom a ne sa 3.
          deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• gloginjaR
            CBC Član
            • 02.10.2006
            • 69
            • Split

nemoj te me krivo shvatit!! ...auto sam kupia pre 3 god (uvoz iz italije) i na satu ima sad 170.000 tis/km

malo me je "panika" sad to prebacivat gori?! kad ovako stoji ko zna koliko km?!

OK' DA I IDEM PROBAT postavit mješač gori, kako da uvati(da spojim) gori sa metalnim djelom u****???!
            da ubacim komad crijeva širine ovog mješača i u****, i uhvatim bragama?! može li tako da se spoji??

Comment

• Dora
              Nadzornik!!!
              • 24.10.2004
              • 17451
              • Novi Sad
              • FIAT

Taj mikser je predvidjen za to mesto gde ej stavljen, mislim na smer prolaska vazduha, ako ga stavljaš gore trebalo bi da bude u istom smeru što će ti komplikovati život da tako spojiš. Ako ćeš premeštati najlakše je da uzmeš dugi mikser koji je predvidjen da dodje na grlo u**** a 99 posto je tavih, samo uzmeš odredjen prečnik i to je to. Inače slažem se, što je bliže mikser usisu sve je bolje za protiv detonacije, bolji rad i manju potrošnju.
              kad sam video prvi put u životu italijansku ugradnju bio sam jako razočaran, očekivao sam iz majčice postojbine gasa (bar za nas) nešto što će me postideti mog rada. Ja biih ono nogom bolje namestio tako da nisu talijanci baš ono što mislimo da jesu, to jest jesu
              Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• I JA IMAM GOLFA III
                CBC Početnik
                • 03.05.2010
                • 1
                • Novi Sad

Pozdrav! Imam problem, isti taj sa detonacijama...ali ono sto mi je veci problem je kako da nadjem delove...pa bi mi svaka pomoc dobro dosla!
                Imam golfa III 1.6 taj tip sa protokomerom (kao na slici sto je postavio GloginjaR)! Otisao mi je protokomer, kuciste filtera vazduha i celo to crevo sto vodi do protokomera... Ako neko zna gde moze da se nabavi bilo bi extra!!!

Comment

Working...
                X