Ostala je letnja smesa pa više troši valjda. Ja NIS i dalje favorizujem, ali ujutru ću probati da sipam kod Pančevačkog mosta sa Pančevačke strane..., pa da vidimo.
A kolku e sega plinot vo evra kaj vas, vo makedonija e od 0,53e do 0,63e ili od 33 do 39 denari, NE E NORMALNO bolje na benzin da vozime
Auto-gas u Srbiji kosta oko 61 RSD sto je priblizno 0,58 EUR, odnosno oko 35,50 MKD.
Svi bi mi voleli da gas kosta 1/5 cene benzina (ili jos i manje ) ali realnost je da je njegova cena priblizno 50% cene BMB-95, uz manja odstupanja oko ove vrednosti. Takvu politiku cena vodi cela Evropa.
Kad bi ovaj odnos cena ostao trajno, bilo bi dobro. Nadajmo se da hoce.
A gde to na Kosovu? U Kos. Mitrovici je oko 39din, a dole južnije je 65din. Razlika je u tome da se na severu kosova ne plaćaju nikakvi porezi i akcize.
Akcize bi trebalo ukinuti!Cak naprotiv,gas bi treblo SUBVENCIONISATI i na taj nacin privuci sto vise ljudi da ugradjuju jer je to drasticno ekoloski cistije,samim tim smanjiti ovaj ''tezak'' vazduh i uticaj na ozon!Ali nazalost,kod nas sve sto vlada vidi da je jeftino i da se mnogo koristi odma zine,pobuni se jer pazi da ne ustedimo previse i na tako nadje nacin da oporezuje i pare u ''budzet'' ( svoj dzep) stavi sto vise...a i pored tog kukaju da im para iz budeta nikad dosta,zapravo da ih nema...sta bi bilo da kojim slucajem akciza nema?
A gde to na Kosovu? U Kos. Mitrovici je oko 39din, a dole južnije je 65din. Razlika je u tome da se na severu kosova ne plaćaju nikakvi porezi i akcize.
U KM je 44 na svim pumpama, poskupelo je a na pumpama izmedju granice i KM je 46. Ja sam sipao u Zvecanu cim se predje most sa leve strane i na ulazu u KM sa desne strane (na krivini), na obe pumpe je 44.
Comment