U Arandjelovcu,tacnije izmedju Orasca i Arandjelovca "daki petrol" plin 67.00 dinara,a jos je i dobra fora sto na kraju meseca vracaju na svaki sipani litar po 5 dinara,znaci da je trenutna cena 62
Mene buni ono TNG-PBS. Jer koliko vidim, na dosta pumpi se toči gas koji je predviđen za kućnu upotrebu, a to nije onaj koji je za automobile, ali ljudi sipaju, nemaju pojma šta je PBS. Pa onda "puno mi troši, slabo mi vuče, trokira mi..."
E pa meni upravo taj NIS-ov auto-PBS najvise odgovara
Od Nove godine samo na NIS-ovim pumpama sipam i prezadovoljan sam potrosnjom. Mislim da je za skoro citav litar na 100 km manja nego letos (tada sam sipao na Knez-petrolu, OMV i Lukoil-u) u odgovarajucim uslovima.
Danas prosao pored Gile-gas (mislim da se tako zove) pumpe kod OTC-a na N. Beogradu, cena 67 din/lit. OMV i Eko u J. Gagarina 68,9 din/lit.
Mene buni ono TNG-PBS. Jer koliko vidim, na dosta pumpi se toči gas koji je predviđen za kućnu upotrebu, a to nije onaj koji je za automobile, ali ljudi sipaju, nemaju pojma šta je PBS. Pa onda "puno mi troši, slabo mi vuče, trokira mi..."
Pa nemam pojma. Ali TNG je Tečni Naftni Gas, koji se dobija kao višak u preradi naftnih derivata a ovo PBS bi trebalo da je prirodni gas koji se koristi za kućnu upotrebu. Ali ovo je zemlja demebelija i to što piše uglavnom nema veze sa realnošću.
Da si čitao malo forum ili bilo šta drugo, znao bi da je AutoPBS privremeni naziv za AutoGas odnosno TNG i da tako moraju da označavaju svaki "AutoGas" koji ne zadovoljava standarde kvaliteta, i to će moći da rade do kraja 2011. ili 2012. ili već tako nekog datuma, a onda će svi morati da prodaju AutoGAS koji je po standardima.
Trenutno nigde ne možeš da kupiš AutoGAS, svi prodaju AutoPBS, ja opet pitam ako neko zna gde ima da se kupi AutoGAS da jave da probamo i to čudo.
Ono što se većinom koristi u kućama i ide žutim cevima je metan i nema veze sa mešavinom propana-butana koji se koristi u kolima.
Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless." 11.04. 0:12 #2 Rule #51:Sometimes — You're Wrong!
Sad odmah da ideš na internet i izgoglaš šta je CNG a šta je TNG (LPG) i kad utvrdiš znanje dodješ da nam objasniš
Mislim oba su prirodna, ne dolaze iz crne rupe nego sa majčice zemlje. Mada je i crna rupa prirodna hm... Znači ne sintetizuju se u laboratoriji u proizvod koji u prirodi ne postoji u takvom stanju
TNG se dobija iz prerade nafte i rafinisanjem prirodnih nalazišta, obično iscrpljenih naftnih polja ili gde ga ima u višku.
Mešavina propana i butana uz neke nepotrebne andrmolje se koristi u većini zemalja kao TNG iliti to što smrdi a neide CNG je metan, gas koji se koristi u domaćinstvima.
Ako si mislio na boce (kućne) to je isto TNG, ne misliš valjda da će neko trošiti resurse i praviti poseban gas za boce Ture svima butan i vozi miško... al na proleće, zimi malo teže
Comment