Juče sipao na OMV i pitam šefa,znaš pročitao maloSAT reviju pa kao znam nešto,dali im je to PBM ili auto gas,a on .....
Nema čovek predstavu šta ga pitam!!!Jedino što mi je rekao je to da im je uvek isti dobavljač!!!
Da mu pošaljem Alvirka,a????????????
Pre neku nedelju sam sipao na pumpi Nesa Petrol, kad se sa nizbrdice posle Topole predje na ravan deo, imaju pumpe sa obe strane puta.
Ne pisem zbog cene nego zbog kvaliteta, posto sam presao nekih 15-20km vise nego kad sipam na EuroPetrolu, OMV-u koji su mi u komsiluku.
Boca je 38l cisto da imate predstavu zasto je 15-20 km znacajna usteda.
Uvek vozim iste relacije i na isti nacin tako da je samo do plina.
Jos jedna stvar oko potrosnje. Meni se cini da mi najmanje trosi kad sipam pun, predjem 100-150km i onda opet natocim pun. Tad mi je manja potrosnja nego da vozim prazan, pa natocim 1000din ili koliko vec. Ne znam kako ali sa isto litara gasa predjem vise kad je pun nego kad je poluprazan/prazan. Tako da sam poceo da praktikujem cesce sipanje i da stalno drzim pun. Ne znam da li ja ovo tripujem, pa jel jos ko ovo primetio?
Pa, brate, izmeri i nema šta da ti se čini! Jednom vozi dok ne isprazniš tank - lupam: imas rezervoar od 50 litara, prešao si 400km. Drugi put sipaj pun, pa svakih 75-80 km dodaj po deset litara i tako pet puta, do 50 litara, i voziš dok se ne isprazni. Ako si na kraju prešao ne 800 nego 900 kilometara, onda ne tripuješ. A posle podeli iskustvo sa nama, da se i mi rukovodimo!
Budući da teraš taksi, očekujem da obzaniš rezultate za tri dana
E sad nagradno pitanje: Da li će vam zli pumper više ukrasti kod pet malih sipanja ili kod jednog velikog?
Jos jedna stvar oko potrosnje. Meni se cini da mi najmanje trosi kad sipam pun, predjem 100-150km i onda opet natocim pun. Tad mi je manja potrosnja nego da vozim prazan, pa natocim 1000din ili koliko vec. Ne znam kako ali sa isto litara gasa predjem vise kad je pun nego kad je poluprazan/prazan. Tako da sam poceo da praktikujem cesce sipanje i da stalno drzim pun. Ne znam da li ja ovo tripujem, pa jel jos ko ovo primetio?
Ja to objašnjavam od prvog vagona ali se smeju....
A posle podeli iskustvo sa nama, da se i mi rukovodimo!
Budući da teraš taksi, očekujem da obzaniš rezultate za tri dana
Nazalost to sam ukapirao kad mi ovo vozilo vise nije u taxiju. A u medjuvremenu sam dobio i sluzbeni auto, tako da mi moj auto stoji. Upalim ga tako jednom nedeljno i provozam malo.
Originally posted by Duke
Pa, brate, izmeri i nema šta da ti se čini! Jednom vozi dok ne isprazniš tank - lupam: imas rezervoar od 50 litara, prešao si 400km. Drugi put sipaj pun, pa svakih 75-80 km dodaj po deset litara i tako pet puta, do 50 litara, i voziš dok se ne isprazni. Ako si na kraju prešao ne 800 nego 900 kilometara, onda ne tripuješ.
Nisam bas na to mislio. Vec na sledecu situaciju kada imas prazan rezervoar i odes na pumpu i sipas za 1000din i to je recimo 15litara plina. Sto mi je recimo dovoljno za 100km gradske voznje po beogradu. E sad zamisli drugu situaciju, pun rezervoar, resetovana kilometraza na nulu i prelazim 100km isto gradske voznje i dolazim na pumpu kad ono umesto 15lit staje 13lit. E na tu sam razliku mislio. Ovo mi se desilo par puta. Samo sto je mnogo dosadno ici svaki cas na pumpu.
Comment