Ugradnja boce za tng i atest

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • legenda
    CBC Senator XXL
    • 28.03.2009
    • 1345
    • Beograd

Ugradnja boce za tng i atest

Postovani,molio bih Vas ukoliko neko zna,da konacno razresimo dilemu u koja vozila moze da se ugradi tng u rezervni tocak,u koja mora samo bojler boca i u koja francuska vozila moze tng ispod auta(odnosno r. tocak)a da se bez problema prodje atest...mene konkretno interesuje peugeot 206 hatchback verzija...takodje bih Vas molio da objasnite kakve veze ima da li je benzinski rezervoar plasticni ili metalni,kad auspuh nije na sredini...unapred hvala,boli me glava od ovih sto atestiraju,zar ne moze da se napravi jedinstven pravilnik,da se konacno zna sta i kako moze a sta ne moze...
  • bmiillan
    CBC Senator XXL
    • 18.04.2005
    • 393
    • beograd
    • clk 200k

Re: Ugradnja boce za tng i atest

uvek ces na atestu naci nekog filozofa koji misli da je bogomdan za taj posao

pezo 206 moze rezervoar umesto rezervnog tocka, obavezno multiventil 67R01
    (sa elektroventilom na sebi) i metalna zastita preko rezervoara.

nema sanse da ne prodje atest, naravno ako je ugradjeno kako treba (jacina srafova,
    velicina podloski ....itd)
    nemoj na silu uzmi veci cekic

Comment

• *IvanT*
      CBC Senator XXL
      • 30.01.2005
      • 3234
      • Srbija, Beograd, Kara

Kod standardnih verzija Puga moze da se namontira torusni rezervoar, ali kod "spustenih" ne dozvoljavaju torusni. Kod svih ostalih moguce je namontirati torusni rezervoar i moze da prodje atestiranje.
      http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• legenda
        CBC Senator XXL
        • 28.03.2009
        • 1345
        • Beograd

Hvala svima,a posebno Ivanu,mnogo mi znaci Vase misljenje...ima na atestu da mu stavim gume 155/80r13,a kad dobijem papir i upisem u saobracajnu,zakucacu ga za crnu zemlju...malo i ja da se pravim lud...jos jednom hvala i veliki pozz

Comment

• gogi11
          CBC Senator XXL
          • 26.10.2009
          • 790
          • Sever Srbije - Novi Sad

Predpostavljam da neka pravila oko montiranja boca nisu tek tako doneta , tako da to "zakucavanje" - spustanje i menjanje gume i nije bas bezbedno (tj. mozda nije )

Comment

• rrapaic
            CBC Senator
            • 13.02.2008
            • 225
            • Beograd
            • Fiat Stilo 1.9 JTD

Apsolutno tacno. Slucajno znam (pitao kad sam radio atest sebi) da je dozvoljena toro boca (umesto tocka) ISPOD auta. Da ne bi razbijao glavu da li je ili nije auto prenizak - uslov je da visina zastitnog lima (od tla) bude min. 20 cm.

Pozz

Rajko
            Fiat Stilo 1.9 JTD

Comment

• legenda
              CBC Senator XXL
              • 28.03.2009
              • 1345
              • Beograd

Hvala jos jednom i ja sam za to da sve bude po propisu i bezbedno,nego sam bio malo iziritiran ponasanjem ljudi sa atesta...ako nekog od njih poznajes moze sve,u suprotnom traze dlaku u jajetu...u standardnog pug-a cu da ugradjujem i necu ga zbog sebe zakucavati u tlo...bitno mi je da to moze da se ugradi i da je bezbedno

Comment

• Dora
                Nadzornik!!!
                • 24.10.2004
                • 17451
                • Novi Sad
                • FIAT

Upravo tak okako je napisano 20cm od patosa. Nije toliko problem ako je niže zbog vožnje al ijeste problem kod silaženja sa bankine, kod parkiranja u rikverc i sl.. Lako se zakači čak i kad je višlja od klirensa u tim situacijama. Neki propisi ili pravila su glupi ili bezrazložni ili ih oni na taj način tumače ali ovo nije tako.
                Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

Working...
                X