Gde mogu dobiti ovu informaciju? Auto kupljen pre 1.5 godinu i u staroj saobracajnoj dozvoli je upisano da je vozilo na gas kao i na novoj saobracajnoj na moje ime. Ko mi moze dati informaciju o datumu isteka atesta? Papire od atesta od prethodnog vlasnika nisam dobio.
Do kada traje atest upisan u saobracajnoj dozvoli?
Collapse
X
-
Re: Do kada traje atest upisan u saobracajnoj dozvoli?
Moraš saznati gde je radjen atest i tamo potražiti kopije atesta. Po novom zakonu obavezan si da imaš knjižicu od atesta sa sobom bez obzira što je upisano u saobraćajnu. U toj knjižici piše sve, od brojeva instalacije do trajanja atesta.
AMS, Mašinac ili Vinča ako je vozilo iz BG ili okoline.
-
-
E ovako, dobio sam informaciju u AMSS da je atest uradjen 13.5.2005. sto bi trebalo da znaci da vazi do 2015 godine, ali mi rekose da se posle 5 godina ponovo radi atest?????? i da bi trebao da ga uradim. Doro i ostali poznavaoci materije sta vi kazete na ovo? Inace ponovni atest kosta 3600 dinara a duplikati papira kostaju 500 dinara.
Sta su pesnici hteli da mi kazu? Kazu da bi mi posle ovoga atest vazio ponovo 5 godina.......
Comment
-
-
Pa po novom se atest radi na 5 godina,ali tebi je uredjaj vec atestiran po starom zakonu i fakticki ti samo treba duplikat papira kao da si ih izgubio.Budi ti uporan i vadi te duplikate za 500din.FORD FOCUS 1.6 16V SPORT PACK 2008god. LPG
Comment
-
-
Panta je tu negde napisao da nije atest nego pregled, šta to konkretno u cenovnom rangu znači, ne znam ali da treba na 5 godina pregled treba. Takodje ne znam da li je to regulisano već nekom dodatnom uredbom ili nije pošto je zakon u "načelu" ostatak će nam napraviti valjda ministar za puteve ako se dobro sećam...
Comment
-
-
Izvadih danas kopiju koju mi nisu naplatili. Atestiran 13.05.2005. a vazi do 01.03.2010. Izgleda da cu morati ponovo na "pregled" od 3600 + ce mozda nesto trebati da se menja posto su jelte standardi promenjeni od 2005-te na ovamo. Samo mi nije jasno kako se frljaju sa tim 5 i 10 godina, kako kome zapadne.......
Comment
-
Comment