Pre dve godine kupio sam reno safran 2.0,1992. godiste,74kw,sa ugradjenim plinskim uredjajem marke BRC.Uz auto sam dobio i atest za isti plinski uredaj izdat od AMSS sa rokom vaznosti do 23.06.2014.godine.Receno mi je da kada ga ujutru prvi put palim,drzim nogu na papucici za gas-na nekih 2000 obrtaja-,3-4 minuta,dok se auto zagreje,pa tek onda rucno da ga prebacim na plin.Iz nekog razloga-ne znam kojeg-njemu je iskljucen elektronski saug.Nisam bio zadovoljan radom auta,ali sam se pridrzavao datih upustava.Kako je vreme odmicalo auto sam sve teze i teze palio.Vise puta je i dolazilo do eksplozija na grani i filteru na kojima su bili ugradjeni neki metalni poklopci-misolovke.Doslo je dotle da jednog dana nikako nisam mogao da upalim auto.Majstor mi je savetovao da promenim dizne,svecice,kablove i step motor(mesac vazduha).Takodje mi je rekao da zbog plasticne grane i direktnog ubrizgavanja na ovaj tip reno safrana ide samo sekvent plin.Nisam imao kuda ,otkacio sam bocu,vratio elektronski sauh i sada auto vozim na benzin.Kako nije bas najekonomicnije, molim nekoga ko zna kako da resim problem da mi se javi.INTERESUJE ME DA LI NA OVAJ TIP SAFRANA MOZE DA IDE OBICAN PLIN.UNAPRED HVALA.
reno safran 2.0-problem sa gasom
Collapse
X
-
Re: reno safran 2.0-problem sa gasom
Ako ćeš i dalje da imaš ovakve probleme, može. Inače ne možeSve probleme si imao zbog tog plina a verovatno pola od tog nabrojanog nisi morao menjati sem oštećenih stvari u detonaciji ako ih je bilo.
-
-
Ja nisam siguran da taj motor ima plastičnu usisnu granu ali to ne znači da nema, ako je ima u takvim slučajevima kad na motoru vidim vakumski uredjaj samo spustim haubu i ne diram ništa...
Preporuka je da baciš to sve osim zadnjeg dela i ugradiš neki sekvent.
Comment
-
-
1992, 2.0 renix....sta da ugradi a da bude dobro?
Comment
-
-
Renix,uglavnom spustim haubu bez da diram išta,ako ovaj glas išta pomaže.
Elem,može da radi kako treba sa vakumskim,ali je trud ne procenjiv.Nekima treba emulator sa izvodom za ler motor,nekima ne,a nekima pomaže samo uređaj za stabilizaciju lera. Odgovarajući renix mešač se podrazumeva i štelovanje gasnim analizatorom.
Comment
-
-
Napisao sam poruku ali izgleda nisam poslao...
Renix, nositi venac belog luka oko vrata, krstić na ledjima i na prsima, postaviti straže u krugu od bar 300 metara, raditi isključivo danju do pre sumraka....Piše da Stag podržava renix ali ja to nikad ne bih proveravao. Za vakumski je Stratos objasnio, nije baš tako crno ali se treba malo potruditi, ima nekoliko primeraka od ranije koji još uvek rade ali su imali metalnu granu.
Comment
-
Comment