Toroidna boca + "tyre repair kit"?!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • overspeed
    CBC Senator XXL
    • 24.05.2005
    • 2779
    • Kosovska Mitrovica

Toroidna boca + "tyre repair kit"?!

Neshta glasno razmishljam:

obzirom da cu (najverovatnije) uskoro na "tuning" kod Dore ili Ivana , a kako mi je najveci (i jedini) minus pri ugradnji gasa ona boca u gepeku :x , imam dva pitanja:

1. Kolika je max zapremina "toro" boca koje se mogu ugraditi u "slotu" za rezervni tochak? Ima li smisla ugradjivati tu bocu ako je zapremina/autonomija znachajnije smanjena u odnosu na "standardnu" bocu?

2. Shta mislite o onim "tyre repair kit" bocama sa nekim sredstvom kojim se "na licu mesta" mozhe uraditi probushena guma (da izdrzhi do najblizhe vulkanizerske radnje, naravno)?

Dakle, ja bih da ubacim toro bocu u mesto rezervne gume, a gumu "izbacim" i umesto nje uzmem taj kit za "prvu pomoc" kod probushene gume

Shta mislite koliko je sve ovo pametno i praktichno? Pre svega me interesuje da li je neko od vas imao iskustva sa tim "tyre repair kit" bocama, i koliko su stvarno efikasne?

Pozz
    http://www.bmw.tv
  • M-power
    Moderator
    • 10.01.2005
    • 10060
    • Bg; Banovo Brdo
    • CorsaC, astra H,

Repair kit je vrlo efikasan, ja ga godinama koristim na motorciklima.
    Sto se tice boce svakako bih stavio toro. Znaci ljudi se uvek bune tipa: Necu imati rezervni tocak. Moj savet je da taj rezervni tocak, zauzima sigurno duplo manje mesta od cilindricne boce u gepeku. Znaci operes detaljno ceo rezervni tocak i stavis ga lepo u gepek a toro umesto njega i opet ces imati dosta vise mesta u gepeku nego da ti je tu cilindricna boca.
    Jos ako se malo potrudis mozas kupiti one gurtne i vezati je uspravno sa strane ili za pregradni zid zadnjih sedista i to ce lepo da izgleda i nece smetati ( bice pristupacnije za stvari)
    To date there has never been a faster car built for the public road and,
    it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• Wartburg
      CBC Senator XXL
      • 01.02.2005
      • 663

Sto kaze M bolje ti je drzati rezervni u gepeku sto zbog mesta, a sto i zbog pandura.
      Jer kod nas po zakonu moras da imas rezervni tocak.

Poz!

Comment

• zverko
        CBC Senator XXL
        • 19.08.2005
        • 7085
        • BGD
        • Audi A4

prvo nabavi mali rezervni tocak ako ga vec nemas. ja kupio na bubnju 50e za audi. doduse izvadjen iz saab-a ali se rupe gadjaju. sprej sa lepkom moze da napumpa gumu max 2.5bar-a a puni rupe do 6mm. stavi bocu koju si naumio, mali tocak u gepek vezi tregerima da ne seta, sprej u kasetu i bez brige. u principu mala je verovatnoca, osim ako nisi baxuz da izbusis, pocepas gumu ako je nova. ne pamtim kad sam posljednji put iso kod vulkanizera iz tog razloga. doduse kraj iz koga si ti mi je vrlo poznat posto sam i ja odatle tako na me ne cudi da na ulici natrcis na ekser koji je spao konju sa potkovice. u svakom slucaju ovo sto ti gore predlazem je dobitna kombinacija.
        pozdrav
        deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• overspeed
          CBC Senator XXL
          • 24.05.2005
          • 2779
          • Kosovska Mitrovica

@ zverko:

Dobra ti ova za potkovice, slatko se ismejah... Totalno si u pravu, mislim, to da idem na toro bocu i taj repair kit, a ta rezervna guma zaista "smeta", ja josh nikad nisam imao "gumi defekt", chak ni ovde Mada, "Marfi" uvek vreba tako da...

Nego, zna li neko koliko zapremine imaju te toro boce? Kakva je autonomija?

BTW. Jel' istina da je rezervna gumetina obavezna? Meni je bar josh nijedan policajac nije trazhio "na uvid".

Pozz =]

Comment

• Dora
            Nadzornik!!!
            • 24.10.2004
            • 17451
            • Novi Sad
            • FIAT

Boca je od 33 do 59 L. Uobičajena dimenzija je od 41 do 45 u većinu vozila.
            Rezervni točak je obavezan po zakonu.
            Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

Originally posted by Dora
              Boca je od 33 do 59 L. Uobičajena dimenzija je od 41 do 45 u većinu vozila.
              Rezervni točak je obavezan po zakonu.
              Ne znam za naš zakon ali kada kupiš nov Mercedes C, E ili S klase u autosalonu rezervni točak ne dobijaš nego TIREFIT sistem koga čini boca sa lepkom koji ima rok trajanja od par godina (piše ne njemu) i jako dobar kompresor koji se strujom snabdeva sa upaljača (12V). Boca je veličine većeg filtera za ulje, a takvog je i oblika. Kompresor ima potrebna creva i manometar. Kvalitet je na nivou, naravno ne kao sa pijace ili "Rodića"

Ko baš želi rezervni točak može ga dobiti bespatno ali ga mora navesti pri poručivanju u spisak dodatne opreme

Pitao sam ih ovde u NS u "Mikom"-u (ovlašćeni diler i serviser) da li se neko žalio od mušterija da nije mogao sa TIREFIT-om da okrpi gumu i rekli su da nije iako su prodali dosta novih automobila.

Ovo je sprej SONAX nije loš za motocikl ali za kola treba ozbiljnija stvar ili barem još neka pumpa ili kompresor za doduvavanje

Mercedes TIREFIT vidi se rok trajanja lepka u gornjem desnom ćošku mesec/godina

Takođe jedan prijatelj je zakrpio probušenu gumu sa TIREFIT-om iako je bio istekao rok lepku i guma nije posle ispuštala, a izvadio je ekser iz nje!

BTW cene u MB u Srbiji su kompesor oko 12.000din a lepak 3.600din

Slične komplete počeli su da ugrađuju BMW/Mini i VW Audi, cene ne znam ali se vidi po njima da im je isti proizvođač kao i Mercedesu

BMW / Mini

VW AUDI

cene na www.ebay.de za komplet je oko 45-50 EUR + poštarina kroz Nemačku pa ako imate nekoga ko bi vam to mogao doneti imaćete i jare i pare (i plin i gepek)

jedina prednost točka je kad isečete gumu ali ne dešava se to baš često zar ne?

Comment

• Dora
                Nadzornik!!!
                • 24.10.2004
                • 17451
                • Novi Sad
                • FIAT

Sve je to lepo i krasno ali kad naidješ na šabana onda je po zakonu točak obavezan pa makar imao 30 sprejeva.
                Isti organi tvrde da je toroidna boca nelegalna, to jest predlažu u novom zakonu da tako bude jer onda nema mesta za taj obavezni točak pa on šeta po prtljažniku kao opasan predmet. Nisam baš hteo da izadjem za govornicu i da pitam da li su i samsonite koferi zabranjeni kao i Jugo sa Pežoovim motorom gde je točak bačen u prtljažnik.

Dakle nebuloze ali po zakonu.
                Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Ladislav
                  CBC Senator
                  • 14.12.2004
                  • 223
                  • Kragujevac
                  • Lada Niva 1.7i

Kad smo vec kod Marfija, ako kupis kit umesto tocka guma ce ti se probusiti po pljusku, nocu, u nedodjiji, a pandur koji stane da vidi sta to radis ce ti napisati kaznu na 1,000 dinara.

Comment

• djukic
                    CBC Senator XXL
                    • 27.03.2005
                    • 2526
                    • Beograd

Ja juce kod ivana ugradio plin. Izbacio sam gumu napolje i kupio sprej i to 2 komada. E sad testirao sam na motorima i ja i to radi stvarno dobro. A za marfija e pa cekam da probusim pa da proverim radi li na kolima.
                    https://t.me/pump_upp

Comment

• overspeed
                      CBC Senator XXL
                      • 24.05.2005
                      • 2779
                      • Kosovska Mitrovica

@ djukic:

Jel' u pitanju BMW ili neki drugi auto (Citroen?)? Kakva su ti prva iskustva?

BTW. Kako/shta cesh sa policajcima ako je rezervna gumetina vec obavezna?

Pozz

Comment

• Dren
                        CBC Senator XXL
                        • 24.08.2005
                        • 1068
                        • Sarajevo

Ne bih se bas previse obazirao na murijake, ne pamtim da su me bas ikada upitali da im pokazem rezervni tocak na dnu gepeka... Obicno sve stane kod onoga:

- "Obavezna oprema?"

- "Ima sve..."

- "OK, vozi."

ili u goroj varijanti:

- "Hocete li otvoriti prtljaznik? Sijalice, trokut, prva pomoc ?"

Comment

• M-power
                          Moderator
                          • 10.01.2005
                          • 10060
                          • Bg; Banovo Brdo
                          • CorsaC, astra H,

Originally posted by Dren
                          Ne bih se bas previse obazirao na murijake, ne pamtim da su me bas ikada upitali da im pokazem rezervni tocak na dnu gepeka...
                          Ni mene bas nikad nisu pitali. Mislim u ostalom bas da ti zavrce tepih. Hm retko a upustio bi se u takav rizik da jednom u 5 god. platim kaznu za to a da imam toro bocu.
                          I ne moze da mi trazi za nov auto koji ima repair kit fabricki. Da ima ga, to je njegov rezervni tocak. Imas nesto protiv
                          To date there has never been a faster car built for the public road and,
                          it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• zoranbg
                            CBC Senator XXL
                            • 23.03.2005
                            • 4098
                            • Rooster's Hill , Beog
                            • Grande Punto 1.2

@Djukicu koliko si platio sprej i gde is ga uzeo?
                            Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• djukic
                              CBC Senator XXL
                              • 27.03.2005
                              • 2526
                              • Beograd

600 din. Bubanj potok subota cena za 1 sprej. Sad ako me i kazne... Pa kaznjavali su me za gore sitnice...
                              https://t.me/pump_upp

Comment

Working...
                              X