Ugradnja plina u GOlf V GTI 2005 godiste-pitanje

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Ugradnja plina u GOlf V GTI 2005 godiste-pitanje

Prvo pozdrav svima. Video sam da na forumu ima dosta strucnjih ljudi pa se nadam da ce bilo ko moci da mi pomogne oko mog "problema".
    Igrom slucaja sam postao vlasnik pomenutog golfa kog sam dosta vukao po oglasima medjutim niti zamena niti prodaja ne idu.
    I posto sam "prisiljen" da ga vozim moram da se nosim sa njegovom ogromnom potrosnjom (9l otvoreno, 12 mesovito, ali zato 18l po guzvi u BGu i to mi je previse uzimajuci u obzir cenu goriva).

E sad hteo bih da ugradim plin u njega pa mi treba preporuka koji sistem/proizvodjac/bilo sta jer stvarno nemam ama abs nikakva iskustva sa plinom.
    Motor je 2.0 TFSI kao sto znate.
    Hvala svima unapred na odgovorima, da ako ugradnjom ustedim koji dinar
  • gogi11
    CBC Senator XXL
    • 26.10.2009
    • 790
    • Sever Srbije - Novi Sad

Re: Ugradnja plina u GOlf V GTI 2005 godiste-pitanje

Pa ne znam koliko je pametno stedeti na ugradnji plina na takvom autu !? Biraj majstor a ne brend koji ugradjujes bla bla bla
    Svakako u tvog turbo golfa mora biti ugradjeno samo kvalitetno i da isto ugradi pravi profesionalci da ne bi posle kostalo i novaca i zivaca .
    Mislim da je Ivan t (ac. rasic) pravo resenje za tebe svi ga nesto hvale s razlogom naravno za Bg.
    Ako ces za Ns da dolazis preporuka pre svega za auto Sale Sremska Kamenica (ovlascen za ugradnju Landirenco) i servis Dora (sa ovog foruma) .

Comment

• tomamega
      CBC Senator XXL
      • 19.03.2009
      • 715
      • Beograd / Crna burma, prim. prev.
      • Citroen C4, 1.6 Hdi, 110ks

Isto ovo što ti je rekao gogi11, snažno savetujem i ja. Samo biraj dobrog majstora, nikako cenu. Sa mnogo jednostavnijim automobilima ljudi imali mnooogo problema, samo što nisu oboleli od neke bolesti . Tvoj ima turbinu i novije je generacije, tako da pamet u glavu.

Ja lično iz iskustva mogu da posaverujem AC Rašić http://www.lovatogas.co.rs iz BG. Ja ugradio tamo sekvent i zadovoljan sam.

Ovaj drugi preporučujem na osnovu mnogo dobrih iskustava drugih http://www.autogas.rs. Jeste da je NS, ali za dobrog majstora 80km nije mnogo.

Verovatno ima i drugih, ali ovi su koje ja znam i lično sam upoznao ljude.

Pozz

Comment

• Eon
        Moderator
        • 10.03.2005
        • 4225
        • Beograd-NBG-44
        • Superb 2.0 4x4 DSG

2.0 tfsi, hm, ugradnja neće biti jeftina, a možda i problematična. Ako se ne varam, direktno ubrizgavanje je u pitanju.
        Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
        Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• gti16v
          CBC Senator XXL
          • 05.08.2007
          • 343
          • BGD
          • VW PASSAT 1.8T, BMW E46 318Ci 105kw

Mani se corava posla, TFSI i plin jednostavno ne idu zajedno, jos uvek. Racunaj da ce auto raditi na bezin do nekih 1500 obrtaja i preko 5500 i da se uvek pali na benzin i radi na njemu dok se ne zagreje sto dovodi do ucesca benzina u ukupnoj potrosnji od nekih ~30%, cena ugradnje je kao za 2-3 dobra sekventa, isplativost mnogo manja... Ne znam koliko si se trudio oko prodaje , ne secam se da sam skoro video neki Golf V GTI na oglasu , Golf je to, kupaca ima, pogotovo ako je dobro ocuvan, samo sto kao polovan GTI tesko da u Srbiji moze da se proda za mnogo vise, ako uopste i moze da se proda za vise para nego neki TDI...

Comment

• gogi11
            CBC Senator XXL
            • 26.10.2009
            • 790
            • Sever Srbije - Novi Sad

I ja mislim da ce biti papreno . Inace ja sam takodje za preporuku stavio servis Sale gde sam ja ugradio plin (sekvent) i zaista momci rade vrh i kao sto kaze tomaomega neka kilometraza ne predstavlja barijeru ako vec nisi siguran kod koga bi a ti sacekaj jos nekoliko postova i sve ce ti biti jasno Bg ili Ns jedino ce ti to biti dilema ili slatka muka

Comment

Hvala svima na odgovorima . Videcu da odradim nesto. Nisam mislio da stedim na ugradnji nego sam mislio da ustedim na razlici izmedju cene benzina i plina kad ugradim ))

Comment

• Srdjan
                CBC Senator XXL
                • 30.09.2004
                • 2416
                • Bajina Basta/Beograd

18lit po gradu. Tu meni nesto ne stima. Turbo motor, koji ima snage i obrtnog momenta da se vozi na vrh gasa po gradu i koji ima direktno ubrizgavanje. Koliki je fabricki podatak o potrosnji? Cenim da ne treba sa laganom voznjom da prelazi 12-13lit u gradu. A ugradnja plina u taj motor, tesko.
                Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

Ok i ja sam malo preterao. Toliko trosi kad se penjem prvom od autokomande do karadjordjevog . Ali ovako normalne voznje da kazem kad nije guzva po gradu je to sto si rekao 12-13 litara. Mada je i to mnogo uzimajuci u obzir cenu benzina. Menjao bih ga na keca za Audi A4 zeldi

Comment

• RANK
                    CBC Senator XXL
                    • 28.02.2007
                    • 1635
                    • Beograd
                    • FIAT MAREA WEEKEND 1

Sta ti je cudno? Atmosferac 2.0 ce na tu tezinu karoserije da trosi preko 15, u Beogradu naravno.
                    "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

• zverko
                      CBC Senator XXL
                      • 19.08.2005
                      • 7085
                      • BGD
                      • Audi A4

sta bre pricate, kojih 15L . ja vozim na benzin auto slicne kubikaze i tezine pa ne prelazi 13L u najludjoj guzvi a prosek mi je 11l u gradu. 7 na otvorenom. saltaj bre tog golfa sta ga teras prvom. turbaka vozis taj moze da krene petom plus sto taj motor po default-u radi sa siromasnom smesom i manje trosi nego klasican 2.0T.
                      deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• Dora
                        Nadzornik!!!
                        • 24.10.2004
                        • 17451
                        • Novi Sad
                        • FIAT

Ide poseban sekvent, nešto je skuplji nego običan, skoro duplo i tvorci kažu da se na vag grupi pokazao dobro. Ko voli nek proverava.
                        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• bmiillan
                          CBC Senator XXL
                          • 18.04.2005
                          • 393
                          • beograd
                          • clk 200k

Na VW se taj sekvent pokazao OK

a sto se beograda i potrosnje tice tu zaista ne treba trositi reci posto moze da trosi beskonacno
                          nemoj na silu uzmi veci cekic

Comment

• mobbdeepqb
                            CBC Senator XXL
                            • 19.07.2009
                            • 383
                            • beograd

Ja u taj auto nikada ne bi ugradio plin.Ne zato sto ne moze,nego zato sto se zna za sta je taj auto,a ti ako hoces ekonomican auto i da ga vozis po gradu,polako...to nije auto za tebe.Kao sto ti je gti 16v rekao mozda se nisi dovoljno potrudio da ga prodas,jer taj auto ne zeli bilo ko i ne moze lako da se proda,ali pravi kupac je tu...samo mora malo da se saceka.POZZ

Comment

• Chubbs
                              Everybody lies
                              • 29.01.2006
                              • 5807
                              • Novi Sad
                              • Audi A6 1.8T

a kolika je isplativost ugradnje plina u takav auto? ide skuplji sekvent i ako se ne varam taj motor uvek trosi benzin i plin istovremeno u nekom odnosu, lupam 90/10% ili radi na plin dok se ne stisne gas pa onda prebaci na benzin dok se ne steknu uslovi da opet vrati na plin?
                              You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                              Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                              Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

Working...
                              X