Koja boca u logana?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • melkor
    CBC Član
    • 19.02.2007
    • 29
    • Beograd

Koja boca u logana?

Zanima me koja toro boca moža da stane u Logana? On inače ima 185/65/15 rezervni točak, tako da je rupa pogolema. Pretpostavljam da je optimalna 630x225mm, ali ne znam da li i koliko "ulazi" u prostor gepeka, tj. da li je ispupčen tapacirung na mesu boce koji pokriva patos gepeka? Ako neko ima iskustva ili je ugrađivao toro bocu u Logana, neka iznese svoja zapažanja. Hvala.

Pozdrav!
  • slavko_bgd
    CBC Senator XXL
    • 24.03.2009
    • 771
    • Batajnica
    • Stilo 1.6 16V MW

Re: Koja boca u logana?

Staje bas ta koju ste naveli (to je maximum).
    RNS je za ugradnju na novim loganima u garantnom roku propisao ugradnju boce 600x200 kao standard.

Pozdrav
    Bolje peške u švaleraciju nego Mercedesom na posao...

Comment

• melkor
      CBC Član
      • 19.02.2007
      • 29
      • Beograd

Ugrađena mi je 600x200, ali s obzirom da ima dosta lufta levo i desno od boce, mislim da 630mm može da stane (verovatno na knap). Ne znam samo da li da idem na 630x200 ili 630x225..

Pozdrav !!!

Comment

• kapitalac
        CBC Veteran
        • 06.08.2010
        • 107
        • Banjaluka

Znaš li možda ta 600 * 200 koliko je litara boca?
        I dragsteri koriste alkohol

Comment

• melkor
          CBC Član
          • 19.02.2007
          • 29
          • Beograd

Na njoj piše 42L, na sajtu proizvođača 43L.
          http://www.atikerautogas.com/en/tankdet ... TankID=111
          Natočio sam na EKO pumpi do vrha, stalo je 30.5L
          Zato hoću da je promenim...

Comment

• kapitalac
            CBC Veteran
            • 06.08.2010
            • 107
            • Banjaluka

Postepeno se povećava količina gasa koja staje. Kod mene je boca Stako 49 litara (bar su mi tako rekli kad sam ugrađivao), kad sam prvi put ispraznio i sipao do vrha stalo je 38-39 litara a sada staje 43-44 litra, mada kad je toplo vrijeme gas se širi u boci u toku sipanja pa stane nešto manje nego po hladnom vremenu. Znači nakon desetak sipanja bi se trebala sama ozračiti. Mada može biti i ventil za blokadu da je malo neprecizan. Meni su rekli da je korisna (upotrebljiva zapremina oko 85 % od ukupne. Deset % sigurnosne rezerve u slučaju širenja gasa i 5 % uvijek ostaje gasa radi sprečavanja podpritiska.
            Sada bar ima gasa na svakom ćošku pa i nije problem sa manjom bocom, a gledaj to sa vedrije strane barem je manja težina vozila.
            I dragsteri koriste alkohol

Comment

• slavko_bgd
              CBC Senator XXL
              • 24.03.2009
              • 771
              • Batajnica
              • Stilo 1.6 16V MW

Originally posted by melkor77
              Ugrađena mi je 600x200, ali s obzirom da ima dosta lufta levo i desno od boce, mislim da 630mm može da stane (verovatno na knap). Ne znam samo da li da idem na 630x200 ili 630x225..

Pozdrav !!!
              Stavite 630x220, najbolje se uklapa.
              Morate ugraditi i nov multiventil zbog razlike u visini.
              Pokušajte da nađete bocu istog proizvođača zbog poklapanja sa već izbušenim rupama na šasiji.
              Moguće je da se dogodi i da treba zameniti jednu ili čak obe bakarne cevi,pa računajte i sa tim...
              Zvanično, ako je uređaj atestiran, promenom boce podleže ponovnom atestiranju.
              Za sada to sa ponovnim atestom nije neki problem,ali nikad se ne zna.

Po mom mišljenju, kod Vas je ili problem u multiventilu ili je pri tom sipanju na toj pumpi iz nekog razloga pištolj izbacio ranije.
              U bocu od 42L, u idealnim uslovima, treba da stane 33,6 L gasa. Ali, idealno ne postoji.

@kapitalac:

1.na boci piše kolika je nominalna zapremina i stepen punjenja(uvek 80%);
              2.boca se ne o(d)zračuje,nema od čega;
              3.povećanje količine gasa ima samo 3 uzroka: normalno habanje mehanizma plovka,nagib vozila(ugao ose MV u odnosu na horizontalnu ravan) u momentu punjenja ili baždarenje aparata za točenje
              4.slažem se sa Vama da je besmisleno,s obzirom na raspoloživost pumpi za gas, diskutovati o nekoliko litara razlike u punjenju.

Pozdrav
              Bolje peške u švaleraciju nego Mercedesom na posao...

Comment

• melkor
                CBC Član
                • 19.02.2007
                • 29
                • Beograd

Na sledećem punjenju, OMV J.Gagarina, stalo je 40.5L ?! Prešao sam skoro 200km, dok se nije ugasila prva lampica na prekidaču za količinu goriva. Čekam da potrošim ovih 40L pa da promenim bocu. Nadam se da 630x225 neće previše štrčati...

Comment

Working...
                X