Prodavnica Landi Renzo delova?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • MiloshBg
    CBC Član
    • 11.07.2008
    • 22
    • Beograd - Rakovica

Prodavnica Landi Renzo delova?

Pozdrav,
    unapred se izvinjavam ako nisam pogodio pravo mesto za ovu temu!

Zanima me gde se moze naci konkretno ovaj isparivac Landi Renzo Reductor SE81?

Svaka informacija je dobrodosla.
  • ZoranPA
    CBC Veteran
    • 14.06.2010
    • 162
    • Pancevo

Re: Prodavnica Landi Renzo delova?

Jedan od najboljih reduktora na trzistu , ali mislim da ga vise nema u prodaji jer su i Italijani svatili da nije dobro da isparivac traje 150000 km bez remonta .
    Uspeli su da svoj brend dovedu u komercijalu modelom ec 04 ( koji je jedan od najlosijih na trzistu )

Tek sad primecujem na slici da je ovo modifikacija prvog isparivaca , ovaj na slici ima plastine lulice za vodu i izlaz gasa a i plastican regulator .
    U Srbiji postoji uvoznik LandiRenza pa ako ga oni nemaju onda ga kod nas neces naci .
    Nisam ginekolog al mogu da pogledam ...

Comment

• MiloshBg
      CBC Član
      • 11.07.2008
      • 22
      • Beograd - Rakovica

Ok, hvala puno!

PS.
      A koji isparivac(reductor) preporucujes, konkretno, treba mi za karburatorski sistem, za motor od 1600kubika?

Comment

• Plinadzija
        CBC Senator XXL
        • 29.07.2008
        • 1514
        • Paracin

Koji god vakuumski stavis neces pogresiti. Imas gomilu u ponudi pa mozes da biras. Nemoj da stavljas elektronca jer neces imati cok. Toliko. Ipak ti vozis auto sa karburatorom nema tu neke filozofije...
        UGRADITE PLIN DA VAM AUTO PALI KAO VOJNI MAGACIN!

Devojka moze da bude sa sela ali auto MORA da bude iz Nemacke!

Comment

• slavko_bgd
          CBC Senator XXL
          • 24.03.2009
          • 771
          • Batajnica
          • Stilo 1.6 16V MW

Originally posted by MiloshBg
          PS.
          A koji isparivac(reductor) preporucujes, konkretno, treba mi za karburatorski sistem, za motor od 1600kubika?

Izvinjavam se mod timu za dva posta za redom...
          Preporucujem onaj EC04, što je ZoranPA ocenio kao "...jedan od najlošijih na tržištu..." Znam o čemu govorim.
          Detalji o prodavcu na pp(moguce je da imaju i SE81).
          Obrati pažnju na ono što je napisao Plinadzija, vezano za prekidač i čok.

Pozdrav,
          Bolje peške u švaleraciju nego Mercedesom na posao...

Comment

• ZoranPA
            CBC Veteran
            • 14.06.2010
            • 162
            • Pancevo

Slavko nemoj pogresno da me svatis , ali meni posle LandiRenza SE 81 i renzomatika nijedan isparivac nije ni blizu , ovih sam ugradio bogami dosta i ni sa jednim nisam imao problem dok te modifikacije EC 04 dali od Landia ,LandiRenza ili Tartarinija po meni nisu ni blizu , no naravno to je moje misljenje i iskustvo .
            U mom gradu ih na karburatorima ima jako puno jer ih je jedna firma ugradjivala masovno prve serije su imale problem sa odrzavanjem lera malo malo pa se traze prestelovati nakon izmene regulacionog srafa a i same lulice za plin to se promenilo nabolje , e sada postoji mogucnost da je po sredi los izbor deklarisane snage na uredjaju pa samim tim im ni jedan jugic ne trosi ispod 13 litara ( sto je i za juga mnogo ) tako da oni imaju reklamacije skoro svaki dan .

Moguce je da sam u zabludi posto ne radim svaki dan sa tim isparivacem ili je stara generacija ostavila veliki uticaj na mene .

Ja sam navikao da na karburatorsko vozilo stavim vakumski isparivac , i samim tim nemam problema sa paljenjem ni na - 10 stepeni na plinu .

Svako od nas ima neko svoje iskustvo i generalno gledano sto se tice kvaliteta LandiRenzo mi je na prvom mestu ali EC04 nikako nisam sazvakao ......

Comment

• slavko_bgd
              CBC Senator XXL
              • 24.03.2009
              • 771
              • Batajnica
              • Stilo 1.6 16V MW

Originally posted by ZoranPA
              Slavko nemoj pogresno da me svatis ali meni posle LandiRenza SE 81 i renzomatika nijedan isparivac nije ni blizu , ovih sam ugradio bogami dosta i ni sa jednim nisam imao problem .....
              Mislim da shvatam: stara ljubav zaborava nema.
              Samo se ne slažem sa tobom da je EC04 "među najlošijima na tržištu".
              Kad se tako nešto napiše onda mora da se naširoko argumentuje. Onda tome nema kraja pa zato i nećemo u tom pravcu.
              Nego, 'ajde da budemo od koristi ovom forumu.

U mom gradu ih na karburatorima ima jako puno jer ih je jedna firma ugradjivala masovno prve serije su imale problem sa odrzavanjem lera malo malo pa se traze prestelovati
              Hm... za očekivati je da ih ima puno. Prve serije EC04 su ušle na tržište u proleće 2005 i prodaju se i dan-danas.Nešto izmenjeni, naravno.

nakon izmene regulacionog srafa a i same lulice za plin to se promenilo nabolje
              Suštinski, u konstrukciji i radu se ništa nije promenilo.Isparivač je postao malo pogodniji za ugradnju zbog pokretnog priključka za gas, lakši za podešavanje zbog plastičnog vijka i lepši na oko zbog crnog prednjeg poklopca.

...e sada postoji mogucnost da je po sredi los izbor deklarisane snage na uredjaju pa samim tim im ni jedan jugic ne trosi ispod 13 litara ( sto je i za juga mnogo ) tako da oni imaju reklamacije skoro svaki dan .
              Ovo ne razumem,pojasni malo...

Moguce je da sam u zabludi posto ne radim svaki dan sa tim isparivacem ili je stara generacija ostavila veliki uticaj na mene .

Ja sam navikao da na karburatorsko vozilo stavim vakumski isparivac , i samim tim nemam problema sa paljenjem ni na - 10 stepeni na plinu .
              Vakuumske uređaje volim zbog jednostavnosti i pouzdanosti a ne volim zbog bezbednosti. Dalje, mislim da tip isparivača (vakuum ili struja) nema veze sa paljenjem na plin na niskim temperaturama. Inače ne volim to nasilno paljenje na plin čak i kad se radi o karburatorskom motoru,pa me onda malo gnjave te priče ko je upalio na nižoj temperaturi i slično... Da isparivač može da radi hladan ne bi ga niko kačio da se greje, zar ne?

Svako od nas ima neko svoje iskustvo ......
              Baš tako. Obojica smo pisali na osnovu ličnog iskustva i zadovoljstvo mi je da smo razmenili mišljenja.

Pozdrav!

Comment

• Dora
                Nadzornik!!!
                • 24.10.2004
                • 17451
                • Novi Sad
                • FIAT

Čisto radi replike, viljuškar pali na plin i na -30 a i neke druge sprave, naravno da rade na drugom principu ali ni isparivaču ili motoru ne škodi ništa ako radi minut dva na 0 ili ispod toga.
                Čisto radi zezanja smo neki dan upalili jedan koji nije paljen bar godinu dana a sedam godina benzina nije video... Da bude gora stvar prošle zime je ispuštena tečnost pa ni to nije imao
                Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Plinadzija
                  CBC Senator XXL
                  • 29.07.2008
                  • 1514
                  • Paracin

A gas, jel imao?

Comment

• Dora
                    Nadzornik!!!
                    • 24.10.2004
                    • 17451
                    • Novi Sad
                    • FIAT

Nije, upalio je na ništa Opel je to šta će mu gorivo
                    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• chobo13
                      CBC Senator XXL
                      • 01.05.2009
                      • 1274
                      • pozega,srbija
                      • AUDI,VW

vakumski se zna gde i u sta i zbog cega se ugradjuje i kako pali i na minusu,dok elektronac po meni je teski shit na karburatoru i to sa sve vremenskim prekidacem,pa i na k glavi koja tesko pali i na benzin!
                      pre desetak dana sam upravo morao da demontiram sa tojotinog viljuskara taj landi elktronac i stavio lovato vakum jer je vec neko ranije skinuo fabricki isparivac jer je viljuskar bio predvidjen na plin.
                      sa ti landijem ili je jedva palio i to pomocu trikova ili nije ni palio.sa ovim vakumom pali kao mina i to napolju na minus 10.a ovi u zastavinim servisima sto ugradjuju landije,i to el na karb,pouzdano znam da svaki dan imaju problema sa reklamacijom.al ovo je zemlja srbija,bitno da je neko napravio dobar dil sa uvozom a za krajnjeg kupca bas ih zabole!

Comment

• ZoranPA
                        CBC Veteran
                        • 14.06.2010
                        • 162
                        • Pancevo

Deklarisana snaga ? Mislio sam na da EC04 kao i drugi isparivaci ima podelu po snazi (do 80 ks do 100 ks itd.) . Koliko sam video na vecim motorima se jos i lepo ponasa trosi normalno ali na jugu je ubica . E sad moguce je da servis koji ga je radio nema potrebno znanje za stelovanje istog .

I posle svih tvojih tvrdnji da je EC04 adekvatna zamena za predhodnu generaciju ,nisi me bas ubedio Odkad radim prodao sam desetak kompleta membrana za Renzomatika a za EC04 svakodnevno po par komada e sad dali je na trzistu mnogo vise ovih malih isparivaca ili je onaj ruzni renzomatik na kojeg smo svi kukali zbog kacenja u tri tacke pobednik vremena .

Slavko moj druze , mislim da bi jedna edukacija dobro dosla

Comment

• Plinadzija
                          CBC Senator XXL
                          • 29.07.2008
                          • 1514
                          • Paracin

Svaki ciga ce da hvali svoga konja. Ali mi koji nemamo svoje konje nadam se da dajemo realno misljenje. Landirenzo nema vakumski isparivac, mislim na novi, tako da ce svako ko radi landija da kaze da je elektronac-vakumac ista stvar. Moje iskustvo je drugacije i nijedan uvoznik nece me ubediti u suprotno. Pa ljutili se ili ne. Vakumski isparivac je za karburator i amin.

Comment

• slavko_bgd
                            CBC Senator XXL
                            • 24.03.2009
                            • 771
                            • Batajnica
                            • Stilo 1.6 16V MW

@chobo13 i plinadzija:

Hvala na mišljenjima i sugestijama.Dajte neku preporuku šta da ugradim u svoj auto umesto ovoga što sad imam.
                            Ali da bude neki uređaj koji još do sada nisam probao.

Pozdrav svima!

Comment

• ZoranPA
                              CBC Veteran
                              • 14.06.2010
                              • 162
                              • Pancevo

Slavkane evo ako bas insistiras

Probaj neces se pokajati

Comment

Working...