Rover 416 - trza na plinu

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • hrnjakmilan
    CBC Početnik
    • 01.01.2011
    • 8
    • RS

Rover 416 - trza na plinu

Pozdrav svima,
    voleo bih kada bi neko imao rešenje za moj problem.Vozim Rovera 416 , 77 kw . 105 ks , 16 ventila .U njemu je ugrađen sekventni sistem Tomasseto.Problem je što auto trza kada se prebaci na plin.To se uglavnom dešava u gradskoj , kreni stani vožnji.Dešava se da se i ugasi na semaforu kao i kada usporavam iz redovne vožnje da bih skrenuo.Često tek prilikom prebacivanja na plin sam prebaci na benzin.Probao sam i pri brzini od 140 da sa benzina prebacim na plin ali on neće.Na plin ide samo na otvorenom putu kada nema puno prebacivanja brzina na niže.Inače na benzinu i de super i nemam nikakvih problema.Zamenuo sam oba filtera na plinu i MAP senzor.Zamenjeni su kablovi , svećice ,kapa i ruka i očišćene benziske dizne.Ali auto i dalje trza.Ponekad ispod haube čujem blago pucanje. Ponekad se dešava da super vuče ali i dalje ima te trzaje.
    Da li neko zna gde bih mogao da oteram auto da proveri komjuter i mape ili da bar približno da neku diagnozu.
    Inače živim pored Novog Sada
    Hvala na svakom odgovoru , pozdrav
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Re: Rover 416 - trza na plinu

Tomaseto sekvent ne postoji, daj neku sliku ili pročitaj šta piše na gasnom komjuteru.
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• hrnjakmilan
      CBC Početnik
      • 01.01.2011
      • 8
      • RS

Poštovani Doro,
      na kompjuteru piše e gas CDC01 a na boci Tomaseto .Na motoru je pričvšćena mala kockasta kutica iz koje ide 4 creva a na nju se priključuju 2.Šaljem vam slike da bude jasnije.
      Hvala na odgovorima,

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

Uredjaj je E@Gas a multiventil je tomaseto... Uredjaj se dosta davno ugradjivao i pitanje je koliko je prešao, bez kačenja na dijagnostiku teško je odgovoriti. Rezervnih delova nema ili i ako ima skupi su. Moguće da su dizne ili isparivač problematični. Opcije podešavanja su dosta jadne ali je uredjaj svojevremeno bio sasvim ok u to vreme i radio je odlično i sa tim jadnim opcijama. Vreme čini svoje, verovatno treba remont nečega, dizni ili isparivača...

https.autogas.rs

Comment

• hrnjakmilan
          CBC Početnik
          • 01.01.2011
          • 8
          • RS

Ako treba da se radi remont dizni , da li su dizne u onoj kockastoj kutijici i da li se mogu čistiti ?.Na forumu sam negde pročitao a može da se odvrne i da se očisti.Što se tiče isparivača , da li remont podrazumeva samo menjanje membrana i li nešto drugo?. Još jedno pitanje , da li se može staviti neki drugi isparivač umesto ovoga i gde se vi nalazite da dođem na diagnostiku?
          Unapred hvala na odgovorima,

Comment

• Dora
            Nadzornik!!!
            • 24.10.2004
            • 17451
            • Novi Sad
            • FIAT

Sumnjam da ima još set za reparaciju za taj isparivač ali se može pitati kod Stanišića u Futogu, on je bio uvoznik. Može se menjati sa nekim drugim odgovarajućim. Ta bela kocka su dizne i teško se popravljaju. Ostalo imaš u mom potpisu.

https.autogas.rs

Comment

• hrnjakmilan
              CBC Početnik
              • 01.01.2011
              • 8
              • RS

Hvala još jednom na odgovoru,
              saznao sam da je plin ugrađen kod Stanišića.Probaću ko njega .
              Hristos se rodi

Comment

• hrnjakmilan
                CBC Početnik
                • 01.01.2011
                • 8
                • RS

‚Pozdrav,
                bio sam na diagnostici i utvrženo je da jedna dizna u onoj kockastoj kutijici.Interesu je me dali je moguće to čistiti i koliko to daje rezltate.Povećali su mi pritisak i sada se ne gasi na leru ali mi se počeo čuti jedan ventil.
                Hvala na odgovorima,

Comment

• Dora
                  Nadzornik!!!
                  • 24.10.2004
                  • 17451
                  • Novi Sad
                  • FIAT

Pa šta kažu majstori? Mislim kako su utvrdili na dijagnostici da je jedna dizna i kako misliš "čuje mi se jedan ventil" ...

https.autogas.rs

Comment

• hrnjakmilan
                    CBC Početnik
                    • 01.01.2011
                    • 8
                    • RS

Priključio ga je na komp i rekao da je pritisak mali pa ga je povećao.Onda je kleštima stiskao jedno po jedno crevo koje idu idu iz one kutije i rekao da 4-ta dizna skoro i ne propušta plin.Istina,kada prebaci na plin kao da radi na 3 klipa.Nakon te intervencije probao sam auto i po gradu i na otvorenom.Do tada se nije čuo ni jedan ventil.U gradu na malim obrtajima počeo je da se čuje ventil i on je sam prebacio na plin.Nakon toga sistem je pokušao da prebaci na plin ali ništa.Prebacio je tek kada sam izašao na otvoreno.Od tada prebacuje redovno ali se i dalje čuje ventil i na malim obrtajima zatrza.Majstor mi je rekao da moramo pokušati da očistimo tu diznu ili da kupim novu tu kuticu.Inače,auto vuče sada normalno na većim obrtajima i nema knedle.Auto na benzin ide super
                    Hvala na odgovorima,

Comment

• Dora
                      Nadzornik!!!
                      • 24.10.2004
                      • 17451
                      • Novi Sad
                      • FIAT

Ta kutijica je koštala svojevremeno od 160 do 180 evra, kako kad oderu... Ja lično je ne bih čistio niti vozio taj auto na plin bar po tvom opisu kako se ponaša u vožnji. I dalje ne razumem "čuje se ventil" ali bih pogadjao da čuješ kliktanje ili detonaciju u cilindru što je vrlo štetno po motor. Ako mogu neka srede te dizne ili nabave nove ali to će na kraju završiti zamenom isparivača i dizni što je više nego pola novog uredjaja...

https.autogas.rs

Comment

• hrnjakmilan
                        CBC Početnik
                        • 01.01.2011
                        • 8
                        • RS

Da , moglo bi se opisati i kao kliktanje u cilindru.Koiko košta kada bih hteo da se prepravi ovaj sistem za novi i da li je to uopšte izvodljivo.Koliko sam razumeo mogao bih unišiti motor akobudem ovako eksperimentisao.Nadam se da to ne bi koštalo više od 200 eur.

Comment

• Dora
                          Nadzornik!!!
                          • 24.10.2004
                          • 17451
                          • Novi Sad
                          • FIAT

Loše se nadaš Ovde se ne pita za cenu, pitaš majstora koji će raditi...

https.autogas.rs

Comment

• hrnjakmilan
                            CBC Početnik
                            • 01.01.2011
                            • 8
                            • RS

Još nisam naučio kako se ponaša na forumu ali oprostićete mi ,
                            u svakom slučaju hvala na vremenu i odgovorima.
                            Pozdrav

Comment

Working...
                            X