Lovato plinski uredjaj-BRC S prekidač OPEL 1.4i, '90.god

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • vlada0902
    CBC Član
    • 26.11.2010
    • 38
    • Beograd

Lovato plinski uredjaj-BRC S prekidač OPEL 1.4i, '90.god

Imam problem sa uredjajem, jer mi poslednjih par dana trosi benzin, iako je boca puna... Auto sam kupio pre 2 meseca (do sada je bilo sve ok) i lik mi je rekao da auto palim tako sto ce mi kad dam kontakt trepereti naizmenicno crvena i zelena lampica, auto ce upaliti na benzin i nakon par sekundi prebaciti na plin. Pre par dana sam ga prebacio da malo radi na benzinu i od tad ne mogu da ga vratim na plin, iako svetli lampica za plin (zelena), vidim da mi trosi benzin, a boca i dalje puna... Zna li neko u cemu je problem, mozda Slavko, vidim da se decko bas razume... P.S. Juce sam postavio pitanje u jednoj od tema, ali ga je neko obrisao, pa sam otvorio novu... Skoro sam promenio filter za plin, ostalo nije dirano...
    Unapred hvala na odgovorima...
  • ragazzoni
    CBC Senator XXL
    • 24.02.2009
    • 774
    • Obrenovac i okolina
    • Opel Omega 2.0i-16v

Re: Lovato plinski uredjaj-problem (auto OPEL 1.4i, '90.god)

Evo ovako, najverovatnije imaš problem u elektro delu, prekidač odradi svoje, ali od njega dalje trebalo bi da ide struja na rele ili emulator i isti kabal na el. ventil gasa i isparivač. Tako je uobičajeno. Rele ili kabal treba iskontrolisati. Ako ti je LOVATO prekidač, pretpostavljam 198di onda je to plavi kabal od konektora prekidača pa nadalje. Kad prebaci na gas mora imati napon na njemu 12 volti, rele će odraditi svoje, prekinuti napajanje monoinjektora samim tim zaustaviti potrošnju benzina. Ako su radili nadrimajstori svašta je moguće. Pozdrav
    ''Ovladajte TEHNIKOM, da ne bi ona ovladala VAMA!!''
    Poslednja reč tehnike uvek je UPOMOĆ!!!

Comment

• vlada0902
      CBC Član
      • 26.11.2010
      • 38
      • Beograd

Kada sam menjao filter za plin, majstor mi je promenio i relej/rele, jer mi je par puta kad upalim auto drzao broj obrtaja na oko 3000 i nije spustao (on mi kaze da je bilo do njega), to sam zaboravio da napomenem. Moze se desiti da je opet on u pitanju... Mogu li to sam da resim, neko uputstvo???

Comment

• ragazzoni
        CBC Senator XXL
        • 24.02.2009
        • 774
        • Obrenovac i okolina
        • Opel Omega 2.0i-16v

Rele ili emulator, o kome ja govorim nema veze sa ler gasom, već sa isključenjem napajanja na benzin. Šemu stavljam, mada je od LOVATOVOG LCS-A, ali koristi. Pratiš BLU kabal koji bi trebalo da je povezan i kod tebe tako.

Comment

• vlada0902
          CBC Član
          • 26.11.2010
          • 38
          • Beograd

Zvao sam malopre lika koji mi je menjao rele i kaze mi da je verovatno on "zalepio", jer je mala verovatnoca da to bude kabli... Posto je on nekih 200km daleko, moracu sutra da odvezem kod nekog elektricara ... Slikao sam neke slicice cisto da vidite...

Comment

• ragazzoni
            CBC Senator XXL
            • 24.02.2009
            • 774
            • Obrenovac i okolina
            • Opel Omega 2.0i-16v

Prekidač nije LOVATO, ali ne mari, rele sa šeme ti je taj rele. Vidi se gde je postavljen, kupi neki kvalitetniji rele tipa HELLA ili sl. Srećno

Comment

• vlada0902
              CBC Član
              • 26.11.2010
              • 38
              • Beograd

Vidim i ja da je nesto nabudzeno i nadam se da je do njega... Javljam sutra sta je bilo... Hvala na odgovorima...

Comment

• vlada0902
                CBC Član
                • 26.11.2010
                • 38
                • Beograd

Bio sam kod elektricara, popravio je, riknuo je rele, a uzrok tome je prekidac na cijem izlazu je doslo do spajanja nekih zicica, pa je i to sredio... Nadam se da je to to Hvala na savetima, nisam ni sumnjao u Vasu strucnost

Comment

• chobo13
                  CBC Senator XXL
                  • 01.05.2009
                  • 1274
                  • pozega,srbija
                  • AUDI,VW

zanimljiv uzrok crkavanja releja!

Comment

• vlada0902
                    CBC Član
                    • 26.11.2010
                    • 38
                    • Beograd

Ja se ne razumem u te stvari, ali sam video da je na ulazu u prekidac pocrneo dzek i da je na ploci prekidaca bilo crnih mrlja... Videcemo sta ce se desavati ubuduce...

Comment

• Plinadzija
                      CBC Senator XXL
                      • 29.07.2008
                      • 1514
                      • Paracin

Taj prekidac ima tendenciju da radi dve stvari, da zbog loseg kontakta izgori konektor i da na kraju nema kontakt uopste, to se resava lemljenjem kabla direktno na plocu, i da rele unutar samog prekidaca izgubi kontakt i onda pokazuje da je presao na gas a u stvari nije. U svakom slucaju ga treba zameniti jer je nevaljatan
                      UGRADITE PLIN DA VAM AUTO PALI KAO VOJNI MAGACIN!

Devojka moze da bude sa sela ali auto MORA da bude iz Nemacke!

Comment

• vlada0902
                        CBC Član
                        • 26.11.2010
                        • 38
                        • Beograd

Re: Lovato plinski uredjaj-BRC S prekidač OPEL 1.4i, '90.god

Da, elektricar mi je upravo to i uradio, zalemio zicu na prekidac i promenio rele i kaze sad je ok, a da li je to cemo saznati u narednom periodu

Comment

Working...
                        X