atestu nemackoj?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • torlak
    CBC Veteran
    • 10.11.2007
    • 100
    • knjazevac

atestu nemackoj?

pozzz svima
    da li neko zna kakva je procedura da auto kome je ugradjen auto gas sistem u srbiji dobije atest (ili kako ga vec zovu) u nemackoj? sta je potrebno od papira?
    hvala unapred
  • rados
    CBC Senator XXL
    • 02.03.2011
    • 539
    • G.Milanovac SRBIJA
    • OPEL ASTRA G Z16XE

Re: atestu nemackoj?

pozdrav;mislim da auto kome je ugradjen plinski uredjaj kod nas nemoze dobiti atest u nemackoj skoro mi je dolazio covek koji tamo registrovava kola a ovde ih vozi pa sam mu ugradio plin a on oce to da skida za svaku registraciju pa da mu onda vracam jer je tamo cena da se ugradi 2200 eura tako on kaze ja nisam obavesten

Comment

• Dora
      Nadzornik!!!
      • 24.10.2004
      • 17451
      • Novi Sad
      • FIAT

Može dobiti atest ako je ugradjena oprema iz EU. Kako može dobiti atest mora pitati tamo gde živi, u Nemečkoj ima 50 država i toliko lokalnih propisa...
      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• kdi
        CBC Senator
        • 16.11.2010
        • 238
        • leskovac

za nemacko trziste je obavezno da svaki ali svaki elem opreme bude od istog proizvodjaca(isparivac,ventili,prekidac,punjac..). .
        radio sam auto za nemacko trziste pre par god,BRC inace,javio se covek i rekao je da je sve ok oko atesta osim jednog detalja...nasli su zamerku na ugao pod kojim je savijena cev fi 8(suvise ostar ugao)...zanimljivo,onda je covek morao da angazuje svog prijatelja frigotehnicara da kupi bakar cev fi 8 jer tamo to nemozes da kupis bez odredjene dokumentacije ili sertifikata koji dokazuje u koju ces svrhu ti to da koristis.. i tako..u pitanju je HAMBURG...
        slozio bi se i takodje sa cinjenicom da tamo ima dosta drzava i dosta lokalnih propisa..
        pozdrav...

Comment

• torlak
          CBC Veteran
          • 10.11.2007
          • 100
          • knjazevac

hvala puno na odgovorima
          pozzz

Comment

Working...