Uhh, hocu i ja da se vozim na plin kad je vec ugradjen

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • nele22
    CBC Veteran
    • 22.10.2005
    • 111
    • BIH , okolina Modrice

Uhh, hocu i ja da se vozim na plin kad je vec ugradjen

Imam OPEL KADETT E 2.0 GSI 8ventila , u auto je ugradjen plin , radio ga je neko iz Gradačca ali je potvrda o atestu pod imenom firme "MONACO" iz Bijeljine , prvi put kad sam pogledao ispod haube stekao sam utisak da je plin ugradjivao neko ko veze nema sa ugradnjom plina na INJECTION motor , naime mozda ja gresim ali nigde ispod haube nema LAMBDA CONTROL ECU za plin niti EMULATOR DIZNI , u kabini se nalazi(o) prekidac LOVATO 198-DI i jedan posebno ugradjeni prekidac koji ISKLJUCUJE PUMPU ZA BENZIN u rezervoaru (cist idiotizam po meni ) , e sad ono sto sam napisao da mozda gresim se odnosilo na to da je ECU spakovan u samom prekidacu za plin.

Isparivac je : LOVATO RID GPL RGE090
    Boca je cilindricna : LIFAM LM-315
    Prekidac je : LOVATO DI 198
    Emulator dizni : NEMA GA ILI SAM JA CORAV !!!
    Lambda Control ECU : NEMA GA ILI SAM JA CORAV !!!

Moje konacna pitanja glase :

Koju sve funkciju vrsi prekidac LOVATO DI 198 ?
    Da li moze da se zameni nekim drugim KOMPATIBILNIM i koji je kompatibilan ?
    Cena kompatibilnog EMULATORA DIZNI,bez ugradnje ?
    Cena kompatibilnog LAMBDA CONTROL ECU-a , bez ugradnje ?

Znaci treba mi nesto sto mogu sam ugraditi i sto je unapred podeseno za neki normalan rad , sad sam malo udaljen od Dore ili IvanaT , a ostalima ovde u Bosni NIKAKO NEVERUJEM , dobro poucen prethodnom ugradnjom TNG u BMW 730i kod IvanaT veoma sam upucen kako to treba da izgleda i da funkcionise
    Samo polako i pun gas ! ! !
  • legenda
    CBC Senator XXL
    • 28.03.2009
    • 1345
    • Beograd

Re: Uhh, hocu i ja da se vozim na plin kad je vec ugradjen

Sto bi se mucio da popravljas...ostavi zadnji deo plinskog uredjaja(bocu,multiventil i ostalo),a prednji deo kompletan zameni...ubacis neki stag sekvent,vidi ako je isparivac lovatov dobar, da ga ostavis i cao...ako umes mozes i sam da ugradis...manje ce trositi i bolje ce ici,pod uslovom da ti je auto ispravan na benzin...taj prekidac koji gasi benzinsku pumpu je po mom misljenju extra stvar...za 100.000km na plinu sam promenio 2 pumpe...vrti sve i svasta po rezervoaru bez potrebe i logicno je da ce pre ili kasnije da crkne

Comment

• nele22
      CBC Veteran
      • 22.10.2005
      • 111
      • BIH , okolina Modrice

Na benzin radi savrseno sad posle izmenjenih tonu delova :

1.) Kablovi za svecice ORIGINALNI
      2.) Svecice
      3.) Bobina
      4.) Senzor obrtaja radilice
      5.) ECU motora
      6.) Protokomer
      7.) Filter benzina kod rezervoara
      8.) Filter vazduha
      9.) Uljni filter
      10.) Remenje: zupcasti , klinasti i PK
      11.) Ulje u motoru i menjacu

Sad je to sve odradjeno kako Bog zapoveda da bude
      Ostalo je da se zavrsi da ISTO TAKO radi i na plin , siguran sam da moze jer nema prepreka kao sto je plasticna usisna grana i ostale plastikarije.

Fora sa prekidacem je losa jer NESTO MORA DA DONEKLE HLADI DIZNE , znaci pumpa u rezervoaru MORA non-stop da radi da tera benzin do dizni i da ga vraca u rezervoar preko povratnog creva za odvod viska benzina !!!

Iz mog iskustva sa potapajucim pumpama za benzin , pod punom krivicnom i materijalnom odgovornoscu tvrdim da PUMPE CRKAVAJU OD SILNOG TRUNJA koje se natalozi u samoj pumpi kad je iskljucena a vozilo u pokretu ili voznje sa malom kolicinom benzina u rezervoaru.

Sto se tice SEQUENT plina , hmm mislim da nisam jos dovoljno porastao ( citaj nema se novca ) za OZBILJAN uredjaj , tako da bih iskreno voleo da malo nadogradim postojeci i da sipam i ne mislim

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

Prekidač je dobar i odgovarajući je. Ako nema emulator ima negde rele koji prekida dizne, ako je rešio isključenjem pumpme za benzin onda je moron ali ne verujem. Ako nema emulatora nije smak sveta, košta od 10 do 25 evra.

Svi elektronski prekidači su kompatibilni u toj meri da se svima menja kompletna instalacija ili sečeš žice iza džeka i preletuješ kako treba ako znaš kako treba

Lambda kontrol ima proste za naknadnu ugradnju, potraži malo po forumu dosta je pisano o tome. Šta god da mu uradiš i dalje to neće biti ono što treba (sekvent) i zato ako dobro radi, ne puca, ništa ja tu ne bih dirao sem redovnog servisa.
        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• nele22
          CBC Veteran
          • 22.10.2005
          • 111
          • BIH , okolina Modrice

Hvalaaaaa , cika Doro !!!

Po SVOM dosadasnjem iskustvu ako TI KAZES DA TO TREBA DA SE URADI TAKO , TO SIGURNO ZNACI DA NIKAKO DRUGACIJE NE TREBA DA SE URADI !!!

Sto toplo preporucujem i ovim "MLADJIM" clanovima da procitaju ovo podebljano i velikim slovima napisano , i da se drze toga kao pijan plota(ograde) jer JEDINO TAD CE DA RADI KAKO TREBA ...

Comment

Working...
          X