Ako moderator smatra za shodno - neka premesti post gde najvise odgovara.
Planiram uskoro kupovinu u naslovu spomenutog polovnog automobila. Ako ne nadjem dovoljno ocuvanog dizelasa, uzecu benzinjaru i to po mogucnosti sa vec ugradjenim plinom. Ako bih morao naknadno da ugradjujem plin - koji motori bolje podnose plin? Cuo sam da neki imaju K-glavu (K-Jetronic i KE-Jetronic ubrizgavanja) i da kod njih ide teze ugradnja plina. Kakve motore da trazim kako bih kasnije imao sto manje problema i glavobolja?
Wikipedia kaze da su sledeci motori ugradjivani u taj auto:
1.6 – 74 kW (101 PS; 99 bhp), in-line four-cylinder
1.8 E 20v – 92 kW (125 PS; 123 bhp), in-line four-cylinder
2.0 – 66 kW (90 PS; 89 bhp), in-line four-cylinder (base model in Germany)
2.0 E – 85 kW (116 PS; 114 bhp), in-line four-cylinder
2.0 E 16v – 103 kW (140 PS; 138 bhp), 16-valve, in-line four-cylinder
2.3 E 10v – 98 kW (133 PS; 131 bhp), 10-valve, in-line five-cylinder
Ima i jos nekih, ali su prejaki pa ih nisam navodio. Ovaj 1.8 E nisam video dosad u oglasima a ni u AutoDati. "E" je oznaka za injection jer je to na nemackom Einspritzung. Ako gresim neka me neko ispravi - bez E je karburator, a ako ima E onda je multipoint ili single point ubrizgavanje.
Sa kojim motorom bih imao najmanju potrosnju, naravno ako je sve dobro nastelovano? Performanse mi nisu previse bitne, tako da bilo koji motor dolazi u obzir. Kako da prepoznam K-glavu - mislim gde da gledam da pise K-jetronic?
Hvala i Pozdrav
Planiram uskoro kupovinu u naslovu spomenutog polovnog automobila. Ako ne nadjem dovoljno ocuvanog dizelasa, uzecu benzinjaru i to po mogucnosti sa vec ugradjenim plinom. Ako bih morao naknadno da ugradjujem plin - koji motori bolje podnose plin? Cuo sam da neki imaju K-glavu (K-Jetronic i KE-Jetronic ubrizgavanja) i da kod njih ide teze ugradnja plina. Kakve motore da trazim kako bih kasnije imao sto manje problema i glavobolja?
Wikipedia kaze da su sledeci motori ugradjivani u taj auto:
1.6 – 74 kW (101 PS; 99 bhp), in-line four-cylinder
1.8 E 20v – 92 kW (125 PS; 123 bhp), in-line four-cylinder
2.0 – 66 kW (90 PS; 89 bhp), in-line four-cylinder (base model in Germany)
2.0 E – 85 kW (116 PS; 114 bhp), in-line four-cylinder
2.0 E 16v – 103 kW (140 PS; 138 bhp), 16-valve, in-line four-cylinder
2.3 E 10v – 98 kW (133 PS; 131 bhp), 10-valve, in-line five-cylinder
Ima i jos nekih, ali su prejaki pa ih nisam navodio. Ovaj 1.8 E nisam video dosad u oglasima a ni u AutoDati. "E" je oznaka za injection jer je to na nemackom Einspritzung. Ako gresim neka me neko ispravi - bez E je karburator, a ako ima E onda je multipoint ili single point ubrizgavanje.
Sa kojim motorom bih imao najmanju potrosnju, naravno ako je sve dobro nastelovano? Performanse mi nisu previse bitne, tako da bilo koji motor dolazi u obzir. Kako da prepoznam K-glavu - mislim gde da gledam da pise K-jetronic?
Hvala i Pozdrav
Comment