2T na Lpg (Wartburg)

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • gazda
    CBC Član
    • 30.08.2005
    • 34
    • Beograd

2T na Lpg (Wartburg)

Da postavim temu i pitanje, pa kad se dočepam slika, postavicu i njih. Elem u razgovoru sa dotičnim gospodinom iz grada Bora, isti mi kaže da ima Wartburga koji ide na Lpg!?
    Kako?
    Po njegovom kraćem komentaru ugradio je pumpu za ulje koja kroz jednu diznu brizga ulje direktno kroz grlo karburatora i tu se meša sa smešom Lpg/vazduh i tako dobija 'mešavinu' i podmazivanje motora.
    Video sam par fotki i stvarno je tako! Ostaje mi da to vidim i uživo, ali nema razloga da me čovek slaže. Inače, auto je na Lpg presao nekih 30000+ km. Ako neko zna ili moze da pojasni hvala.
    Žuti Wartburg karavan kao iz fabrike i još malo bolji, iz Bora ili okoline.
    Pozz
    Last edited by gazda; 12.09.2011, 17:33. Reason: Post-ovanje sa mob-a je pravo smaranje!
    440 + KS !!!
  • zoranbg
    CBC Senator XXL
    • 23.03.2005
    • 4098
    • Rooster's Hill , Beog
    • Grande Punto 1.2

Da baš tako kao što ti je rekao , ugradi se mazalica . čuo sam već više puta o tome i ovde na forumu je negde bilo priče o 2t na LPG . postoje i LPG kitovi za 2t skutere koji imaju automatsko podmazivanje , a to su svi sadašnji 2t skuteri.
    pitanje je koliko troši LPGa ? jednostavna računica naprimer 12 litara LPG je oko 6 litara benizina ili dizela.
    nije to da ćeš džabe da se voziš... , pa da se toliko iznenadjuješ.
    Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• expendable
      CBC Senator XXL
      • 04.11.2009
      • 3662
      • Bor

Em sam i "okoline" (mada ne znam ni vlasnika ni vozilo) em sam već pominjao (negde) da je još u nekom SAM-u (sredina osamdesetih, kad sam bio još srednjoškolac) bilo detaljno uputstvo kako se to radi. Otprilike je "caka" u toj mazalici.
      Tamo je tip prešao 200 ili 300k km sa takvom ugradnjom (pa onda tek sve detaljno objasnio i objavio).
      Dotični broj je možda još uvek na tavanu (ako ga nisu pojeli miševi, onda je sigurno novi "kućni ljubimac" - vererica).
      Možda neko i ima ali možda nije ni potrebno. Verovatno da neko od majstora za TNG već ima iskustva sa skuterima što je slično. Uostalom 2T motori se mogu podmazivati na dva načina, smešom ulja i benzina (premix) ili ubrizgavanjem maziva (automatsko podmazivanje; pre-injectors popularno zvan "auto-lube").
      Znači potrebno je samo napraviti sistem (ili iskopirati ili ugraditi) sa nekog drugog 2T motora sa automatskim podmazivanjem jer je (naravno) nemoguće imati smešu. Naravno ovo samo što se tiče podmazivanja, potrebno je napraviti i ceo sistem što nije standardna ugradnja "plina" te je verovatno skuplja.
      Ušteda nije 2x ali jeste jeftinije od benzina.
      Neka se javi neko sa više tehničkih detalja.
      Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).

Comment

• Vlada_nbgd
        CBC Senator XXL
        • 11.09.2005
        • 1066
        • Novi Beograd/Topcider
        • ford focus sport pack

Evo jedne matore ali korisne teme sa skenom iz pomenutog SAM-a:

imam u porodici odlican Wartburg ali sve manje vozen, bas zbog cene goriva koja je trenutno 85+12=97dinara za litar!!! razloga i inace ima mnogo vise za zamenu motora, nego za protiv. dakle. zelja je izbaciti dvotaktnu legendu (5 meteri dima) i ubaciti neki 4takt benzinac, pogodan za jeftinu ugradnju gasa (karburator).
        FORD FOCUS 1.6 16V SPORT PACK 2008god. LPG

Comment

• Paranoid
          CBC Senator XXL
          • 13.01.2009
          • 622
          • Beograd
          • Fiat 131 1300

Last edited by Paranoid; 12.09.2011, 23:33.
          Heavy horses ! Move the land under me ...

Comment

Working...
          X