Da li i KO

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • gaston
    CBC Senator XXL
    • 24.03.2005
    • 324
    • N BG - Batajnica

Da li i KO

Prvo da pitam da li kada je motor ugasen a plin na kontaktu u rasprsivac ulazi gas i to tako da se cuje , u voznji auto se normalno ponasa sem sto nenormalno trosi . Koliko sam razumeo njega treba da povlaci vakuum , rasprsivac je ispred protokomera posle filtera , lovato isparivac .
    E sad neko se proletos ko ima servis u zemunu nudio da dodjem i da podesimo sve . Stavio bih standardni filter za vazduh nov i da vidim sta se desava .Moj komsija na istoj gasnoj stanici u Tipa sipa gas i nema promena u potrosnji .
    27.5 god za djevrekom auta snova :
    Djulieta 1750, Junior GT 2.0, sud 1.3 , sprint 1.5 QV , sud 1.5 QV , 33 1.3 IE , 75 2.0 TD , 33 1.7 , 164 2.0 ts , ALFA SUD 1.3 , 164- 2.0 TS +156 2.0 ?KW ...za dalje ??????????

NIJE BITNO DA LI JE DO KOLENA ILI ZEMLJE .. VAZNO JE DA JE DO PUPKA
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

1. Neispravan isparivač.
    2. Neodgovarajući isparivač ili prekidač.

U bilo kojoj poziciji ne sme da ide gas dok motor nije upaljen, kontakt ne utiče na to.
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• gaston
      CBC Senator XXL
      • 24.03.2005
      • 324
      • N BG - Batajnica

Dora ja sam direktno doveo plus na ventile i tada probao , bilo mi je sumnjivo jer se osecao gas kad stanem . Na crevo isparivaca sam ide gas , cak se na suncu vidi kako treperi iz cevke kad je otkacim sa Y racve koja ide na rasprsivac ,ono jedna deblja u dve tanje, grubo sta moze ? pukla membrana ? koliko to moze biti neprijatno u eu . ?od -do ?
      Djulieta 1750, Junior GT 2.0, sud 1.3 , sprint 1.5 QV , sud 1.5 QV , 33 1.3 IE , 75 2.0 TD , 33 1.7 , 164 2.0 ts , ALFA SUD 1.3 , 164- 2.0 TS +156 2.0 ?KW ...za dalje ??????????

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

Ako je elektronski isaparivač onda je normalno da pušta gas dok ima struju na elektroventilu. Nije normalno da ima struju dok je pod kontaktom a nije upaljen. Pošto si ti sam doveo plus onda je sve ok, treba da pušta gas pomalo.
        Pišeš vrlo kofuzno kad opisuješ problem, sad mi nije jasno dal ide gas samo kad ti dovedeš plus ili i bez toga.
        ako je pukla membrana neće raditi pa sumnjam da jeste. Verovatno si predozirao ler pa na leru ne pokupi sve a to se oseća kad staneš.
        Membrane koštaju 30 evra sa zamenom.

https.autogas.rs

Comment

• gaston
          CBC Senator XXL
          • 24.03.2005
          • 324
          • N BG - Batajnica

Izvini , ima glavni ventil na cevki od rezervoara i jedan (plavo plasticno oblozen ) sa gornje strane isparivaca i od elektronike su paralelno vezani , pre neki dan sam stekao utisak iz odgovora da je potreban vakum da povuce gas iz isparivaca , ako si tu da li se ler steluje na mesinganom srafu ili onom sa strane plasticnom , na racvi smesa ok , taj sa strabe ispod ventila mi reaguje samo u krajnjoj taci , kad ga zavrnem pocne da se gasi , dok onaj mesingani ima malo uticaja na ler ali mnogo vise kada je pod opterecenjem u voznji , nesto mi ipak tu smrdi , mislim sem plina ? od kuda tolika potrosnja ako lagano vozim i nigde ne curi ?

Comment

• Dora
            Nadzornik!!!
            • 24.10.2004
            • 17451
            • Novi Sad
            • FIAT

Ajd sad lagacko, znaš za Vudrigu i one čuvene sise...
            Koji je isparivač elektronski ili vakumski, koje marke?
            Ler se šteluje na plastičnom šrafu sa strane kod Lovata. BRC ima ventil odgore ali nema plastični šraf. Lovato ima ventil sa strane a ima plastični šraf. Oba imaju mesingani šraf.
            Šta sad da ti odgovorim?

https.autogas.rs

Comment

• gaston
              CBC Senator XXL
              • 24.03.2005
              • 324
              • N BG - Batajnica

OK hvala dobio sam to sto me je interesovalo , znaci sve je OK sem podesavanja lera
              koje izgleda nije ispravno , tj sraf sa strane posto je lovato u pitanju . Jednom su mi tamo gde sam ugradjivao gas pre 2 god spominjali neku oprugu koju nemaju i nije nesto mnogo bitna , a posto je istekla gar da se snadjem negde ko ima .
              Hvala Dora sad znacu trazi servis koji ima delove za lovato , ili da odvojim za gorivo i vreme pa za NS .Pzdrav.

Comment

Working...
              X