Varira broj obrtaja na leru

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • neshamazda
    CBC Član
    • 29.05.2009
    • 27
    • Kragujevac
    • Mazda Lantis 1.5

Varira broj obrtaja na leru

Mazda 323f 1997.god., 1.5i 65kW

Kad je hladan motor, broj obrtaja na leru varira od 100-200 do 1.000-1.100 obr/min., samo na plinu, dok na benzinu motor radi bez problema (tj ravnomerno). Nakon par minuta ler gas se smiri i nadalje motor radi sasvim normalno. Kablovi su novi, svecice su ok, filter vazduha ok. TNG instalacija nije sekvent, vec se na plin prebacuje kad se doda gas preko 2.000 obrtaja (da li je to venturi sistem?). Unapred zahvaljujem ako neko zna razlog ovakvog rada na tng-u.
  • Plinadzija
    CBC Senator XXL
    • 29.07.2008
    • 1514
    • Paracin

Odg: Varira broj obrtaja na leru

Svecice su nove ili na oko izgledaju ok?
    UGRADITE PLIN DA VAM AUTO PALI KAO VOJNI MAGACIN!

Devojka moze da bude sa sela ali auto MORA da bude iz Nemacke!

Comment

• chobo13
      CBC Senator XXL
      • 01.05.2009
      • 1274
      • pozega,srbija
      • AUDI,VW

verovatno je odokativnom metodom utvrdjeno da su ok.
      koji je uredjaj,jeste venturi,koji je proizvodjac i koliko je predjeno sa istim?

Comment

• neshamazda
        CBC Član
        • 29.05.2009
        • 27
        • Kragujevac
        • Mazda Lantis 1.5

Da, metoda jeste bila odokativna, ali me buni sto na benzinu radi normalno, a sa istim stanjem (hladan motor) na plinu radi to sto radi. Uredjaj je Lovato, auto je kupljen sa ugradjenim plinom, po reciima prodavca od ugradnje plina auto je presao nekih 40.000 km. Kad sam kupio auto zamenjen je filter plina i proveren isparivac. Sad mi se premotava film da je i tada isto radio na plinu, a negde u to vreme sam zamenio i svecice, sto znaci da je isto radio i sa novim svecicama. Enigma?

Comment

• neshamazda
          CBC Član
          • 29.05.2009
          • 27
          • Kragujevac
          • Mazda Lantis 1.5

Plinadžije, help!

Nemoguće da niko nema ideju o čemu se radi (osim svećica, koje nisu problem)?

Comment

• slavko_bgd
            CBC Senator XXL
            • 24.03.2009
            • 771
            • Batajnica
            • Stilo 1.6 16V MW

Druže, kad si kupio auto? Ozbiljan sam skroz, nije zezanje...Treba više podataka da rešimo tvoju "enigmu".
            Bolje peške u švaleraciju nego Mercedesom na posao...

Comment

• kdi
              CBC Senator
              • 16.11.2010
              • 238
              • leskovac

tu nesto nije dobro odradjeno prilikom ugradnje..
              daj sto vise opisa i slike naravno,pogotovo onaj deo na usis grani gde ulazi plin..
              pozdrav

Comment

• neshamazda
                CBC Član
                • 29.05.2009
                • 27
                • Kragujevac
                • Mazda Lantis 1.5

Auto je kod mene malo više od godinu dana. Kad je motor vruć radi normalno (samo šapuće) i na benzinu takođe (i kada je hladan). Uvek pali na benzin i tada radi ujednačeno (naravno, pod sauhom) na nekih 1.200-300 obrtaja i postepeno snižava obrtaje kako se motor zagreva, tj nema tih oscilacija gore-dole, vezano za broj obrtaja. Osim tog variranja, motor sasvim normalno radi, vuče dobro i na plinu, potrošnja je normalna - 8 do 10/11 litara plina na 100km. Mislim, to variranje više meni smeta, jer volim da to sve bude tip-top. Slikaću danas pa postavljam slike.

Comment

• Plinadzija
                  CBC Senator XXL
                  • 29.07.2008
                  • 1514
                  • Paracin

Da si bar gledao u pasulj pa da imas nekog osnova da kazes da svecice nisu problem. Odbijam da pomazem dok ne stavis NOVE svecice. Znaci ne polovne skinute sa ispravnog koje su dobro radile i malo presle. Ne mogu da razumem da tako odbijas da uradis nesto sto inace treba da se uradi a kosta kao dva pranja u perionici...
                  UGRADITE PLIN DA VAM AUTO PALI KAO VOJNI MAGACIN!

Devojka moze da bude sa sela ali auto MORA da bude iz Nemacke!

Comment

• slavko_bgd
                    CBC Senator XXL
                    • 24.03.2009
                    • 771
                    • Batajnica
                    • Stilo 1.6 16V MW

Evo mog razmišljanja:

1. Vozilo kupljeno pre oko godinu dana - dakle, bila je zima kada su se pojavljivali isti simptomi kao sada;
                    2. Vlasnik vozila prijavljuje problem samo u zimskom periodu-indicira na 'ladnoću;
                    3. HLADAN motor na benzin radi normalno, na plin variraju obrtaji-sumnja se na problem u plinskom sistemu;
                    4. VRUĆ motor radi normalno na oba goriva-nema sumnje u ispravnost plinskog uređaja
                    5. Performanse motora i potrošnja su u granicama normale, odn. vrlo slične performansama benzina-dakle, nema problema sa plinskim sistemom
                    6. Vlasnik vozila ne prijavljuje trokiranje i/ili detonacije, naročito pri naglom ubrzavanju > nameće se zaključak da su svećice i sistem za paljenje ispravni;
                    7. Kolega Plinadžija sa punim pravom savetuje zamenu svećica -s obzirom da je kod hladnog motora smeša na gasu po pravilu previše bogata (kod pojedinih isparivača se dešava suprotno- da bude ekstremno siromašna), loše svećice teško pale smešu u cilindru u oba slučaja. To može izazvati otežan start motora i neravnomeran rad do postizanja radne temperature.

@nesamazda:

Druže, probaj kao i većina ljudi koji voze na plin da ujutro upališ motor na benzin, voziš 2-3 minuta i onda prebaciš na plin.
                    Mislim da je to rešenje ovog slučaja i svih sličnih ovome. A to što hladan motor radi normalno na benzin a na plin ne je duga,duga priča u koju se ja ne bih upuštao.

Pozdrav

Comment

• Dora
                      Nadzornik!!!
                      • 24.10.2004
                      • 17451
                      • Novi Sad
                      • FIAT

A to što hladan motor radi normalno na benzin a na plin ne je duga,duga priča u koju se ja ne bih upuštao.
                      Rešenje je totales prosto kao i priča... Ugradi se još jedan motor koji radi isključivo na plin i nemaaaaa problemaaaaa!
                      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• slavko_bgd
                        CBC Senator XXL
                        • 24.03.2009
                        • 771
                        • Batajnica
                        • Stilo 1.6 16V MW

Pa to ti kazem: taj sto radi i hladan i vruc na plin nema benzin da ga za...bava.

Comment

• neshamazda
                          CBC Član
                          • 29.05.2009
                          • 27
                          • Kragujevac
                          • Mazda Lantis 1.5

Okrenuste mi temu na zajebanciju, jbga. . .

Dobro de, zameniću te svećice (neće škoditi), mada znam da nije do njih . . . Napisaću šta se dešava kad ih zamenim. Pozzz

Comment

• Dora
                            Nadzornik!!!
                            • 24.10.2004
                            • 17451
                            • Novi Sad
                            • FIAT

Da, metoda jeste bila odokativna, ali me buni sto na benzinu radi normalno
                            Vidi, bolje i to nego da si došao kod mene u radionicu i ovo rekao, bilo bi napolje...

Ovde sad da ne brojim ima bar 4 majstora sa višegodišnjim iskustvom koji bi ti ili ti odgovaraju a tebe buni. Kad znaš onda ne pitaš, kad ne znaš i pitaš onda slušaš.
                            Prosto.

Sad, niko ne kaže da jesu svećice ali ih treba menjati na odredjenoj kilometraži makoliko se tebi činile na oko dobro, kad ti oko bude u cilindru i sve vidi onda ćeš igrati u filmu gospodari prstena.
                            Da si bar malo pročitao teme oko toga, pretraga radi dobro, video bi (pročitao) koji su problemi kod hladnog gasa, video bi i zašto se sprdamo da ugradiš drugi motor i ne bi reko "buni me što na benzinu radi dobro" jer to ima veze otprilike kao što ti i ja sad sedimo u istoj sobi. Virtuelno sedimo ali u praksi smo kilometrima daleko...

Zaboravih najvažnije, ako ne budeš dobar neću te branii ako ti Brick pomaže
                            Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• neshamazda
                              CBC Član
                              • 29.05.2009
                              • 27
                              • Kragujevac
                              • Mazda Lantis 1.5

Elem, u drugom postu ove teme napisah da se isto dešavalo i sa novim svećicama (novim - iz prodavnice, odgovarajućim, po katalogu) . . . no svejedno ću ih zameniti k'o što napisah. . . Pozz i hvala na odgovorima.

Comment

Working...
                              X