Auto gas na mazdi 121 1.3

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Graha
    CBC Veteran
    • 21.01.2011
    • 141
    • Beograd
    • mazda 121

Auto gas na mazdi 121 1.3

Vec duzi vremenski period cale i ja se razmisljamo o ugradnji auto gasa u nasu mazdu.
    Motor je 1324 ccm, injection - monopoint (singlepoint), 16V ili kako ga je mazda obelezila B3
    Potrosnaj benzina ide oko 7L u gradu, nekad i vise ako se vozi po 5-10 km dnevno

E sad mene zanima sta mi vi preporucujete da ugradim od plinskih uredjaja, kako bi se auto ponasao na plinu (motor je da kazem u dobrom stanju posto ima samo 108000 km)?
    I na kraju Ima li svrhe uopste ugradjivati plin na ovaj auto?
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Odg: Auto gas na mazdi 121 1.3

Budi miran i čitaj forum i dalje
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Graha
      CBC Veteran
      • 21.01.2011
      • 141
      • Beograd
      • mazda 121

Razumem te u potpunosti, sto bi otvarao temu ako se nadje neki odgovor u nekoj od tema... Ali jednostavno posle citanja vise tema i dosta tvojih postova resio sam da otvorim i ja temu pa reko da vidim dal je bas neko imao iskustva sa ovim mazdinim motorom i auto gasom.
      Ako te ne mrzi, a verujem da si bar na neku mazdu sa ovim sistemom ugradjivao gas, napisi nesto kratko
      Ako vec ima tema a da mi je promakla onda brisite ovu moju, a link mi samo prosledite...

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

Nisi me razumeo, nemam ništa protiv teme, moje mišljenje je ne diraj ništa, teraj kao i do sada.za 4000 km godišnje ne isplati se ni auto da imaš a ne plin.
        U tom smislu je bilo sedi i čitaj dalje

https.autogas.rs

Comment

• Graha
          CBC Veteran
          • 21.01.2011
          • 141
          • Beograd
          • mazda 121

upravo zbog stajanja auta odlucili smo da ga vise vozimo (svakodnevno cale da ide na posao)... ja da ga cepam kad ga cale ne cepa i mislim da ce cifra sigurno biti oko 15000 km mozda i vise godisnje... Sad dok sam jos djak i dok nemam svoja primanja ja navijam za plin posto cu sigurno imati vise da predjem sa plinom, a i vise mi je zao da auto stoji i da tako propada i da se ulaze u auto koji se ne vozi

Comment

• vulkan
            CBC Veteran
            • 03.09.2011
            • 151
            • sabac
            • mazda nisan

Ja sam letos kupio mazgu 323 bg (popaj) i odmah drugi dan ugradio plin. Motor je b3 ajnspric ali sa 8 ventila. 220000 je imala na satu a motor je i dalje besprekoran i ne trosi ulje (10/40 benz-gas) 4-5000 sam presao i spustila je na jedva na pola meraca sto znaci da ne moram dosipati do zamene ulja, planiram na prolece na oko 10000. Ide besprekorno na oba goriva, izuzetno je startna za tu snagu motora a teska je 1010kg bez vozaca i putnika sto me malo iznenadilo koliko spolja deluje mala tj. kratak zadnji kraj. Plina trosi 9 litara u lokalu oko 30% grada a benz nisam merio. Popodne sam je kupio i sutradan zamenio ulje filtere antifriz plocice i tockove. Ide na 175/65-14" gumama. Kad je hladna pali na benz, par sekundi u mestu pa plin. Kad je topao motor ostaje na plinu. Plinski uredjaj je lovato (polovan) i malo je karabudz jer je obican vakumski ali nema problema i nijedne eksplozije. Pali uvek na pola kljuca i bez gasa. Pre nje sam imao 323 bf sa e5 (ali sa karburatorom, a i njih naravno ima i ajnsprica) motorom. Imala je isti lovato kao sto mi je i na ovoj mazgi i to ko zna kad ugradjen. Videlo sa da je davno ugradjen plin po boji isparivaca selni i starosti creva. Takodje je imala potrosnju 9 plina a ulja sam dosipao oko 300 grama da vratim na pola meraca, inace sam ga menjao na oko 12000km. Obe mazge su testirane i u brdskim krajevima, sa petoro i punim gepekom, imam familiju na Rudniku kod GM i u NV a isao sam preko Bukova ili kako se vec zove ona cuka kod Divcibara. Tako da je moje misljenje da njihovim motorima (ni ventilima istih) plin ne skodi. Ugradi plin kod dobrog majstora, menjaj joj krsteno ulje na vreme i vozi. Njihovi motori inace idu i 500000km bez otvaranja. Mana im je mozda limarija kad udju u godine, treba je bar svake druge godine pregledati i zastiti kao i kod opela. Prethodnu mazgu sam i promenio zbog limarije ali gledajuci da je izgurala 250000km i 23 godine bez krupnih popravki nema potrebe vise pricati o kvalitetu mazgi tih godina. Ovaj forum je po meni veoma dobar i ima svega sto se tice auta, ali ako trazis vise informacija bas o mazdama uclani se u http://www.mazdaclub.rs/forum/index.php. Tamo su samo mazdasi i imaju iskustva sa istim.
            Last edited by zoranbg; 20.01.2012, 20:45.

Comment

• Graha
              CBC Veteran
              • 21.01.2011
              • 141
              • Beograd
              • mazda 121

uclanio sam se ja tamo jos davno, ali ovde ima vise strucnjaka sto se tice auto-gasa pa cekam njihovo misljenje...
              Tvoja 323 ima motor iste kubikaze, ali sa 8V i ti imas kolko ja kontam multipoint tj. kako bi rekli full injection ako se ne varam.
              Hvala na informaciji, pa da vidim ima li jos neko sa nekim slicnim iskustvom.

Comment

• Dora
                Nadzornik!!!
                • 24.10.2004
                • 17451
                • Novi Sad
                • FIAT

Auto je skroz ok, ako o tome razmišljaš... Ugradi i ne misili. Sad su lambda kontrole jeftine i kod singl pointa mnogo pomaže.

https.autogas.rs

Comment

Working...
                X