Nepravilno rukovanje auto-gas uređajem

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Franjo
    Banovan
    • 14.08.2009
    • 2831
    • Inđija - Beograd
    • Renault megan II res

Nepravilno rukovanje auto-gas uređajem

Aveo 1.2S sekvent toro boca 45 lit.

U dva navrata sipano 44 i 45 lit, iako se MV oglašava na 31 lit.

Koje su opasnosti osim kvara ventila? Mislim na pritisak u 100% napunjenoj boci, s obzirom, da sam u Dorinom objašnjenju našao, da u boci, normalno napunjenoj 80% vlada pritisak od 6 do 10 bara. Da li je propisima ograničen max. pritisak u pištolju i na koliko, s obzirom na dozvoljeni u boci po atestu?

Ima li kakve štetne posledice na rad elektroventila i mixera u pogledu bogatije smese? U velikoj meri pojačan je miris gasa iz motornog prostora, iako testiranje na ispuštanje nije dalo rezultata.
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Odg: Nepravilno rukovanje auto-gas uređajem

MV ima sigurnosni ventil koji će reagovati na prekomerni pritisak, za ostalo nema opasnosti u smislu kvara jer to sve izdržava. Prilikom točenja bi pritisak trebao biti do 15 bara koliko pumpa gura ako je kako treba.
    Jednostavna rečenica pumpadžiji "prekini kad počne da tandrče" je u većini slučajeva dovoljna.
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Franjo
      Banovan
      • 14.08.2009
      • 2831
      • Inđija - Beograd
      • Renault megan II res

Je, ali to se desilo Panduru, koji mi je pokazao račune. A pumpadžija je samo malo produžio, da zaokruži račun. Fore i fazoni!

Comment

• Dzoni_mkv
        CBC Senator XXL
        • 29.04.2007
        • 875
        • Kraljevo, Pinsk-Belorusija

e dobro me podseti ova tema, mene moj MV nervira jer se oglasava na 23,5 litra momentalno i pocinje da tandrce. Ako nastavim stane jos skoro 10 litara! To mi je jos skoro 150km voznje vise kada krenem negde. Nije problem nastaviti vec je problem objasniti pumpadzijama po Poljskoj, BY, Madjarskoj da ne gase vec da teraju dalje. Cim cuju prvo trrr vec trci da gasi ja dok mu objasnim (jezicka barijera) prodje voz. Da mi daju samom da sipam ne moze, ko da sipas nuklearno gorivo (prilozen dokaz slika dole sve otvoris udaljis se od zelene linije a on sipa)

Jel' moze da se MV malo presteluje pa da pocinje da se dernja na 27-8 lit? I bre moze li malo volume down jerbo se ovaj kod mene dere k'o nenormalan sve se okrecu na pumpi.....
        You tried your best and failed miserably. The lesson is: never try.

Comment

• chobo13
          CBC Senator XXL
          • 01.05.2009
          • 1274
          • pozega,srbija
          • AUDI,VW

pretezno je MV TOMASETO i on ume da pravi zezanje sa tandrkanjem,skoro svaki mv.resenje je da se presteluje ili da se isklj blokada sto i nije bas pametno.

Comment

• Plinadzija
            CBC Senator XXL
            • 29.07.2008
            • 1514
            • Paracin

Kako se steluje? Ja stelovah i stelovah ali bezuspesno...
            UGRADITE PLIN DA VAM AUTO PALI KAO VOJNI MAGACIN!

Devojka moze da bude sa sela ali auto MORA da bude iz Nemacke!

Comment

• Dora
              Nadzornik!!!
              • 24.10.2004
              • 17451
              • Novi Sad
              • FIAT

Originally posted by Franjo View Post
              Je, ali to se desilo Panduru, koji mi je pokazao račune. A pumpadžija je samo malo produžio, da zaokruži račun. Fore i fazoni!
              Dešava se, idu na to nećeš se svadjati i gubiti vreme...
              Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Keketarac
                CBC Senator XXL
                • 01.09.2007
                • 588
                • Novi Sad
                • Seat Ibiza 1.2 TSI

Originally posted by Dzoni_mkv View Post
                Nije problem nastaviti vec je problem objasniti pumpadzijama po Poljskoj, BY, Madjarskoj da ne gase vec da teraju dalje. Cim cuju prvo trrr vec trci da gasi ja dok mu objasnim (jezicka barijera) prodje voz. Da mi daju samom da sipam ne moze, ko da sipas nuklearno gorivo
                U Austriji i Nemackoj je samoposluzivanje. Radnici su samo za kasom. Medjutim, aparati automatski zaustavljaju tocenje gasa cim MV zatandrce i nema sile da nastavis da tocis.

Comment

• rajmax63
                  CBC Prijatelj
                  • 02.04.2005
                  • 1415
                  • Bačka Palanka
                  • AUDI A6 2.0TDI 170KS

Meni je jedan majstor ( da ne navodim ime Z ) pokazao kako se može namestiti da sipaš do "čepa" Ja sam namestio i evo fercera bez problema već 4 godine.Često putujem preko i nikada nisam imao problema prilikom sipanja pa čak i u Mađarskoj gde su veoma neljubazni po navici
                  Kada kao malo počne da ide sporije i skoro da stane ja samo malo zaljuljam auto i odmah ide plin do čepa.
                  blago onom ko rano poludi pa mu zivot prodje u radosti i veselju
                  Audi ima crveno T

Comment

Working...
                  X