velika potrosnja plina renault laguna 1.8 ainspric 1996?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Femaman
    CBC Član
    • 28.02.2013
    • 17
    • Crna Gora
    • Renault Laguna 1.8RT

velika potrosnja plina renault laguna 1.8 ainspric 1996?

Mijenjao sam isparivac prije 13 dana, plin je landi renzo obicni... Potrosio mi je u gradu na 100km 16L, sto je po mom misljenju mnogo, normalne voznje... benzina trosi 13L...
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

13 litara plus 20% je taman toliko...
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Femaman
      CBC Član
      • 28.02.2013
      • 17
      • Crna Gora
      • Renault Laguna 1.8RT

moze li se to kako smanjit a da ne steti motoru?

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

Prvo moraš znati ( ja ne znam napamet) koliko taj auto treba da troši benzina, nadješ fabrički podatak, dodaš bar deset posto, lažu djubrad, pa na to dodaš 15 do 20% za plin i to je to.

Kad to znamo onda možemo razmatrati da li može da se smanji ta cifra koju si naveo. Svakako da će sve ispod te normalne cifre štetiti motoru.
        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Franjo
          Banovan
          • 14.08.2009
          • 2831
          • Inđija - Beograd
          • Renault megan II res

Originally posted by Femaman View Post
          ... Potrosio mi je u gradu na 100km 16L, sto je po mom misljenju mnogo, normalne voznje... benzina trosi 13L...
          Ne znam, kako si izmerio potrošnju plina? K tome, samo po gradu?! Isto važi i za benzin! U svakom slučaju, potrošnja je veća od "normalne", a na forumu ćeš naći slučajeve obnormalne potrošnje, preko 20 lit. I to novija vozila, laguna II.

Za početak, proverio bih izduvne gasove, samo na benzin. Fabrički podaci, za motor F3P 720 monopoint u FR* su dozvoljene vrednosti CO% 0.3 max; CO2% 15.5 min; HC(ppm) 100 max - lambda 0.97 - 1.03 bezolovni benzin min. 95 oct.

Comment

• Femaman
            CBC Član
            • 28.02.2013
            • 17
            • Crna Gora
            • Renault Laguna 1.8RT

sa 15e ili 18,80L plina sam prosao 115km, da gradske. Sto je malo po mom misljenju, mada posto mi je novi isparivac, mozda mi ga nije najbolje nastelovao? rekao mi je da dodjem za 15 dana od ugradnje, a to je sjutra da mi ga pristeluje... sad mozda je on previse odvio saraf, mozda moze da se smanji a da se ne osjeti neka razlika u ubrzavanju

Comment

• speedplus
              RIP Bio nam je drug!
              • 15.01.2007
              • 2419
              • LAZAREVAC

Potrosnja gasa se proverava tako sto: Napunis bocu gasom,do dozvoljenog limita.Predjes odredjenu kilometrazu(150-200km),i onda opet dopunis bocu do limita.I tako na osnovu kolicine koju si dopunio,vidis koliko si kilometara presao.
              Inace,nacin na koji si ti proveravao,u vecini slucajeva,nije precizan.

Comment

• slavko_bgd
                CBC Senator XXL
                • 24.03.2009
                • 771
                • Batajnica
                • Stilo 1.6 16V MW

Meni su rekli da limitacija 'oće da slaže, samo je prazan rezervoar sigurno prazan!
                Bolje peške u švaleraciju nego Mercedesom na posao...

Comment

Working...
                X