Povezivanje prekidaca u kabini sa senzorom za nivo goriva

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • campi
    CBC Veteran
    • 11.06.2005
    • 169
    • Srbija

Povezivanje prekidaca u kabini sa senzorom za nivo goriva

S obzirom da sam reatestirao plinski uredjaj (sistem je venturi-karburator) dosla je nova boca sa novim multiventilom (mimgas marke) koji na sebi ima pokazivac kolicine goriva i dodatno ima mali "dzek" sa dva pina za kabl koji ide do prekidaca (benzin/gas) u kabini ....on izgleda kao na slici ovako...

Ugradjeni prekidac ima n asepi oznaku VIP 1 i ima ugradjene oen diode za nivo gasa u rezervoaru...an samom prekidacu sa donje strane an nalepnici obelezeno je bojama sta koja zica povezuje koliko sam video iz prekidaca za te diode sto pokazuju nivo goriva ide JEDNA zica a od rezervoara ide kabl sa dve zice...moze li se to iole povezati nekako?
    Prekidac izgleda ovako...
    Last edited by campi; 16.11.2013, 09:26.
  • bmiillan
    CBC Senator XXL
    • 18.04.2005
    • 393
    • beograd
    • clk 200k

drugu žicu sa davača (senzora) spoji na masu (možeši na samom rezerovaru ako je spojen sa masom vozila),
    e sad da li će raditi zavisi da li je taj davač nivoa uparen sa prekidačem (davači mogu biti od 0 do 90oma,
    od 90 do 0 oma, od nula do 50k, od 50 k do 0, čisto za informaciju ima ih i sa tri žice).

nisam imao prilike da vidim taj tip prekidača što ti imaš, noviji tip (elektronac lambda kontrol) ima senzor za količinu
    goriva sa tri žice i davač je isto vip
    nemoj na silu uzmi veci cekic

Comment

• Dora
      Nadzornik!!!
      • 24.10.2004
      • 17451
      • Novi Sad
      • FIAT

Uz Mimgas ide senzor od 0 do 90 oma, pitanje je šta očekuje prekidač...
      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• campi
        CBC Veteran
        • 11.06.2005
        • 169
        • Srbija

Ok pokusacu ona onako kako ste mi preporucili jednu zicu sa senzora cu uzemljiti a na samom prekidacu izlazi jedna zica koja je "zaduzena" za diode i nju cu povezati sa davacem (sa perostalom zicom koja nije uzemljena pa cu videti kako i sta......e da nisam dobio ovaj kablic sto ide sa ovim dzekom sa dva pina uz multiventil...ako ovo bude radilo trebam ga nabaviti kolika je cena kablica sto ide u senzor na boci za nivo goriva ..?
        Last edited by campi; 16.11.2013, 19:29.

Comment

• Dora
          Nadzornik!!!
          • 24.10.2004
          • 17451
          • Novi Sad
          • FIAT

Uz mimgas ventil ide kabel koji ima žice za ventil i pokazivač. Sumnjam da ima ko da prodaje posebno kabel ali ga sigurno ima svaki servis...
          Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• banekg
            CBC Senator XXL
            • 06.09.2010
            • 1274
            • Nis
            • Toyota Carina e 2.0

Taj senzor ne ide uz VIP prekidac.
            Long Live CBC!!!

Comment

• campi
              CBC Veteran
              • 11.06.2005
              • 169
              • Srbija

Tek danas otvorio perkidac

Danas sam prvi put otvorio prekidac VIP1 i na moje iznenadjenje na plocici gd esam ocekivao da ima 4 do 5 dioda za kolicinu gasa u rezervoaru....postoji samo jedna (crvene boje) verovatno sluzi samo za indikaciju rezerve gasa....u tanku......kablic sam nasao u servisu za gas pa kd uhvatim vreme razvucicu zicu da probam reaguje li barem ta jedna dioda na rezervu (prethodno moram da potrosim plin ima ga pola rezervoara ) )))

Comment

• banekg
                CBC Senator XXL
                • 06.09.2010
                • 1274
                • Nis
                • Toyota Carina e 2.0

Ukoliko senzor nije kompatibilan sa prekidacem, neces nista ustanoviti, jer u slucaju nekompatibilnosi, bez obzira na broj le dioda, uvek ce ti svetleti ta crvena za rezervu. Kao sto rekoh, za VIP prekidac ti je potreban drugi senzor, onaj sa foto celijama, a taj koji imas, svakako nece raditi, jer je princip rada drugaciji. Senzor koji tebi treba ima drugacije vrednosti otpora i potreban mu je i + da bi radio.
                Long Live CBC!!!

Comment

• campi
                  CBC Veteran
                  • 11.06.2005
                  • 169
                  • Srbija

......

Hvala svima na sugestijama..i tebi Banekg ...nista onda necu ni da povezujem neka radi kako je i do sada.....

Comment

• gorans
                    CBC Senator XXL
                    • 09.03.2010
                    • 1525
                    • Beograd

Da ne otvaram novu temu.Pobrljavio mi prekidac u kabini pa poceo da pokazuje kontra,kako se prazni boca on pokazuje da je sve punija a kada ga napunim sija crveno. Jel crko ili?

Comment

• slavko_bgd
                      CBC Senator XXL
                      • 24.03.2009
                      • 771
                      • Batajnica
                      • Stilo 1.6 16V MW

Pa kad bi postavio sliku prekidaca ili bar napisao koji je, možda bi neko mogao i da ti pomogne...
                      Bolje peške u švaleraciju nego Mercedesom na posao...

Comment

Working...
                      X