Brisk svecice SILVER - TNG

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Sajonara99
    CBC Član
    • 18.09.2009
    • 98
    • Kragujevac,Batocina
    • suzuki swift 1.3GL

Brisk svecice SILVER - TNG

E pa da i ja malo davim.....Danas sam prvi put poceo ozbiljno da razmisljam o svecicama koje imam na autu. Radi se o tome da imam ugradjen TNG vec 5 godina i nikada nisam imao problema sa njim. U zadnjih godinu dana ne koristim benzin, jer se pumpa za benzin prosto ``rascvetala`` ( nije ni cudo kad ima 30 god ). Do pre 6 meseci sam imao ugradjene DENSO svecice i sve je bilo ok, al kad su dotrajale, resih da ugradim ``nesto dobro `` i zamenih njih sa BOSCH-om. Elem, tu pocinje tragedija. Za tih 6 meseci, evo menjam drugu garnituru BOSCH-a. Rade otprilike oko mesec dana ok, a onda pocinje secanje i cimanje, nema one 'glatke' voznje. Sto se tice paljenja, tu nema problema, al voznja...hmmmm.....E sad, zanima me koja je fora sa BRISK-om? Evo danas sam se malo raspitivao po radnjama u Kragujevcu. U jednoj ih trenutno nema ( LR15YS - to su one SILVER za TNG ) i cena im je oko 180 RSD/kom, a u drugoj ih ima i cena je 475RSD/kom?!? Jel ono prvo opet neka turska kopija??? Treba li da ih , prilikom kupovine , protrljam prstom, da se naziv nebi obrisao kao kod BOSNE??? I da, negde sam procitao da mogu i BOSCH da potraju, ako se za TNG zazor sa fabrickih 0.8mm smanji na recimo 0.6mm? Koliko je to tacno? Eto, za moj SUZUKI prva ugradnja je bio NGK BPR6ES....Ako mozete da dojavite nesto, dojavite i hvala unapred !
    Ako nece, uzmi veci cekic...
  • vujke
    Admin
    • 29.09.2004
    • 1673
    • Mladenovac
    • Daewoo Lanos 1.5SX

Zasto ne ugradis NGK? Eventualno mozes umesto BPR6ES da stavis BPR6E.
    while(!asleep()) {sheep++;}

Comment

• rajmax63
      CBC Prijatelj
      • 02.04.2005
      • 1415
      • Bačka Palanka
      • AUDI A6 2.0TDI 170KS

Originally posted by Sajonara99 View Post
      E pa da i ja malo davim.....Danas sam prvi put poceo ozbiljno da razmisljam o svecicama koje imam na autu. Radi se o tome da imam ugradjen TNG vec 5 godina i nikada nisam imao problema sa njim. U zadnjih godinu dana ne koristim benzin, jer se pumpa za benzin prosto ``rascvetala`` ( nije ni cudo kad ima 30 god ). Do pre 6 meseci sam imao ugradjene DENSO svecice i sve je bilo ok, al kad su dotrajale, resih da ugradim ``nesto dobro `` i zamenih njih sa BOSCH-om. Elem, tu pocinje tragedija. Za tih 6 meseci, evo menjam drugu garnituru BOSCH-a. Rade otprilike oko mesec dana ok, a onda pocinje secanje i cimanje, nema one 'glatke' voznje. Sto se tice paljenja, tu nema problema, al voznja...hmmmm.....E sad, zanima me koja je fora sa BRISK-om? Evo danas sam se malo raspitivao po radnjama u Kragujevcu. U jednoj ih trenutno nema ( LR15YS - to su one SILVER za TNG ) i cena im je oko 180 RSD/kom, a u drugoj ih ima i cena je 475RSD/kom?!? Jel ono prvo opet neka turska kopija??? Treba li da ih , prilikom kupovine , protrljam prstom, da se naziv nebi obrisao kao kod BOSNE??? I da, negde sam procitao da mogu i BOSCH da potraju, ako se za TNG zazor sa fabrickih 0.8mm smanji na recimo 0.6mm? Koliko je to tacno? Eto, za moj SUZUKI prva ugradnja je bio NGK BPR6ES....Ako mozete da dojavite nesto, dojavite i hvala unapred !
      Te Bosch što si kupio su falš iliti kopija.
      Ja ih evo vozim već 3 ili 4 garnituru i nemam nikada problema . Svećice menjam na oko 40-50.000 km. Uopšte ne gledam da li imaju zazor kako treba ili ne . Jednojtavno menjam .
      Pre tega sam koristio NGK i isto sam bio prezadovoljan .
      Inače da znaš svećica ako košta ispod 10€ komad nije original
      blago onom ko rano poludi pa mu zivot prodje u radosti i veselju
      Audi ima crveno T

Comment

• vujke
        Admin
        • 29.09.2004
        • 1673
        • Mladenovac
        • Daewoo Lanos 1.5SX

Druze Marko uplasi ga ti sa cenom pa ce kupiti super bosnu
        Ove ngk su oko 4€/kom i to made in japan.

Comment

• rajmax63
          CBC Prijatelj
          • 02.04.2005
          • 1415
          • Bačka Palanka
          • AUDI A6 2.0TDI 170KS

Ja sam ih toloko plaćao u NS . Eto sutra proveravam pa javlajm
          blago onom ko rano poludi pa mu zivot prodje u radosti i veselju
          Audi ima crveno T

Comment

• speedplus
            RIP Bio nam je drug!
            • 15.01.2007
            • 2419
            • LAZAREVAC

Originally posted by rajmax63 View Post
            Te Bosch što si kupio su falš iliti kopija.
            Jako je teško nabasati na falš,to jest kopiju

Originally posted by rajmax63 View Post
            Ja ih evo vozim već 3 ili 4 garnituru i nemam nikada problema .
            Inače da znaš svećica ako košta ispod 10€ komad nije original
            Bosch će na određenim tipovima motora,raditi savršeno,a na određenim neće.Jednostavno pravila nema,to jest retka su vozila na kojima se dobro pokazala.Inače što se tiče tvrdnji tipa,da svećice ispod 10eu komad, nisu original,samo dovode čitaoce/učesnike foruma do zabune,da ne kažem obmanjivanja,dok se prodavcima i proizvođačima istih,pravi bespotrebna anti-reklama,to jest nepravda

Comment

• vulkan
              CBC Veteran
              • 03.09.2011
              • 151
              • sabac
              • mazda nisan

Pre dve godine sam ja našao u Delmax-u NGK Made in Japan za oko 240 dinara komad. Za mazdu sa 1,3i motorom i baš ta oznaka na svećicama ide i kod mene. Od zamene dosad prešao 25000+ i nisam ih još odvrtao ni da proverim zazor. Motor radi besprekorno.

Comment

• Sajonara99
                CBC Član
                • 18.09.2009
                • 98
                • Kragujevac,Batocina
                • suzuki swift 1.3GL

E pa ljudi, sta da vam kazem....DO juce nisam ni gledao pakobanje BOSCH svecica koje imam trenutno, a kad juce - MADE IN CHINA !!! Dzaba Germany i bla bla....Elem, juce sam im smanjio zazor na oko 0.6mm ( mozda i malo manje, imam dosta stare ``spijune`` ). Secanja u voznji su se smanjila, ali nisu nestala...U svakom slucaju, kakva su vam iskustva sa ovim BRISK svecicama? jesu li preporuka ili da ganjam ipak NGK??

Comment

• vujke
                  Admin
                  • 29.09.2004
                  • 1673
                  • Mladenovac
                  • Daewoo Lanos 1.5SX

NGK je preporuka. Ako treba dokumentovacu slikama BRISK Silver posle 20K km.

Comment

• zverko
                    CBC Senator XXL
                    • 19.08.2005
                    • 7085
                    • BGD
                    • Audi A4

Ja imam lose iskustvo sa Brisk Silver na Toyoti. Negde izmedju 20 i 30K na LPG zveknula jedna bobina. Kupio Denso iridium (LPG) za 1700din po komadu i evo vozim ih i na drugom autu. Inace, deklarisane 100000km na LPG.

Mislim da je isti probelm imao jos neko u HR sa briskom na istom motoru 1.8VVTL-i.

Po meni, cena govori sve.
                    deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• speedplus
                      RIP Bio nam je drug!
                      • 15.01.2007
                      • 2419
                      • LAZAREVAC

Originally posted by zverko View Post
                      Ja imam lose iskustvo sa Brisk Silver na Toyoti. Negde izmedju 20 i 30K na LPG zveknula jedna bobina.
                      To što je zveknula bobina,u tvom slučaju nema nikakve veze sa svećicom.Bobina nije nakovanj,pa da može trajati večno.Ona ima svoj vek kao što ga ima i svećica.A to što se potrefilo da bobina zvekne između 20k i 30kkm,od kako si montirao Brisk,to je samo slučajnost.S druge strane,Brisk Silver,bar iz mog iskustva,na određenim tipovima motora,ne pokazuje znake habanja ni posle 30kkm,dok opet na određenim tipoima vozila već posle 20kkm,centralna elektroda pokazuje bitne znake habanja i neophodno ju je zameniti.

Comment

• Sajonara99
                        CBC Član
                        • 18.09.2009
                        • 98
                        • Kragujevac,Batocina
                        • suzuki swift 1.3GL

E pa lepo, ljudi, sad ste me ``upucali``... Da li se isplati da na auto od 30 godina stavljam svecice koje kostaju ko dve prednje gume?? Msm na NGk...BRISK mi je za sada nekako ( citaj = finansijski ) prihvatljivija varijanta, jer za sad auto ide funky.... Msm, uvek ima i za i protiv, pa kontam da taj BRISK i nije toliko los kao , recimo, ovaj kineski BOSCH npr....Uostalom, probacu, pa cemod a vidmo. Javim kad ugradim...
                        E da, i hval avam svima na trudu, zaista je ovo pravi sajt za nas - entuzijaste, jer je stvarno mnogo tesko naci nekoga ko se iole razume u mnoge stvari kojem meni trebaju. li to je tako,kad vozis auto koji bi negde preko odavno bio u kocki gvozdja...

Comment

• shime
                          CBC Član
                          • 22.05.2011
                          • 79
                          • Vlasotince
                          • Peugeot 405

Originally posted by Sajonara99 View Post
                          Eto, za moj SUZUKI prva ugradnja je bio NGK BPR6ES....Ako mozete da dojavite nesto, dojavite i hvala unapred !
                          Ja sam danas kupio ngk svecice za moj auto sa ovog sajta
                          Code:
                          http://www.e-mass.rs/proizvod.php?idA=1881&LID=pnop1zcdssudtlr
                          Na njima pise da su Japanske i verujem u to zato sto su generalni uvoznici za Srbiju, a i cena je ok.

Link je ka svecicama za tvoj auto po oznaci koju si napisao ali najbolje da ih pozoves i kazes koji auto vozis pa ti oni posalju odgovarajuce.

Comment

• Keketarac
                            CBC Senator XXL
                            • 01.09.2007
                            • 588
                            • Novi Sad
                            • Seat Ibiza 1.2 TSI

Svecice Brisk Silver, presle 30.000 km na Loganu, nisam imao nikakvih problema.

Comment

• Sajonara99
                              CBC Član
                              • 18.09.2009
                              • 98
                              • Kragujevac,Batocina
                              • suzuki swift 1.3GL

E pa ljudi, sad vec ludim....Danas sam kupio nove svecice..NGK BPR6ES, samo na njima ne pise da su japanske, nego made in FRANCE??? Jesam opet ubo neku kopiju? Cena je bila 300 RSD/kom... E sad e mora nastavlja, jer auto opet marsira...znaci nikakva promena!!! I dalje stuca, kao da se zagrcne kad treba da povuce...Da li treba da trazim nekog za auto-gas. mozda je taj filter otisao u .....??? Postavicu slike, pa ako neko zna, neka mi se javi, jer ovo vise nije zezanje....
                              Dodajem i slike isparivaca, ventila za TNG, bobine i razvodnika ( sa i bez kape ). Znaci, sve sam proverio sto sam mogao sam - kapa nije probila, kablovi su u redu, bobina radi, razvodna ruka je skoro nova...Ostaje jedino taj prokleti filter za TNG, ali kao sto se i vidi na slici, ako je filter u ventilu za TNG, onda ga mora zameniti servis, jer se ventil ne moze otvoriti bez skidanja cevi za gas, a to ja vec ne mogu sam da uradim ( ako se uopste i otvara, nekako mi ono kuciste deluje da je iz jednog dela ). Znaci, pomagajte !!! Ako je iko imao slicnop iskustvo, neka mi kaze sta da radim. Msm, ne gine mi servis TNG uredjaja, jer i tako treba da radim re-atest....Ali bar da znam sta je u pitanju, da ne menjam delove ko kreten, bez potrebe.
                              Inace zivim u malom mestu , 30tak km od Kragujevca, a majstora za TNG izuzetno malo, i to sto ima je vrlo ljubomorno i nece da popravlja tudji rad - kod mene je ugradjen LANDIRENCO...pre 5 godina i do pre mesec dana radilo sve ko novo...

Comment

Working...
                              X