Imam staru bocu za plin koja stoji godinama u podrumu i u njoj ima oko 10l plina ... Ne nameravam da taj plin iskoristim vec samo nekako da ispraznim bocu zbog bezbednosnih razloga ... Kako je to najbolje uraditi ?
praznjenje boce za plin
Collapse
X
-
Najbrže je ovako...
To isto može i ovako da izgleda zato NIJE DOBRA IDEJA DA TO SAM RADIŠ AKO NE ZNAŠ KAKO.
-
-
Ja imam pumpu ali to sa pumpom ne može da se izvede bez "ostatka"
Plus toga traje letnji dana do podne pošto svaki kršten ventil ima kuglicu protiv naglog ispuštanja gasa što pumpa radi sama po sebi
Otežavajuća okolnost je što se tih godina ugradjivalo daj šta daš tako da je često MV kraći nego što treba i ostaje uvek nekoliko litara u zavisnosti kolika je boca...
I di si bre Panto
Comment
-
-
U redu to sa postepenim rasrafljivanjem multiventila, to sam radio i na punoj i na praznoj boci pa mi je taj postupak poznat.. . znam da mora lagano dok izgubi sav pritisak... Nivo plina je ispod otvora boce pa bi to trebalo da izgleda kao na prvom klipu... ali sta kad izvucem multiventil, sta da radim sa ostatkom plina koji ostane i boci ?
Comment
-
-
Ostaviš da ispari, to se brzo desi. Nemoj prosipati iz boce ni u pismu, mrzi me sad da kačim video gde se vidi kako to eruptira i ključa na snegu a šta sad radi na plus 30 da ne pričam.
Uglavnom to negde napolju na livadi na otvorenom...
Comment
-
-
Ne bih ja bacio taj plin na ovu skupoću. može da se pretoči u kuhinjsku bocu, pa ga iskoristiš za šporet ili grejanje. Ako ne možeš sam, javi se na PP, pa ću da ti to uradim.
Slikaću ono čime ja radim, pa ću objasniti kako se to radi.Kada bi se mi manje plašili ne bi nas, tako bolno,"jašili" !!!
Comment
-
-
Eto, idealno rešenje, u lokalu ti je i nećeš zagadjivati okolinu, tako i treba
Comment
-
-
Koliko je izgubio na energetskoj vrednosti je pitanje za stručnjaka tipa našeg "profesora", ali sam siguran da je bolje progurati ga kroz auspuh ili šporet, nego baciti 1000 dinara.Kada bi se mi manje plašili ne bi nas, tako bolno,"jašili" !!!
Comment
-
-
Svakako nemoj bacati "crvendaća" (na stranu to što ćeš biti "odgovoran" za milijarditi deo milijarditog dela zagađenja atmosfere).
Za kujnu je dobar i posle "sto godina" ... za auto ... pa biće i malko mešan sa "taze" TNG-om.
U principu, TNG ima neograničen rok trajanja. Alkani su veoma stabilna (organska) jedinjenja (pod normalnim uslovima uključujući i one u rezervoaru, boci).
Ostaje akademsko-filozofska rasprava uticaja suda u kome je (obično čelik) jer iako je propan-butan smeša praktično inertna i "štiti" sud (slično benzinu), ostaje da on(a) (rezervoar/boca) nikad nije pun, i da nešto vode i kiseonika ... i eto malog znaka pitanja.
U principu bi samo malo vode (vlage) moglo biti više, eventualno neka sitna čestica rezervoara (što će filter zaustaviti).
Inače se za distribuciju uzima rok trajanja od 6 meseci (najčešće) što je uslovljeno pre svega mogućnošću kontaminacije vlagom u rezervoarima (cisternama). Nije zbog degradacije samog proizvoda.Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).
Comment
-
Comment