Trenutne cene gasa i kvalitet istoga! Deo3.

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Saša
    CBC Senator
    • 05.11.2006
    • 277
    • NS

U NS-u je na većini pumpi (uključujući i NIS) trenutno 69.90. Na par malih privatnih je i do 2-3 din jeftinije, a neki od prvopomenutih vikendom (petak veče - nedelja veče) daju i 3-4 dinara popusta po litru (Avia, Petrol - onaj pravi), pa može da se sipa i po 65-66.90, pa i manje... Ja zadovoljan, rezervoar mi je trenutno dve crvene i nešto a pređem 400-420 km...

Comment

• expendable
      CBC Senator XXL
      • 04.11.2009
      • 3662
      • Bor

Ovde i dalje 77,40. (Strašno!).
      Da li se iko seće nešto nižih cena (ovde) ... retko ko. Inače obistinilo se šta sam (zlosutno) najavio, a to je "curik" cena na staro sa 30% nižom cenom nafte (dobro, de, recimo 20% zbog rasta dolara). Lepo je bila "čorba" na 127,90 (svega par dana, praktično 130), sada je 10% više i još 5% i eto onoga pre "istorijskog pada cene nafte" (zbog Ukrajine).
      U Zaječaru 74,40 (makar Eko na ulazu grada iz pravca Bora, možda ima i jeftinijeg) i to samo (verovatno) zbog bliže granice (mada 3 din. nije ni tako malo).
      Pa makar kad bi kvalitet uskladili sa onim što trube (al' im džaba), da su "evropskog kvaliteta" (jesu baš kako je napisano, pod navodnicima).
      Ostaje večno pitanje (sa, doduše, poznatim odgovorom) kako "Ruje" u Bugarskoj (doduše Lukoil) mogu da prave evropski kvalitet a ovde NE mogu i kako cene mogu da usklade na normalne a ovde NE mogu (zapravo oba NE je jer NEĆE i još više: jer NE moraju! (dat im je prećutni monopol)).
      U susednoj Bugarskoj je 56 do 62 din. uz (garantujem) bolji kvalitet (osetno, makar bile i nijanse na papiru).
      Eh!

P.S.
      ne, ne može me razuveriti nijedna laboratorijska analilza da imamo kvalitet kao susednim zemljama (ne računam Grčku, oni su "butanizirani") a još manje marketinško (agipPROP) trabunjanje ... osim toga, smanjena je "marža" za naivnost ali i dalje samo u "gradu bakra" mogu da sipam 28 lit.* u (čak i nepotpuno prazan) rezervoar od 30 (inače 24 do 26 u proseku 25).
      * što je doduše manje od 31 kako je bilo prošle godine (a meni očigledno nije bilo dosta ... mada sam maksimalno izbegavao da napravim takav kiks, pa evo da priznam da je "sve bolje i bolje" ... taman (možda ali sigurno ne) da sledeće godine bude sve u redu).
      Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).

Comment

• PPZ
        CBC Veteran
        • 31.01.2009
        • 167
        • Atina, Grcka

U Bugarskoj je gas vrlo dobar, cena uglavnom 0.99 leva (0.50€).
        U Rumuniji cena 2.35-2.70 leja (0.53-0.61 euro).Kvalitet takodje dobar.
        U Grckoj, ubedljivo najlosiji gas od svih, dok interesantno u Makedoniji taj isti gas daleko bolji i jeftiniji.
        Naime pumpadzija u MK mi rece da se gas uvozi iz Grcke...

Comment

• PPZ
          CBC Veteran
          • 31.01.2009
          • 167
          • Atina, Grcka

E da, jel zna neko kakav je fazon u Rumuniji da drze rezervoare za tng izvan zemlje?
          Prekjuce sam gledao bas dok sam sipao, usijao se na onom suncu...

Comment

• speedplus
            RIP Bio nam je drug!
            • 15.01.2007
            • 2419
            • LAZAREVAC

I kod Hrvata i Slovenaca na auto-putu je isto tako,neznam zbog čega,a i rezervoari su im neki minijaturni

Comment

• PPZ
              CBC Veteran
              • 31.01.2009
              • 167
              • Atina, Grcka

Da, i u Rumuniji, minijaturni rezervoari i pumpa sa malim elektromotorom odmah na izlazu iz rezervoara...
              Podseti me na vremena kad smo pretakali iz butan boca...

Comment

• Dora
                Nadzornik!!!
                • 24.10.2004
                • 17451
                • Novi Sad
                • FIAT

Ti minijaturni rezervoari su za kućnu upotrebu, u Skandinaviji ti ih doteraju kući, spremiš po nacrtu postolje i plaćaš gas koji trošiš. U Srbij ije Eurogas nudio u +zakup po principu platiš 200+ evra godišnje i plaćaš gas koji je dosta povoljnija cena , tipa 40 dinara litar preračunato pošto se tako prodaje na kilograme. Po našim propisima (tako je bilo), može nadzemna i podzemna instalacija. Ako je nadzemna mora da ima i kućne boce, točionicu za domaćinstva. Rezervoar ima pokrivač od lima i "kišopiš" da poliva vodom u slučaju prevelike temperature. Održavamnje nadzemnih rezervoara je lakše nego ukopanih. Ukopani se periodično moraju otkopavati radi kontrole, mislim da je 10 godina rok.

Što sam ja sad sve ovo pisao nije mi jasno ali ajde
                Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• cikabosko
                  CBC Veteran
                  • 13.11.2008
                  • 146
                  • Novi Beograd

ja sam nadzemni prvi put video 2006. u temisvaru na pumpi u sred naselja.
                  ima ih i u crnoj gori, npr. na eko pumpi u kotoru.
                  podzemni rezervoari se ne moraju iskopavati radi kontrole, bazdarenja ili ciscenja.

procitah negde da na slapu toce cng iz nadzemnog mobilnog rezervoara.

Comment

• BJL
                    CBC Senator
                    • 20.05.2013
                    • 275
                    • backa palanka
                    • golf 3 1.8

I u bosni i u hrvatskoj ih ima. Tocio sam na par mesta i obicno stoji na pumpama gde je naknadno ubacivan gas a nema mesta za kopanje podzemnog rezervoara pa im je lakse ovo odraditi i brze

Comment

• expendable
                      CBC Senator XXL
                      • 04.11.2009
                      • 3662
                      • Bor

Jedino je nadzemne ograničena zapremina rezervoara (ne znam tačno koliko, npr. 5 kubika ili tako nešto).
                      Ostalo je Dora već rekao šta i kako.
                      Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).

Comment

• expendable
                        CBC Senator XXL
                        • 04.11.2009
                        • 3662
                        • Bor

Monopolisti spustili cenu za 0,50 din. (!!) ... (pretrgli se). Sad je 76,90.
                        Verovatno samo male varijacije jer je benzin pojeftinio i ceo dinar (sa 143,70 na 142.70).
                        Prvo pojeftinjenje za leto ... bar ovde. (i hvatanje zaleta za (ponovo) 90 din. zimi).

Comment

• Keketarac
                          CBC Senator XXL
                          • 01.09.2007
                          • 588
                          • Novi Sad
                          • Seat Ibiza 1.2 TSI

ENS 65.80

Comment

• b_samardzic
                            CBC Senator XXL
                            • 02.04.2005
                            • 1557
                            • Smederevo

U smederevu jedna pumpa ima nadzemni rezervoar. Mislim da je to prva pumpa u Smederevu i nalazi se

iza Zgrade EPS-a. Radi od 2005-6 ne secam se bas.

Comment

• expendable
                              CBC Senator XXL
                              • 04.11.2009
                              • 3662
                              • Bor

Nova cena (od jutros) ... 76,40.

I tako umesto da pevamo "sreća, sreća, radost, radost ..." slušamo "sitnije, cile sitnije ...".

Varijacije da, ali ovolike (1/6, skoro pa ceo PDV) nisu (jednostavno) normalne ... (kao da se radi o dve različita kontinenta (kamoli države) a ne istom (istoj)).

Comment

• sri98
                                Admin od Trpeze
                                • 24.10.2004
                                • 7262
                                • Republic of Konjarnik
                                • Toyota Corolla E 210

a sada lepo zaboravite off topic i rezervoare
                                Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

Working...
                                X