Akcija se razlikuje od pumpe do pumpe... na ostalim NIS pumpama koje sam video daju 5 din popust za sipanje preko 1k din a na nekim nema uopšte akcije.
Na ovoj su dali 8 din popust zbog knez petrola koji se nalazi 200m ispred i tamo je plin 58.9 din.
Trebalo bi tu cenu da stave i na totem. Kako ja kad prolazim pored pumpe da znam za taj popust? A ako ne znam, onda sigurno neću tu sipati, idem dalje na Knez-petrol, na čijem totemu lepo stoji 58.9.
Na Istoku ništa novo ... 65,40 (na NIS-u popust na količinu).
ALI zato na "trulom" Zapadu: 44 centi (55,40) sa karticama popust (2 centa ili više). Nemačka, pokrajina (savezna država) Hesen.
P.S.
Kod nas (bre brate) i toplo i standard, pa ne može baš bilo gde da TNG bude 10 dinži skuplji.
Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).
Bilo i u Beogradu, za vikend... Petrol Ada i Banovo brdo 57.9 (vikend-popust 3 din)
Sada je redovnih 60.9
Knez-petrol Čukarica 58.9
NIS Čukarica i dalje 66.4 (za kupovine preko 1000 din. 58.4)
Nikako da se načudim NIS-u. Za 10% prometa (ako i toliko) se bruka za sve pare (koje je platio Gazda).
Mislim na to da NE može ni da drži isti nivo cena u celoj (maleckoj) državi kakva je Srbija ...
Ili preciznije rečeno, za par desetina miliona dinara godišnje ODRIČE se toga da bude NACIONALNI distributer goriva.
Baš smešno. Gazda sa Globalnim Ambicijama (doduše nije više prvi ni u Rusiji, ako ovako nastavi neće ni drugi biti dugo), plaća desetine miliona evra za sponzorisanje fudbala (dobro, doduše to je odavno najveća praonica novca u istoriji čovečanstva (pa do njenog kraja, mafijaši su deca iz obdaništa za ono što se vrti oko fudbala); uzgred zašto se perionica više koristi od praonica nije mi baš jasno, oba su valjda u redu, ali mi je mnogo prirodnije reći praonica) a NEĆE (i/ili NE može) da u Požarevcu i Timočkoj Krajni drži istu cenu (ili makar popust) kao u Bgd. ili Vojvodini.
Zato im ja ne verujem ništa* (da su "svetska kompanija") i još ne uzimam (nikakvu) karticu, makar za sada bio na gubitku. Nije strašno, evro-dva mesečno za STAV ... svi bi mi da nas ništa ne košta a da kritikujemo - eeee, neće moći!! Nema koristi od sitnog ogovaranja; mora i da "boli" po džepu inače će oni nastaviti po starom a dugoročno će se više izgubiti (od trenutne akcije od 3 din. ili 1,5% popusta na kartici).
* makar do daljnjeg (dok to ne dokažu delima a ne rečima, za sada jesu popravili nivo kvaliteta goriva (i tu su kasnili) ali to je tek to - standardno Euro 5 gorivo, minimalni uslov za poslovanje danas ... o.k. imaju i Ultra D ... no Ecto je jeftiniji a nije lošiji (slično i za OMV i (valjda i) Eko).
Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).
Odavno niko ništa ne piše... u međuvremenu, ima nekih promena:
Euro-petrol (sve pumpe u Beogradu) sada je cena 63.9 (sa karticom 59.9), ranije je bila 62.1
Petrol Ada sada je 61.4 (vikendom 58.4), ranije je bilo 60.4
Što se tiče inostranstva, i tamo je cena počela da raste (Bugarska- OMV Sofija sa 0.88 leva na 0.90 leva što je 57 din, Makedonija- Makpetrol sa 24.5 denara kad je cena bila na minimumu sada je došla na 27 denara što je 54 din)
Da, mora se priznati da je sad razlika u odnosu na Makedoniju i Bugarsku značajno manja (iako opet u njihovu korist).
U Boru je dugo (cca. ceo mesec) 65,40 s tim da na NIS-u postoji popust od 3 din. za više od 1000 din.
U Zaječaru na Eko pumpama 66,90 (druge nisam video, ovo mi je bilo usput).
A i ja nemam pametnija posla nego da ih "podsećam" da nisu dirali cene skoro ceo mesec (kao da smo normalna država).
Od danas 62,90 sa popustom odnosno 65,90 za manje od crvene (na Lukoil-u i dalje 65,40 ali bez popusta).
Comment