Trenutne cene gasa i kvalitet istoga! Deo3.

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ekonomik
    CBC Senator XXL
    • 28.01.2007
    • 315
    • Železnik

Akciza na TNG se obračunava po kilogramu, a na benzin i dizel po litru. Navedeni iznosi akciza za TNG su korektni, ali se odnose na KILOGRAM a ne na litar.
    Zakon o akcizama, član 9, stav 5:
    tečni naftni gas (tarifne oznake nomenklature CT: 2711 12 11 00 do 2711 19 00 00) - do 31. decembra 2013. godine 30,00 din/kg; - u periodu od 1. januara do 31. decembra 2014. godine 35,00 din/kg; - od 1. januara 2015. godine 40,00 din/kg;
    1 kg TNG približno je 1,7 litara

Comment

• banekg
      CBC Senator XXL
      • 06.09.2010
      • 1274
      • Nis
      • Toyota Carina e 2.0

Da li moze neko, argumentovano, da navede jos neku civilizovanu zemlju, da ima akcizu na tng.
      AKCIZA = POREZ NA LUKSUZ
      Long Live CBC!!!

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

Postoji svugde bez obzira na naziv.
        Problem je što su naši baš alavi.... Nema ništa, posla, investicija, normalnih kredita a time ni plata sem inspekcijama i ostalim smrdibubskim firmama koje se finansiraju upravo od prihoda koji nastaju pljačkom i tog malog ali bitnog segmenta od kojeg zavisi koliko toliko normalan način života prosečne (koje je baš malo) i ispodprosečne (koje je baš puno) boranije.
        Advokate i ostalu boraniju koja štrajkuje ili nemaju kase i tako nije briga koliko košta benzin ili gas.

U mojoj ulici je očigledna pljačka na površini od nekoliko stotina metara kvadratnih u vidu toliko loše uradjenog asvalta da bi bilo gde neko završio u zatvoru ali treba uzeti te pare koje se skupe od naroda... Po gradu Novom Sadu su u pitanju kvadratni kilometri koji su prekopani po nekoliko puta i na kraju unakaženi. Milionski iznosi koji su proćerdani i nikog nije briga.
        Ne vidim onda razlog da je nekog briga za svakodnevnu sitniju pljačku koja je zbirno opet milionska cifra.
        Valutu izaberite sami.
        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• expendable
          CBC Senator XXL
          • 04.11.2009
          • 3662
          • Bor

Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).

Comment

• banekg
            CBC Senator XXL
            • 06.09.2010
            • 1274
            • Nis
            • Toyota Carina e 2.0

Zahvaljujem na iscrpnom odgovoru. Povod za moje pitanje je jedna od epizoda emisije Wheeler Dealers(na zalost ne mogu da nadjem link, ali ako pronadjem, postavicu isti), u kojoj onaj debeljko objasnjava kako je taksa za ulazak u gradsko jezgro Londona 20 funti (ne znam na kom vremenskom nivou), ali da su automobili koji za pogonsko gorivo koriste LPG, oslobodjeni takse, pa cak da u nekim zonama imaju i besplatno parkiranje.
            Long Live CBC!!!

Comment

• expendable
              CBC Senator XXL
              • 04.11.2009
              • 3662
              • Bor

Tamo (negde) daleko ... a kod nas se ekologija poštuje ... baš smo u tome jaki!
              Neko je nešto pogrešno shvatio (od državnih činovnika) i nije se potrudio da vidi (ne mora da ode tamo) kako drugi to rade. Svuda je TNG 60% cene benzina ili manje (negde, Nemačka, na primer, i ispod 50%). Kako i zašto, čak smo i računali ali kada treba napuniti kasu, onda se uvek prvo sete "Super Hika" (svi odreda, niko se ovde nije proslavio po tome i "kradi sirotinji da bi dao bogatima" (ovde ne mislim na naftaše koji od "super zloća" postaju "pošteni građani", sve više).
              Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).

Comment

• Dora
                Nadzornik!!!
                • 24.10.2004
                • 17451
                • Novi Sad
                • FIAT

U Londonu se plaća ulazak u uži krug centra (oko 40 km ) od nekog sata ujtru do popodne, otprilike dok je radno vreme, ne znam baš tačno i to je dnevna dozvola pa ko voli neka izvoli....
                Radili smo jednom motorašu iz Londona neki džipćić samo radi te takse Opet pre par dana smo radili nekom iz Bosne i kaže čovek 61 dinar.. pa ti vidi

https.autogas.rs

Comment

• speedplus
                  RIP Bio nam je drug!
                  • 15.01.2007
                  • 2419
                  • LAZAREVAC

Kod nas odma plaćaš taksu,na samoj pumpi,što znači da smo napredniji od Engleza, s obzirom da nam je naplata 100% uspešna

Comment

• ekonomik
                    CBC Senator XXL
                    • 28.01.2007
                    • 315
                    • Železnik

U Makedoniji trenutna cena je 32 MKD, dakle čitavih 10% manje nego letos, umesto da raste, cena pada. A kod nas? Neko reče da je razlog zašto celog leta plaćamo zimsku cenu gasa Ukrajina... heh... kako to Ukrajina ne utiče ni na Makedoniju, ni na Bosnu, ni na Hrvatsku, nego isključivo na Srbiju...?

Comment

• expendable
                      CBC Senator XXL
                      • 04.11.2009
                      • 3662
                      • Bor

Nije samo u Makedoniji, i u EU je oko 10% niža cena.
                      Ali mi imamo "prijatelje" a oni sa njima u sankcijama.
                      NIS je prodat kao (i ne tako mnogo) prikriveni MONOPOL (samo na osnovu toga je vredeo bar 2x više, investicije su se podrazumevale, svaki kupac je na to računao) i zato nam je tako - kako nam je.
                      Nas svaka ozbiljana (svetska) naftna kompanija obilazi kao da smo žarište ebole iz tog istog razloga. MOL i Eko su tu sa obećanim manjinskim % tržišta (i zato što smo im u komšiluku), kao i OMV ... evo Vam deo tržišta da glumimo da monopola nema (jest' a mi smo veverice ... ne vredi ni da si vuk kada je sa druge strane medved).

Comment

• Dora
                        Nadzornik!!!
                        • 24.10.2004
                        • 17451
                        • Novi Sad
                        • FIAT

Kaž Slovenac juče da je tamo 70 centi gas a oko 1.5 evra benzin. To je zato što mi imamo bolji standard

https.autogas.rs

Comment

• expendable
                          CBC Senator XXL
                          • 04.11.2009
                          • 3662
                          • Bor

Jašta
                          ... a i "naša tehnologija je bolja".

Comment

• Saša
                            CBC Senator
                            • 05.11.2006
                            • 277
                            • NS

U NS-u se cena gasa ustalila na većini pumpi na 88.90 din. Ponegde ima za dinar više (NIS kod mene recimo 89.40), a ima tu i tamo i malo niže. Sinoć sam sipao po tih 88.90, a rezervoar pre toga po 85.40 (Avia kod Najlona pre par nedelja).

Comment

• speedplus
                              RIP Bio nam je drug!
                              • 15.01.2007
                              • 2419
                              • LAZAREVAC

neko jednom javno reče."Zamolio sam NIS,da daju zvezdi i Partizanu po koji milion evrića". Sad se ja pitam,koliko "njih" je u poziciji da ih isto pita(ali za druge namene) i po koliko puta godišnje.Onda se mi čudimo zašto nam je skup benzin,nafta,gas,... e pa neko to mora da plati.Da je više kompanija u igri,priča bi bila drugačija,ali ovako ...

Comment

• Saša
                                CBC Senator
                                • 05.11.2006
                                • 277
                                • NS

Ja sam se šokirao pre par meseci kada sam video cenu gasa u Bijeljini, tamo je bio 0.99 KM a to je malo više od pola evra, dakle oko 60 dinara (ako sam dobro izračunao), pa sad to uporedite sa cenom kod nas pa vidite koliko nas deru.

Comment

Working...
                                X