Ma to su sve neke sačuvaj Bože pumpe (ne zna se ni čije su ni čije i kakvo gorivo prodaju) na kraju grada ili čak i van njega, meni se ne isplati voziti preko celog grada i nazad za tih nekoliko dinara razlike. Zato i navodim cene na ovim poznatijim pumpama i po gradu.
Ove je svuda 72,50 ("sindikat" radi posao). Sipam na Lukoil-u ... bar je pun rezervoar 25 lit. (danas 25,11 ali "udario" je nešto ranije). Kod NIS-a bude i 32 od 30 mogućih (min. 28,60 lit. šta li im bi (bila inspekcija ili tek baždarili uređaj pa još nisu "doštelovali").
Kao "chemical engineer"-u baš bih voleo da mi NIS-ovci objasne (fizičko-hemijski, oni njihovi "vrli stručnjaci" sa 10 god. iskustava u (vodećim) stranim naftnim kompanijama koji ovde rade za 990€, e nije nego) kako je ovo moguće (makar u galaksiji u kojoj smo, za rubne delove svemira ne moraju da mi objašnjavaju jer će početi tako nešto nebulozno).
Mora da sam neko predavanje propustio ... (ili sam kao bivši programer zaboravio koliko je lako "naštelovati" nove mašine da pokazuju šta god).
Ne sipam pa makar bili jedini (idem u Zaječar, makar 25km prešao).
Za kvalitet ne znam (sve ti je kod nas njesra manje ili više) ali sa Luk-om bar ne štuca kao sa dotičnim (koji ne podleže ni zakonima TD, širi se i skuplja, pojavljuje volšebno u rezervoaru, pa volšebno iz njega izlazi ... kao da je neutrino ... da nije aditiviran istim).
Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).
Imperija (plava) ne spava!
TNG 73,00 (uskoro širom Šljivorope).
Drugi put sam ućario (jednom dinar sada pola) što sam sipao na dan poskupljenja (na drugoj pumpi).
Šta li će biti kad nafta stigne na 59,90 za burence? 99,90 (minimum). Videćemo mi ove zime (makar bilo ovakvo vreme do kraja) 8x,x0 rsd, to je jedino izvesno!
Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).
Upravo sipao gas po 67.90 din, Avia pumpa na ulazu u Veternik iz pravca NS-a, vikend popust od 3 din na TNG, na ostala goriva po 5 dinara.
Na većini pumpi po NS-u TNG je 70.40 din.
bar ne štuca kao sa dotičnim (koji ne podleže ni zakonima TD, širi se i skuplja, pojavljuje volšebno u rezervoaru, pa volšebno iz njega izlazi ... kao da je neutrino ... da nije aditiviran istim).
reče mi jedan čoek pre par godina da su utiskivali biogas sa farmi po vojvodini u rezervoare sa tng-om u rafineriji pa su radili neku kompenzaciju za derivate, mada ne verujem.
kada bi to bilo tačno, ništa ih ne bi sprečavalo da sada utiskuju zemni gas jer mu je pala cena za 40% u odnosu na 2013.
Moguce je naravno ali u maloj koncentraciji. Isto kao sto u vodi ima odredjenog sadrzaja kiseonika. Isto to su radili i sa benzinom. Utiskivali su propan butan u benzin da bi mu povecali oktansku vrednost. Tako nisu morali da dodaju aditive. Cak je i u papirima navedeno da u gasu ima metana.
Comment