Zapremina boce za plin

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • shebez
    CBC Član
    • 23.03.2011
    • 30
    • Beograd
    • Skoda oktavia

Zapremina boce za plin

Pozdrav svima,
    Ugradio sam plin i stala mi je tocak boca gde na tehnickoj specifikaciji kaze da je zapremina 54 litre.
    Vozio sam dok mi se nije istrosio plin i sam prebacio na benzin, odem na pumpu i natocim do kraja, kaze 37 litara.
    Znam da nemoze da napuni svih 54 litre, ali mi 37 nekako malo. Kakva su vasa iskustva sa tankanjem, od cega zavisi i kako do povecam kolicinu plina koja moze da stane?
    Hvala svima.

Sad videh da sam pisao u delu gde su sekvent teme, ako nije dobro mesto nek me admin premesti, izvinjavam se.
    Last edited by shebez; 14.01.2016, 12:17.
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Zavisi od pritiska na pumpi, od položaja boce (nagiba) i od samog multiventila, preciznosti izrad. 20 % svakako ide manje pa je to 11 litara što bi značilo da ti fali 6-7 litara. Sačekaj bar još jedno punjenje.
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• BJL
      CBC Senator
      • 20.05.2013
      • 275
      • backa palanka
      • golf 3 1.8

Neka te to ne brine, moja boca 42lit. I negde na pumpi bude pun sa 34 lit a negde stane i 39. Sve zavisi kao sto ti vec rekose od pritiska u pistolju na pumpi

Comment

• ragazzoni
        CBC Senator XXL
        • 24.02.2009
        • 774
        • Obrenovac i okolina
        • Opel Omega 2.0i-16v

Multiventili nisu baš precizni u dlaku, ajd neka bude da su firmirani kao nešto precizniji. Nemoj da te brine plus, minus, u točenju, kao i ne baš precizno pokazivanje nivoa. Plus pritisak punjenja..
        ''Ovladajte TEHNIKOM, da ne bi ona ovladala VAMA!!''
        Poslednja reč tehnike uvek je UPOMOĆ!!!

Comment

• rados
          CBC Senator XXL
          • 02.03.2011
          • 539
          • G.Milanovac SRBIJA
          • OPEL ASTRA G Z16XE

koliko god naspes potrosices,sto se opterecujete sa tim kad plina ima na svakom cosku.A sto se tice tog punjenja to je diskutabilno od pumpe do pumpe.

Comment

Working...
          X