Propisi postavljanja boce u gepeku?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • milanjovanovic
    CBC Član
    • 06.10.2015
    • 74
    • Beograd
    • Audi a2

Propisi postavljanja boce u gepeku?

Gledao sam po netu i nailazio na neke stare zakone, zanima me da li je neko upucen u sledecu problematiku. Postavio bi plinsku bocu gepeku, cilindricnu, e sad mali mi gepek i majstor kaze da po propisima ona mora da ima ukupno 20cm udaljenost od sedista i zadnjeg dela automobila. Nebitno da li ce do sedista da bude 15 cm a od kraja sasije 5cm, znaci bitno ukupno 20cm. Ovo je nesto po novom odnosno od pre par godina i bez ovoga tesko da bi mogo da prodjem atest mada to zavisi moguce i od onog go bude tada na kontroli, mene zanima posto mi i on sam kaze da je vidjao automobile gde nisu isposotvani ovi propisi i da su prosli atest, sve mi rizik, retko se susrece sa ovako malim gepekom tako da do sada nije bilo problema. Ima li neko ko zna kakva je situracija oko ovih propisa, boca u krajnjem slucakju moze da ide po sirini gepeka sto mi ne odgovara, vise bi da se postavi po duzini i da se postavi iza jednog sedista. ima li neko iskustva oko toga koliki razmak ide izmedju boca posto bi ipak radio kod ovog majstora po preporuci ali ranije dok sam se raspitivao kod drugih nisu uzimali oko ugradnje ovu stavku vec mi i sami preporucivali da ugradim bocu uzduzno a ne poprecno.
  • slavko_bgd
    CBC Senator XXL
    • 24.03.2009
    • 771
    • Batajnica
    • Stilo 1.6 16V MW

Pravilnik o ispitivanju vozila 8/2013 http://www.amss-cmv.co.rs/pdf/pravil...%20izmenam.pdf

Strana 40:
    "Kod rezervoara ugrađenih iza sedišta mora postojati ukupan slobodni prostor najmanje dužine od100 mm (mereno po podužnoj ravni vozila). To se rastojanje može podeliti na rastojanje od sedišta do rezervoara i od rezervoara do zadnje strane vozila. Rezervoar postavljen uzdužno mora imati poseban nosač u vidu rama sa prednjim i zadnjim poprečnim graničnicima. Graničnici treba da obuhvate rezervoar ili budu što bliže uz rezervoar. Visina graničnika treba da bude minimalno 30 mm mereno od najniže tačke rezervoara."
    Bolje peške u švaleraciju nego Mercedesom na posao...

Comment

• milanjovanovic
      CBC Član
      • 06.10.2015
      • 74
      • Beograd
      • Audi a2

Hvala puno na brzom odgovoru.

Comment

Working...
      X