Katalizator i lambda sonda uticaj plina.

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • sladto32
    CBC Član
    • 15.04.2016
    • 35
    • Beograd
    • w polo

Auto hoce povremeno da stuca, da izgubi snagu pa se vrati u normalu, pali se povremeno check engine, nekad i treperi, isto radi i na plin i benzin nekad radi normalno nekad sitni trzaji, isto nekad kao da ne prima gas priguseno a onda proradi normalno , zalepi me za sediste . Neko mi je predlozio da to mogu da budu simptomi za los katalizator i sonde, moj auto ima dve. Cuo sam da neki ljudi skinu katalizator i voze bez problema, za sonde isto da izbacuju pa im gori check engine.. ali auto normalno radi a nekom trosi vise goriva. Auto je sa ovim poceo nakon ugradnje plina i predjenih nekih manje od 1000 km. Mozda nema veze sa plinom , ali rekoh ovde da postavim pitanje pre nego odem na ono prvo stelovanje nakon ugradnje. Motor je 1.4 16v . Kakve su posledice ako se sve ovo poskida ili mi preporucujete da menjam sve ovo ukoliko se ustanovi da su neispravne sonde i katalizator.
  • PPZ
    CBC Veteran
    • 31.01.2009
    • 167
    • Atina, Grcka

Druze ides naopakim redom.

PRVO se proveri da auto ne vuce negde fals vazduh nakon ugradnje plina, s obzirom da kazes da je pocelo nakon ugradnje.

Zatim se proveri sistem paljenja, posto kazes da se isto ponasa na oba goriva.

Ja bih prvo promenio svecice, pregledao bobinu, pa zatim senzor radilice, recimo.

Katalizator i lambda sonda su tu najmanje krivi.Ih kako Srbi odmah vole da seku, izbacuju i budze...
    Ako ti je do sad isao kako treba, minimalne su sanse da se kat zapusio u 1000km predjenih.
    To je proces kome trebaju desetine hiljada kilometara, a i onda se retko zapusi kod benzinca, osim ako je presao pola miliona kilometara.
    Ja bih ti rekao da to oteras kod dobrog majstora, i da ostavis njemu da mozga sta je problem.
    A ako hoces sam da se igras, onda stavi katalizator na poslednje, a lambdu na pretposlednje mesto.
    Uostalom, i lambda se moze premeriti...

Comment

• Dora
      Nadzornik!!!
      • 24.10.2004
      • 17451
      • Novi Sad
      • FIAT

Još da saznamo koji je auto u pitanju, sreći nema kraja...

Ugasi taj gas, zavrni bocu i vozi tri dana na benzin...
      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• sladto32
        CBC Član
        • 15.04.2016
        • 35
        • Beograd
        • w polo

Hvala na predlogu, kod majstora za plin cu svakako ici posto treba posle predjenih 1000 km da mi ponovo steluje, to je procedura za kojiu mi je reko kad sam ugradio plin. Stavice ga na dijagnostiku svakako, nego sam hteo da dobijem neke informacije preko foruma na osnovu simptoma koje imam , predpostavio sam da mozda mogu da je to nesto sto ukazuje na dati problem. Videcemo sta kaze dijagnostika pa javljam. wv polo 1.4 16v.

Comment

• kokerer
          CBC Početnik
          • 02.09.2018
          • 9
          • Leskovac
          • Leskovac

I ja imam isto takvog pola. Reci mi sta je bilo na kraju?

Comment

Working...
          X