Jedna malo cudna pojava, vec neko vreme sipam gas na europetrolu i pokazivac kolicine gasa se cudno ponasa. Na pocetku kad napunim bocu svetle cetiri diode ali nakon predjenih 100km upali se crvena dioda kao da nema gasa a ja predjem i 250km dok se ne potrosi sav gas , zapisti i predje na benzin. Zadnji put sam sipao na Nis pumpi i pokazivac normalno radi diode se gase postepeno kako i treba nakon sto se upali crvena dioda mogu da predjem 40 km pre nego sto nestane gas potpuno. Mislio sam ranije da plovak u boci ili neato slicno nije ispravno a sada sam zbunjen pa ako neko ima objasnjenje. Na zadnjrm servisu majstor je radio bazdarenje pokazivaca.
Pokazivac kolicine gasa u bocu
Collapse
X
-
Prijatelju moj, sleduje ti baš ono što sam ti i rekao. Plovak mora ručno da se podesi, jer očigledno u ovakvom stanju ne odgovara za tvoju bocu. On zatvara već na 70%?!?!
Idi kod majstora da ti skine plovak, malo ga niveliše, pa onda ponovo softversko podešavanje.
Ili, ostavi tako, ako ti ne smeta.
I jos nesto, kako ti je urađeno softversko podešavanje, na koji način, opiši?
Comment
-
-
Kad se stavi adekvatan merač nazad i taj baš odabere u softveru nema šta da se baždari.. Pa nije to gradimetar. Kad se montira MV stavi se merač (inprovizovano) i pomera se plovak od nule do punog i utvrdi se da li ide merač kako treba. Onda se to izabere u softveru i opet sve šljaka kako treba.
Ukoliko u tu ima neka začkoljica sine se merač, magnetom se otera u nulu i pročita se koliko volti piše u softveru, onda se otera u pun i opet se pročita koliko volti piše. Logično je da se to podeli na 5 stavki po diodama... Naravno i tu treba izabrati merač koji odgovara pokazanom naponu..
Daklem, nije sveto pismo i gorski vijenac ali neki postupak treba napraviti.
Što sam ja sad ovo pisao nemam pojma...
Comment
-
-
Originally posted by Dora View Post....Ukoliko u tu ima neka začkoljica sine se merač, magnetom se otera u nulu i pročita se koliko volti piše u softveru, onda se otera u pun i opet se pročita koliko volti piše. Logično je da se to podeli na 5 stavki po diodama...
Ako tako pravilno matematički podesimo iste razmake između lampica, opet će pokazivač lagati. Naime, između 1. i 2. lampice (kao i između 4. i 5. lampice) je najmanji međuprostor u rezervoaru i tu je manje goriva, nego između 3. i 4. lampice. To deljenje na 5 delova je ok, ako imamo pravougaoni ili kvadratni rezervoar.
Po meni je najbolje podesiti na sledeći način:
Znamo da je rezervoar radne zapremine npr. 50lit. Na prazan rezervoar sipati 5 x po 10lit i pre svakog sledećeg sipanja softverski podesiti plovak za svaki nivo. To je najtačnije, ali istovremeno i najsmornije. OK?
Comment
-
-
Kad budem slao raketu na Saturn onda ću se potruditi da proračun bude u mikron tačan.... Ne znam šta ti očekuješ od jednog univerzalnog pokazivača koji se montira na različite oblike a i zapremine boce i od majstora montera koji treba da gube dva sata vremnena da nameste nešto što realno nije baš bitno. Sad će stati svet ako se pomeri lampica 2 litre ranije.
Sumnjam da ikom pada na pamet da kritikuje pežo ili bilo koga što im od crte do crte nije baš tačno u litru.
Narano i ovi što predvidjaju količini naspram otvorenosti dizni jedu pa se mažu jer kad dizne fizički ne rade kako treba opet će softverski da pokazuje strane sveta.
Ako sad baš dlakimo cepu na nekoliko delova, možemo reći da će benzinski ECU smanjiti vreme dizni ako su oštećene i opet će biti približno tačno.. Ali... Ako je samo jedna dizna u maleru, komp to ne zna pa smanji sve i onda matematika propada načisto i nije tačna vizuelna predstava koju je priredila fabrika...
Sve u svemu pošto sam pocepao sve dlake idem na pivo...
P.S. bez uvrede ali ko bre očekuje neku preciznost i meri u mililitrima količinu sa meračem koji košta svih 1 evro i slovima 1 evro a pri tome je univerzalan, to jest nije eksplicitno za BAŠ taj rezervoar....
Comment
-
-
Ima nas raznih. Ja npr. volim preciznost i tako je kod mene naštelovano. Pa i nas član @batakole želi da mu plovak bude nesto preciziniji. Nista ja sad tu nisam ni bogatiji ni siromasnijii, sto volim preciznost. A zasto da ne budemo precizni, ako nam je omoguceno?! Danasnje covecanstvo u vecoj meri tezi ka vecem standardu, a ne manjem.
Nesto se ovde cudno desava, a ipak se okrece....
Ma, odoh i ja na pivo!Last edited by zeljkoci; 27.06.2016, 20:57.
Comment
-
-
preciznost i savršenstvo košta,a to svakako nije 1 euro.U Srbiji poslove dobijaju oni koji ponude najjeftinije,pa samim tim,svi ostali ponuđači moraju da se približavaju tom,niskom nivou,što dovodi do nestanka kvalitetnih komponenti koje se uvoze,jer nema potražnje.A kvalitetnih i preciznih komponenti ima,ali nema ko to da plati,jer kao što napisah,tržište traži "jeftino".Sreća pa se Kinezi nisu konkuretni sa cenom TNG/CNG komponenti,jer tek onda bi bio vašar
Comment
-
Comment