Uticaj benzinskih na plinske dizne.

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • sladto32
    CBC Član
    • 15.04.2016
    • 35
    • Beograd
    • w polo

Uticaj benzinskih na plinske dizne.

Auto hoce po nekad malo da trokira, trazi ponekad veci broj obrtaja pri polasku ,nekad normalno na nizem broju lepo krene, nebitno da li je plin ili benzin, dijagnostika je rekla da u jednoj benzinskoj dizni ili cilindru isrpvite ako gresim ima prebogate smese i majstor mi preporucio promenu dizne. Mislio sam da kada auto radi na plin da benzinske nemaju nikakve veze vise, medjutim pomenuto mi od strane majstora da te benzinske imaju neku elektroniku i da ako je to mozda neispravno utice da kompijuter da li fabricki ili ovaj plinski ne znam i da bez obzira sto radi na plin plinske zbog mozda losih benzinskih koje valjda imaju neku elektroniku primaju lose signale pa to utice na rad auta. Ima li nekog da je imao slicno iskustvo i resio problem, auto je wv polo 1.4 16v , ima 4 dizne. Mogu li se one ispitati , posebno ta elektronika pre nego sto krenem u promenu dizni, jer ako je to uredu ne vidim razlog promene, onda je problem u necem drugom.
    Last edited by sladto32; 30.06.2016, 02:28.
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

IMa i kliker elektroniku kad upadne u kompjuter... Hitno menjaj majstora i ne prolazi više tom ulicom. Baš me zanima kojom dijagnostikom je majstor utvrdio da je na jednom cilindru prebogata smeša?
    Ukratko veliko lupetanje.
    Pošto baš nisam shvatio opis problema predložio bih ti da zavneš gas na boci i voziš dva dana na benzin da vidiš da li se nešto popravilo. To prebogata smeša na jednomcilindru je mogao zaključiti ako je pisalo da taj cilindar im izostanak paljenja a to može biti recimo i zbog loše varnice...
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• sladto32
      CBC Član
      • 15.04.2016
      • 35
      • Beograd
      • w polo

Hvala na odgovoru, dizna mozda sam se lose izrazio moguce nesto ostecena, inace rade sve 4 benzinske nije da ne radi neka od njih uopste pa da je tako konstatovano, vozim auto funkcionalan je osim tog nekog problema koji sam naveo u gornjem postu i koji se ne javlja stalno ali je ipak prisutan. Znaci koliko sam mogo da razumem ili mozda nisam, kada auto prebaci na plin, benzinske vise nemaju nikakav uticaj na rad automobila ili mogu imati , ovaj moj auto ima sekvent e sada kakve su to dizne imaju li tu neku elektroniku ili ne, ne bi znao.

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

Dizne imaju elektroniku koliko i kliker... to sam već rekao a rekao sam i kak oda proveriš ispravnost gasa vožnjom na benzinu. Izgleda šašavo ali je tako. Vozi sa zavrnutom bocom 2 dana.
        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• sladto32
          CBC Član
          • 15.04.2016
          • 35
          • Beograd
          • w polo

Hvala puno na pojasnjenju, jos samo jedno pitanje da li tim zatvaranje boce mogu da poremetim nesto na kompijuteru za plin, posto mi te mape podesene pa da ne idem ponovo ili to zatvaranje nema nikakve veze, i da li je isto umesto tog zatvaranaja posto ne bi ako je moguce izbegao to petljanje sa bocom da nesto ne pokvarim moguce da iskljucim plin iz kabine posto imam to na onom indikatoru kod vozacevog mesta , moze da se namesti da kao sto uvek pali isto nastavi rad na benzin , znam da si reko da se zavrne boca ali ako je isti efekat i sa ovim ja bi ovako kako sam predlozio ako ne zatvaram bocu. Hvala veliko Dora.
          Last edited by sladto32; 01.07.2016, 00:42.

Comment

• sErGiO
            Moderator
            • 30.01.2007
            • 2769
            • Neko selo pored Beogr
            • Alfa Romeo 156SW

Ma ne moraš bukvalno da zavrćeš bocu, samo isključi plin na prekidaču u kabini i 2-3 dana vozi samo na benzin.

Comment

• zeljkoci
              CBC Veteran
              • 12.05.2008
              • 143
              • La
              • Fiat Punto. 1.2

Nije Dora džabe rekao da zatvoriš bocu na glavni ventil, a ne na prekidač.
              Postoji mogućnost da ti el.ventili ne dihtuju baš kako treba, pa samim isključenjem plina, preko prekidača u kabini, ništa ne postižeš. Zavrni plin na ventilu boce i tako vozi 2 dana.
              A, što se tiče plinske mape i to da li će nešto poblesaviti zavrtanjem plina.... Ma samo vozi i ne plaši se ništa. Ništa se neće pomeriti.

Comment

• majstorbob80
                CBC Veteran
                • 13.05.2008
                • 184
                • beograd
                • 735E32, 525E39 Mlook

Ha Dorin odgovor uvek originalan. Dizna ima elektronike koliko i kliker. Sedim i smejem se kao magarac. Doro ti mi uvek ulepsas dan. Izvinite na off-u.
                Čovek se uči dok god je živ!!

Comment

• sladto32
                  CBC Član
                  • 15.04.2016
                  • 35
                  • Beograd
                  • w polo

Dobro, ipak cu da zatvorim bocu, ovo sto sam pomenuo za dizne i elektroniku hteo bi da se izvinim , moja je greska u pitanju i lose sam izgleda razumeo, razgovarao sam sa majstorom pomenuo mi da nesto oko motora i nekih elektricnih prikljucaka kod da li dizni ili tu blizu njih ili u tom delu hoce nesto da proveri pa da idemo dalje. Vazi za dobrog majstora ali eto ja iz neke njegove konstatacije lose razumeo... Izvinjavam se na oduzetom vremenu Dori i svima ostalima koji su mi predlozili pomoc. U svakom slucaju zavrcem plin pa da vidim kako ce auto da radi.

Comment

Working...
                  X