(Ne)Čistoća TNG-a u Srbiji

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • speedplus
    RIP Bio nam je drug!
    • 15.01.2007
    • 2419
    • LAZAREVAC

(Ne)Čistoća TNG-a u Srbiji

Mislim da bi ovu temu valjalo otvoriti,s obzirom da je ovo najobilniji forum o auto-gasu.
    Poslednje dve godine,a naročito poslednjih 3-4 meseca, količina nečistoće/smole u TNG-u je prevršila svaku meru,a nadležni i dalje tvrde da to nije tačno.
    Attached Files
  • speedplus
    RIP Bio nam je drug!
    • 15.01.2007
    • 2419
    • LAZAREVAC

i još malo
    Attached Files

Comment

• speedplus
      RIP Bio nam je drug!
      • 15.01.2007
      • 2419
      • LAZAREVAC

I još jedna tura slika
      Attached Files

Comment

• sErGiO
        Moderator
        • 30.01.2007
        • 2769
        • Neko selo pored Beogr
        • Alfa Romeo 156SW

Džaba mi ovde palamudimo, nema države ovde i samim tim radi ko šta hoće. Ovde su najvažnije burazersko kumovske kombinacije kako da se na prevaru što pre uzme novac i to je toliko zadrlo u srž ovog društva da je prosto nemoguće izaći sa tim na kraj sve i da država hoće, a neće jer su i vlastodršci u istim tim kombinacijama decenijama unazad. Posledice, poput ovog konkretnog primera, osećamo svi, svakodnevno i biće sve gore.

Comment

• expendable
          CBC Senator XXL
          • 04.11.2009
          • 3662
          • Bor

Originally posted by sErGiO View Post
          Džaba mi ovde palamudimo, nema države ovde i samim tim radi ko šta hoće. Ovde su najvažnije burazersko kumovske kombinacije kako da se na prevaru što pre uzme novac i to je toliko zadrlo u srž ovog društva da je prosto nemoguće izaći sa tim na kraj sve i da država hoće, a neće jer su i vlastodršci u istim tim kombinacijama decenijama unazad. Posledice, poput ovog konkretnog primera, osećamo svi, svakodnevno i biće sve gore.
          Lepo rečeno. Nema mnogo šta da se doda.
          Nadležni će uvek pričati bajke za malu decu ali su činjenice neumoljive:
          1. Kvalitet TNG-a je od pada cene nafte sve gori i gori, ovo više nije ni za kuvanje.
          2. Cena je kao da je nafta 70$ (najmanje), no tu je jasno o čemu se radi, Btw. i prethodno je isto (više puta pisano o tome, pomoći - NEMA).
          3. I dalje se krade "na meru" (osim na kvalitetu), što znači: krade ko koliko hoće (većina hoće) i može (svako 120% svojih mogućnosti).
          Za sva tri potpisujem (iz sopstvenog iskustva). Pod 3 je manje izraženo i "ide u krug" (malo mi pa posle Vi, taman promeniš pumpara i par meseci o.k. onda te "klepa" taj, pa se vratiš kod starog pa si malo miran, pa tako u (začarani) krug.
          (taman su se jedno vreme primirili, sad opet, 33 lit. u 30, e pa, nema tu "boga" koji će me uveriti da može (ne može), to je rekord nad rekordima (mora da mi se rezervoar proširio za sve ove godine). Tržišna inspekcija više ničemu i ne služi (i zakonski su im uskratili ovlašćenja a i nisu glupi (ko mi) pa da se za sirotinju bore, ne služi to tome, kao ni policija (vidi se u Hamburgu čemu služi), ali smo mi samo (iz prošlog veka) pogrešno vaspitavani pa iako znamo da Deda Mraz ne postoji opet mu se nadamo svakog Božića).

I naravno, sve ovo već (nekih) (bar) četvrt veka (zapravo jedno 40-tak god. ili i više, uz kratkotrajne predahe) ... pa posle što nam ovako ide (naopako). Dobro nam ide, odlično ... jest' da ove godine šljive neće roditi k'o prošle, al' "slatka je šljiva voćka čudnovata, izdržala svakakva zala" biće (koliko za) piće.

P.S.
          bolje se ne žaliti (ni na jedno od prethodna tri), jer ćete još dobiti fuck in the head od strane nadležnih (kome god da se obratite) ...
          Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).

Comment

• expendable
            CBC Senator XXL
            • 04.11.2009
            • 3662
            • Bor

Ima i ono četvrto a to je kontrola goriva (markiranje) ... bilo je u medijima o tome, npr.
            Konzorcijum tri firme u isto vreme proizvodi markere za obeležavanje goriva, uvozi ih u Srbiju, ubacuje u gorivo, kontroliše markiranje i kvalitet goriva.

(stvarno liči na Alan Ford serijal, poverili kozi (volu) da čuva kupus)
            Doduše, država je odradila posao (što se tiče akciza i nelegalnog uvoza, povećano i smanjeno po redosledu navođenja).
            No, gaf (ili "gaf") sa odlaganjem (do večnosti) osnivanja nacionalne laboratorije (i drugih, bilo je i u vezi mleka pa ne znam dokle se stiglo) je baš tipičan (za podnevlje). Kao i uvek, nije sve to od juče, počelo je to još pre tridesetak godina (još i pre rapada Juge), kad krene nizbrdo teško se zaustavlja (što jest' jest'), ali godine prolaze a ništa se ne dešava (bar po nekim (mnogim) pitanjima). Konkretno za gorivo, kvalitet i kvantitet uvek na štetu krajnjeg potrošača - dokle?
            Zna se dokle, dokle god imamo oligopol (ili preciznije prikriveni monopol) slabe su nam šanse ... dok se ne učvrste institucije ... svakako.
            Zaista se (dobronamerno) (sve nešto) nadam da će i to stići (kobajagi neka poglavlja otvaramo, privremeno zatvaramo ....), pa tako od tinejdžerskih dana, evo me još malo pa drugu polovinu veka ću da rasitnim (razlike unutar statističke greške, vreme ide, sve po starom).
            Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).

Comment

• Blackeyed
              CBC Senator XXL
              • 06.07.2005
              • 402
              • Novi Sad

Ovako kako ide ima svi da upropastimo naše sisteme do zime...
              "You are reading this for the wrong reason..."

ENDYMION, Dan Simmons

Comment

• uglavnom.bezopasni
                - 42 -
                • 03.02.2005
                • 2235
                • Novi Sad

Mene zanima, u teoriji, ko je kriv, 90% sipanja obavljam na EKO pumpi na Novom naselju, 10% je negde gde stignem kad sam na putu. Sipao sam jedno na NIS pumpu kod mlekare i posle toga smo menjali filtere zato što je počeo da zeza, preključe opet silom prilika sipam na istoj pumpi, posle dva dana i 300km jutros opet pišti nema plina, a ima...
                Šta mislite, da li je problem do NIS-ovog gasa, ili je problem što se taložila prljavština EKO-ovog gasa pa je NIS-ov sad sprao i počeo da zapušava filtere.
                Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
                11.04. 0:12 #2
                Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• Blackeyed
                  CBC Senator XXL
                  • 06.07.2005
                  • 402
                  • Novi Sad

Moguće da je problem što je malo zahladilo pa je ona smola koje je bila koliko toliko otpustila na velikim vrućinama sada se malo stegla pa pravi problem kod svih elemenata u sistemu. Meni ventil na boci samo štekće dok se sistem koliko toliko ne zagreje, ne znam šta da radim, možemo čistiti sisteme koliko hoćemo ali ako stalno unosimo nečistoću preko goriva, džaba što sam npr. stavio nove dizne i isparivač kada će za par meseci ponovo sve biti isto...
                  Inače, meni je 90% sipanja na EuroPetrolu kod najlona.
                  "You are reading this for the wrong reason..."

ENDYMION, Dan Simmons

Comment

• zulurbr
                    CBC Veteran
                    • 27.03.2010
                    • 169
                    • Zrenjanin
                    • Nuova Bravo Sport Tj

Evo me u Grčkoj i sipao sam u Makedoniji gas po 26,00den=52,00din a razlika je obrnuto-proporcijalna.
                    Isprva sam pomislio da me osećaj vara ali kako sam odmicao km tako sam bio uvereniji u prvobitni osećaj.
                    Inače , nasuto na Luk pumpi.
                    Pozdrav !

Послато са ентузијазмом

Comment

• Dora
                      Nadzornik!!!
                      • 24.10.2004
                      • 17451
                      • Novi Sad
                      • FIAT

Kažu neki ljudi da se ne sipa gas na NIS pumpama, zašto je to tako, ne znam....
                      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• BJL
                        CBC Senator
                        • 20.05.2013
                        • 275
                        • backa palanka
                        • golf 3 1.8

Od nove godine se kod nas otvorila nisova pumpa i od tad tu sipam i imao sam problema pre par meseci imaju i slike tu na forumu kad sam otvorio isparivac i sad kad bolje razmislim nikad do sad nisam imao problem sa plinom dok nisam poceo na nis da sipam, tacno cu se vratiti na staru pumpu

Comment

• speedplus
                          RIP Bio nam je drug!
                          • 15.01.2007
                          • 2419
                          • LAZAREVAC

Originally posted by Dora View Post
                          Kažu neki ljudi da se ne sipa gas na NIS pumpama, zašto je to tako, ne znam....
                          Zato jer je izvor ovog problema baš tamo.Gas se ne uvozi sa smolom,niti je moguće da takav izađe iz proizvodnje, već se uveženom ili proizvedenom gasu,namerno dodaju primese,koje obrazuju smešu nezasićenih ugljovodonika,koji ne mogu ispariti,već obrazuju ovaj lepljivi sloj. Tom metodom se kao prvo,uklanja sa tržišta volja vozača da i dalje nastave voziti na TNG, što rezultira povećanom potrošnjom nafte i benzina, a što na kraju donosi daleeeeeko veći procenat zarade,koji se odvaja za političke beeeeep i njihove stranačke beeeeep. I da napomenem, nije to počelo od pre dva meseca, ovo je samo jedna od završnih faza procesa,koji je započet pre 5 godina. Sve u svemu, lopovluk uz pomoć političkog uticaja.

Comment

• stevak
                            CBC Senator XXL
                            • 31.05.2009
                            • 1215
                            • Zemun
                            • Saab 9000 cs 2.0T

Originally posted by speedplus View Post
                            nije to počelo od pre dva meseca, ovo je samo jedna od završnih faza procesa,koji je započet pre 5 godina. Sve u svemu, lopovluk uz pomoć političkog uticaja.
                            Lopovluk i mahinacije traju mnogo duže i ne samo u automobilskom segmentu. Pre 40-ak godina smo u kuću uveli centralno grejanje na lož ulje i trošili 4-6000 litara po sezoni. Malo im to bilo pa poskupi lož ulje. Sad u kući imam 3 mogućnosti grejanja - ložak, drva i struja jer nikad ne znam šta će biti jeftinije ili bolje. Evo, sada nam sprovode gasovod kao četvrtu mogućnost. Pa, koga zaje6u.
                            ex SAABotražitelj

Comment

• zulurbr
                              CBC Veteran
                              • 27.03.2010
                              • 169
                              • Zrenjanin
                              • Nuova Bravo Sport Tj

Da priložim i ja sliku štroke ...
                              Ko zna kako je kod ovog mog...

sa tt

Comment