atestirani sa autogasom iz uvoza ?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • zoranbg
    CBC Senator XXL
    • 23.03.2005
    • 4098
    • Rooster's Hill , Beog
    • Grande Punto 1.2

atestirani sa autogasom iz uvoza ?

Posto sam prodao svog vec mitskog Punta , u potrazi sam za nekim automobilom tu oko 2007g . gledao sam da ima nekih Fiat Grande Punta sa ugradjenim gasom i atestom od 10 god. a nisu jos registrovani u Srbiji , i kad sam zvao kazu imaju sve papire samo registracija.
    Sta je sad to ? , jel su to samo bocu promenili za novu ? . i koje autogas sisteme mogu da ocekujem u njima.koliko je to i legalno uopste.
    Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.
  • hirurg83
    CBC Senator XXL
    • 26.02.2014
    • 398
    • Banjaluka
    • VW Jetta

Malo detalja si dao za bilo kakav odgovor. Odakle su auta. Gdje se nalaze.. Itd. Sta si mislio sa ovim nova boca?

Послато са HTC One M9 уз помоћ Тапатока

Comment

• zoranbg
      CBC Senator XXL
      • 23.03.2005
      • 4098
      • Rooster's Hill , Beog
      • Grande Punto 1.2

pa neznam ni ja sta sam mislio.
      kad pozovem nekako "vrdaju" ,kao nemam ja sta da brinem,dobijam sve papire za registraciju.

pa automobili su iz uvoza "stranci ".placena carina,AMSS pregled , ima atest na 10 god. a jos nisu registrovani,znaci na ime kupca.ko kupi.

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

Pisao sam već mnogo puta ali ajde još jednom... Najveća gluposto je kupiti auto iz uvoza sa gasom.
        Prvo ugradjen je odmah posle kupovine jer je skupo da bi se ugradio u polovan auto, to samo mi sirotinja radimo.
        Drugo ko ga je skupo platio imao je (i ostvario) nameru da ga pošteno iskoristi jer ga inače ne bi ugradio pošto se uprkos uverenju pučanstva i njima tamo je-be za ekologju.
        Treće, taj gas je zastareo i prešao je mnogo kilometara a time je i auto prešao mnogo kilometara. Pada u vodu ono "vozila ga bakica do pijace"...

Mislim to bakica pada u vodu svakako ali ajde Samo je sa gasom još svakakije
        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• hirurg83
          CBC Senator XXL
          • 26.02.2014
          • 398
          • Banjaluka
          • VW Jetta

Vidi ovako kod nas strani atest ne vazi i mora se raditi reatest boce. I kod nas boca vazi 10 god odnosno 2 reatesta prvi kod ugradnje i drugi nakon 5 godina. Tako da vjerujem da i u Srbiji ces ti tu bocu morati atestovati. Auta ako su iz italije a vrlo moguce da jest jer je cijena takva imaju opremu lovato. Kod nas 80% iz auta imaju lovato i mali broj zavoli. Opremu dobro pakuju i nema sanse da se nesto vidi.

Comment

• zoranbg
            CBC Senator XXL
            • 23.03.2005
            • 4098
            • Rooster's Hill , Beog
            • Grande Punto 1.2

pa jeste,tako i ja razmisljam . ali mami cena .. jel kostaju ko ovi bez gasa . Iskreno vozio sam 7 god benzinca bez gasa,doduse male kubikaze. i nije bio neki problem.jes da je jeftinije na gas,ali sta znam..
            zato i pitam,ovo u njima je verovatno neki praistorijski BRC ili tako nesto. verovatno cu da uzimam neku Xsaru Picaso benzin,ili grande punto isto benzin.pa u picasa bi kasnije i ugradio gas, a u nekog GP od 65-77KS verovatno i nebi,mada mozda.zbog gepeka i R.tocka.

Comment

• hirurg83
              CBC Senator XXL
              • 26.02.2014
              • 398
              • Banjaluka
              • VW Jetta

Najbolje bez gasa. Ugradis ovde imas garanciju i znas sta si ugradio. Nego da neki les od plina ebe kevu svako malo..

Comment

• Dora
                Nadzornik!!!
                • 24.10.2004
                • 17451
                • Novi Sad
                • FIAT

Kupci automobila sa gasom iz inostranstva obično žele da uštede ugradnju gasa.. ali.. Obično kupe 40 kila opterećenja u autu mnogo više predjenih kilometara nego auto bez gasa.. Otud ista cena polovnjaka sa i bez, sa je kupljen za tepsiju ribe kao izraubovan...
                Epilog je da se posle izvadi taj gas i zameni za nov ali ostaje i dalje izraubovan auto..
                Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• sErGiO
                  Moderator
                  • 30.01.2007
                  • 2769
                  • Neko selo pored Beogr
                  • Alfa Romeo 156SW

Većim delom se slažem sa Dorom, ali može da se iskopa i poneki auto da nije baš toliko loš, ali tu treba gledati tip automobila koji nije uobičajen za službena, teretna ili vozila kojima se često putuje. Primer je moja 147 koja je takođe došla sa ugrađenim Landirenzo uređajem. Alfu 147 ne verujem da je neko kupovao kao službeno vozilo, naročito ne benzinca. Ja sam kupio auto sa zamenjenom bocom i multiventilom i atestirano, sve legalno. Normalno sam registrovao auto i imam papir da je auto atestiran i sve je uredno upisano u saobraćajnu dozvolu. Ono što sam ja morao da uradim je zamena isparivača, što je oko 70€ sa sve rukama majstora +15€ sam platio dijagnostiku i podešavanje mape tako da mi je to sve od ulaganja u ugradnju plina i meni se to isplatilo. Ostaje činjenica da od originalnog Landirenzo uređaja imam samo dizne i komp i kad crkne jedno od ta 2 moraću oba da menjam ali i to je jeftinije nego da sam ugrađivao plin od nule, a i razvučeno je na do "ko zna kad će se desiti"
                  U većini slučajeva nebi uzimao automobile sa već ugrađenim TNG-om iz razloga koje je Dora već naveo.

Comment

Working...
                  X