Pomozite

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • denis
    CBC Početnik
    • 08.01.2018
    • 1
    • skoplje
    • Mini Cooper 1.6 2002

Pomozite

Zdravo svima novi sam na forumu i nadam se da mi mozete pomoci.Radi se o Mini Cooperu 1.6 116hp 2002 koji nosi Romano plin.Evo vec 10 dana mucimo muku sa Romanom.Auto je uvezeno iz BG sa plinom.Problem je nastao pred 10 dana kada je i pri punoj plinskoj boci aparatic poceo da pisti i da daje signal da nema plina i prebacio na benzin iako je plina u boci bilo barem 20l.I tako se desavalo nekoliko puta dok zadnjih 5-6 dana odmah nakon palenja auta na benzin postigne temperaturu za plin pocne raditi na plin i posle 5-10sek odmah pocne pistit aparatic i prebaci na benzin.Nosen je u 3 servisa sa plin i svugdje su mi rekli da niko u Makedoniji (ja sam inace iz Skoplja) ne servisira Romano plinske sisteme,i da nemogu ga staviti na dijagnostiku.Iako sam misleo da mozda pravi problem filter, majstor u servisu za plin mi je rekao da 99% mi je otisao senzor za merenje pritiska plina (AEB025).Danas sam nasao taj senzor bio kod u servis promenili senzor ali problem se nije resio znaci senzor je u redu i po mislenju majstora nije ni do filtra ali nezna sta je tacno problem jer nema niko softver za Romano.Sta mislite vi kako bi mogli da proverimo sta moze da pravi problem?! Inace auto ne pravi probleme tokom voznje, ne secka uopste, zna nekad vozit i po 2-3 km i posle dat signal da nema plina (iako ga ima).Pozz

• Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Očistite isparivač.. Inače je jednostavno proveriti da li ima pritiska ili ne. Kas se otpusti neka stega na crevu, recimo na diznama, treba da šišti kratko vreme. Inače nisam čuo za taj Romano ali svašta bećari rade u taj BG
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• stavrov
      CBC Član
      • 11.03.2011
      • 20
      • Jug
      • Taratajka

Mozes kontaktirati mail-om proizvodjaca Romano da ti odgovori imaju li neki ovlasceni servis u Makedoniji. Ako nema, mozda bi trebalo da odes do Bugarske u neki servis koji radi i Romano. Ovde sam nasao spisak servisa koji sta rade:

Prethodno ih kontaktiraj mail-om ili telefonom za proveru.
      Pozdrav,

Comment

Working...
      X