Treba mu isto što i viljuškaru, boca koja ima ventil za gasnu fazu, isparivač to jest reduktor i način mešanja vazduha i plina.. što bi reklo mikser...
Ili ja nisam razumeo pitanje
Može ali na gasnu fazu, ne na tečnu. Kod auta se uzima tečna faza sa dna a kod ovih skalamerija treba ispareni deo odgore. Mora mikser malo da se prilagodi, veće rupe i to i biće problem kad je baš zima ako je napolju...
Hvala opet. Preneću link ka ovoj temi pa ako on ima još pitanja neka se javlja da se ja ne igram gluvih telefona kad ionako nemam pojma o čemu se priča
Elem, ludi ameri imaju opsesiju sa tim generatorima (dooms day scenario),
i cak i sami prepravljaju bez ičega (kontam poprilicno opasan koncept složicete se),
direkt iz kucne instalacije CNGa ili iz TNG boce direkt u filter vazduha:
Taj je strucaN sad bi kazo koliko .... Nijedan motor ( a da ja znam ) ne radi na tecnu fazu vec na smesu gasne faze i vazduha . Inace su sve to "propan butani " samo je razlika u gde se nalazi uronska cev u samoj boci . Tj da li do isparivaca dolazi gasna ili tecna faza , a onda u samom isparivacu prelazi u gasnu fazu i takva ide u karburator ,ili kod novijih motora u tzv Sekvent ili u usisnu granu . Usput receno i u boci u vozilu i u boci za domacinstvo se nalazi tecna faza , ko ne veruje nek promucka kucnu bocu
Znači tražio sam agregat na plin da kupim i naletim prvo na ovaj forum a onda na onaj i gle, kad tamo a ono medjutim...
Dragi Tenzore, nema šanse da se registrujem da bi odgovorio a mislim i da jesam ali ne zameri...
Prvo A, nije lepo kad nemaš pojma o materiji da odredjuješ ko je koliko stručan.
Prvo, motori na tečni gas rade vekovima samo je skupo za naše podneblje...
Drugo, sokoćala koja nemaju rashladnu tečnost u sistemu rade na gasovitu fazu iz rezervoara.
Treće, nije svejedno da li dolazi tečna ili gasovita faza iz rezervoara do isparivača, gasovita će kako tako da prodje i na niskim temperaturama a tečna će da zaledi reduktor i na plus 40. To čudo nevidjeno se dešava baš onda kad u isparivaču(sad se ne zove reduktor) dolazi do prelaska iz tečne u gasnu fazu... Mislim da će bilo koji aparat teško raditi na ledene kocke gasa.
Četvrto, usput, verujem ti to za tečnu fazu, imam nekoliko video koji dokazuju tvoju tvrdnju tako da nisi baš za sve pare jeo braon kifle ali si bogami dosta para utrošio na taj sport...
Drugarski pozdrav, smrt fažizmu Slobodan narodu...
Comment