Mercedes Benz C200 Kompressor W203 gasenje klipa na plinu

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • colrel
    CBC Početnik
    • 27.06.2020
    • 5
    • Prijepolje
    • Mercedes C200 W203

Mercedes Benz C200 Kompressor W203 gasenje klipa na plinu

Postovani clanovi foruma,

imam problem, pa ukoliko je neko imao slican problem molio bih da podeli svoje resenje ukoliko ga je nasao.

Imam mercedes c200 w203 kompressor, kome je ugradjen plin jos u nemackoj. Automobil ima problem koji jos nije niko uspeo da mi resi, a to je da na plinu gasi klip nasumicno, nikad isti, ostaje da auto radi na tri klipa. Obicno se desava prilikom prebacivanja sa benzina na plin ili ako se tada ne desi desi se prilikom stajanja na semaforu ili bilo kada kada je na leru. Ugasim auto upalim i sve ok neko vreme. Probao sam sve moguce i nemoguce, menjao pumpe gde sipam plin, vozio auto kod nekoliko mehanicara, od kojih je jedan specijalizirao plin. Na benzinu auto radi kao san, perfektno.

Rezulati dijagnoza su sledeci, motor ispravan, sistem za plin ispravan, nije O2 senzor, nisu bombine, nisu svecice (sve promenjeno), nisu filteri za vazduh (promenjen), takodje promenjene dizne od plina. Nekada se desi da po 5 dana auto ne gasi klip, nekada ne moze da sastavi 15 sekundi na plinu da ne ugasi klip. Posto vise pojma nemam sta bih pokusao, ukoliko je bilo ko imao slican problem, molim da mi kaze na koji ga je nacin resio.

I da , jos nesto, na dijagnostici na motoru, ne na plinu, javlja gresku p201b i p201c, sto mi je jedan automehanicar objasnio, da je komp od mercedesa detektovao da nema ispaljivanja u nekom klipu pa je isti ugasio preventivno.

Hvala unapred
  • sErGiO
    Moderator
    • 30.01.2007
    • 2769
    • Neko selo pored Beogr
    • Alfa Romeo 156SW

Da nije plinski ecu?

Comment

• colrel
      CBC Početnik
      • 27.06.2020
      • 5
      • Prijepolje
      • Mercedes C200 W203

Originally posted by sErGiO View Post
      Da nije plinski ecu?
      Ne znam kako da proverim, trenutno mogu da proverim samo osnovne stvari vezano za plinski sistem, jer automehanicari u gradu gde zivim ne mogu odraditi detaljnu dijagnostiku jer je neki nemacki sistem, a ovde niko nema dijagnostiku za njega. Moze da se provere samo kablovi, dizne, cevi i sl.

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

Kako su promenjene plinske dizne ako nema dijagnostike za plin?
        Taj auto ugasi cilindar ako ima misfajer odredjeno puta (koliko je zadato) a to može biti iz više razloga. Najčešći vezan za plin je loša smeša na nekom cilindru ili ako je na više cilindara onda je uopšte tog trenutka loša smeša. Ukoliko je sve od struje zamenjeno u isto vreme ostaje plin.
        Vraćamo se na početak, kako je iskontrolisana smeša ako nema dijagnostike? Cevi za plin su dobrog kvaliteta i nisu nigde slomljene?
        Koja je marka gasne instalacije?
        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• colrel
          CBC Početnik
          • 27.06.2020
          • 5
          • Prijepolje
          • Mercedes C200 W203

Originally posted by Dora View Post
          Kako su promenjene plinske dizne ako nema dijagnostike za plin?
          Taj auto ugasi cilindar ako ima misfajer odredjeno puta (koliko je zadato) a to može biti iz više razloga. Najčešći vezan za plin je loša smeša na nekom cilindru ili ako je na više cilindara onda je uopšte tog trenutka loša smeša. Ukoliko je sve od struje zamenjeno u isto vreme ostaje plin.
          Vraćamo se na početak, kako je iskontrolisana smeša ako nema dijagnostike? Cevi za plin su dobrog kvaliteta i nisu nigde slomljene?
          Koja je marka gasne instalacije?
          Cevi su u redu, proverio majstor, ne znam kojim sistemom su zamenjene dizne, koliko sam shvatio, dijagnostika radi samo povrsno na ovakvom sistemu, zaista se ne razumem toliko duboko. A marka je FEMITEC, nesto iz Nemacke, i upravo zato kaze da nije mogao utvrditi detalje kvara. Slike kompa i dizni od plina su u prilogu.

Comment

• Dora
            Nadzornik!!!
            • 24.10.2004
            • 17451
            • Novi Sad
            • FIAT

Ja bih rekao da je to Stag 4 plus jer imaju i Stag 300. Sumnjam da su predvidjene dizne od jednog oma ali to bez dokumentacije ne bih tvrdio. Obzirom da to nije fabrička ugradnja najbolje bi bilo zameniti elektroniku za nešto savremenije što se može održavati. To što izbaci misfire nije toliko problem koliko je nepravilan rad u smislu smeše koja će napraviti štetu na motoru.
            Posle zamene dizni je obavezna kalibracija i provera u vožnji da li je dobro odradjena.
            Menjanje dizni napamet je bacanje novca jer i ako sistem na oko radi on ustvari ne radi dobro.
            Zaključak, izbaciti to napolje i staviti nešto primereno.

https.autogas.rs

Comment

• colrel
              CBC Početnik
              • 27.06.2020
              • 5
              • Prijepolje
              • Mercedes C200 W203

Deluje kao ispravan potez, samo jos jednom da proverim, izbacio bi se kompjuter od plina ili sa njim jos nesto?

Comment

• Dora
                Nadzornik!!!
                • 24.10.2004
                • 17451
                • Novi Sad
                • FIAT

Manje više svi imaju ponudu bez isparivača i dizni a u tu ponudu spada komp, kablaža, prekidač i prateći senzori. Ako su dizne nove mogu da ostanu a isparivač menjati ako treba. Kad ima poznat sistem i dijagnostika će reći sve što nije dobro.

https.autogas.rs

Comment

• colrel
                  CBC Početnik
                  • 27.06.2020
                  • 5
                  • Prijepolje
                  • Mercedes C200 W203

Da li imate preporuku za neki autoservis u zapadnoj ili tacnije jugozapadnoj srbiji koji bih trebao posetiti?

Comment

Working...
                  X