Isparivac plina - zreo za zamenu ili moze jos malo?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mmarkom
    CBC Početnik
    • 27.02.2021
    • 3
    • Petrovac
    • Ford Focus

Isparivac plina - zreo za zamenu ili moze jos malo?

Pozdrav svima,

za vreme ovog hladnog talasa sam primetio da neka tecnost kaplje iz auta i pregledom ustanovio da je to antifriz i da kaplje sa isparivaca (koliko sam uspeo da vidim u pitanju je Tomasseto Alaska).
    Kolicina koja kaplje je vrlo mala, u ekspanzionoj posudi se ne primecuje da fali tecnosti, a kada su topli dani skoro uopste ne curi.
    Bio sam kod plinadzije i dobio odgovor da se to ne moze popraviti jer se ne mogu naci samo te dihtung gumice koje propadaju i da je najbolje resenje zamena isparivaca, ali posto je kolicina vode koja kaplje mala moze to da se vozi preko leta, samo da obratim paznju da ne izlazi previse vode i na zimu da ga menjam.
    Auto je od pre par meseci kod mene, i ono sto kompjuter prikazuje je da je plin najverovatnije 2012 ugradjen, a da li je bilo sta od ugradnje radjeno ne znam.
    Pa bih eto hteo da me posavetujete, da li se moze ovo voziti do zime, bez uticaja na potrosnju plina i kvalitet voznje i da li je zaista jedino resenje zamena isparivaca?

Primetio sam da mi indikator plina (LED 300) pokazuje malo haoticno kolicinu plina. Kada se napuni on je pun, drzi ga dugo na punom i onda relativno brzo proleti dve srednje crtice i opet se dugo zadrzava na onoj poslednjoj, gde malo pali crvenu lampicu pa je gasi dok na kraju ne pocne da zvukom signalizira da nema plina. Da li bi bilo dobro odraditi kalibraciju tog meraca, nasao sam u uputstvu kako se to radi, ili je bolje da ne diram?
  • PPZ
    CBC Veteran
    • 31.01.2009
    • 167
    • Atina, Grcka

Može se reparirati isparivač i gumice su uključene u set za reparaciju, ali majstoru je jednostavnije da ti zameni isparivač.
    Za reparaciju treba sat i po a za zamenu isparivača deset minuta
    Ukratko, ne isplati mu se.

Послато са Mi 9 Lite помоћу Тапатока

Comment

• Dora
      Nadzornik!!!
      • 24.10.2004
      • 17451
      • Novi Sad
      • FIAT

U original setu za repčaraciju ima sve što treba. Problem može nastati ako se polomi neki šraf prilikom rastavljanja. Obzirom na cenu novog diskutabilno je popraviti ili zameniti. Problem je u šabanskom tumačenju propisa gde je isparivač doveden na rang šasije kod auta i upisam je u atest umesto da je kao što je svugde normalno, rezervni deo koji se baca.

Podešavanjem prekidača ništa ne može da se pokvari pa udri
      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• mmarkom
        CBC Početnik
        • 27.02.2021
        • 3
        • Petrovac
        • Ford Focus

Hvala svima, videcu da potrazim nekog plinadziju koji je voljan da odradi reparaciju u blizini.
        Osim toga cenim da bi i plinsku mapu podesiti jer mi je na vecim obrtajima smesa siromasna (STFT ide i do +25, a LTFT do +15 ili 20, ali uvek su u plusu preko 15) dok na leru se vrte +-5.
        Ako neko ima predlog za plinadziju u Branicevskom, eventualno Pomoravskom okrugu, bio bih zahvalan.

Comment

• Dora
          Nadzornik!!!
          • 24.10.2004
          • 17451
          • Novi Sad
          • FIAT

To je veoma siromašna smeša, pod hitno dopraviti, spaliće motor...
          Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

Working...
          X