Ljudi cuo sam da gas treba u skorije vreme da poskui za 4-5 dinara?!
Kao u proteklo vreme bila povecana traznja zbog ove gasne krize,akcize,a i poskupela nafta!!!
Jel to istina i jel zna neko nesto o tome???!!!!!
Izvor carinske instrukcije:
"Dopunom Zakona o akcizama utrđeno je povećanje akciza na naftne derivate, cigarete i pivo.
- Pored redovnog usklađivanja sa rastom inflacije, akcize na dizel gorivo biće uvećane za oko devet dinara i iznosiće 26 dinara po litru, na benzin akcize će biti uvećane sa 27,5 na 42 dinara po litru, a akcize za tečni naftni gas za pogon motornih vozila biće 13 dinara po kilogramu."
Pa sad vi vidite kakva ce ludnica biti!
Pa stani,kolika je sad akciza za TNG,ako ce biti 13 din/kg ?!
Iskreno neverujem u toliko poskupljenje nafte,tj. akciza!!!
Jel znate vi koje su to pare,pa pola ljudi nece voziti automobile!!!!!
@keketerac,uze mi rec iz usta .
Upravo tako.Zaboravlja se da smo koliko pre 6-7 meseci placali litar benzina 112 dingera !
Svejedno,ovo oko akciza,zadnjih dana,sve mi vise lici na mracni srednji vek !
Samo se izmislja na sta ce se uvesti porez i za koliko ce se povecati vec izmisljene globe .
Zamisljam da ce uskoro da krene sluzba za naplatu,od vrata do vrata,sa sve toljagom i buzdovanom,kao l/n-om .
Razlog,kako ko razume ... nek zakljuci sam.
I tako sam otisao u dobrani off,pa da ne bih dobio jos i bananu .ower&out.
Tako nam i treba kada svi cutimo svuda samo placamo reket prvo drzavi ,pa na pumpama za secerne vodice kao fol zimi trosi vise kradu nas gde god stignu .Najgore sam prolazio na Omv tu je je znao i 20 da mi trosi cak leti na Knezu na ovaj minus 17.5 a ubedljivo najmanje na ovu najvecu hladnocu na ulaznoj pumpi Zmaj od 13 i 15 litara zadnja dva sipanja sto je za moju zivotinju alfu 166 turbo nista znaci gde kod mogu samaraju nas svi .
Prava banana drzava mozda nam zveknu akcizu do 54.5 dinara koliko je bio gas letos kod svih lopova osim kod Kneza a kurs bio 77 koja je to bila pljacka samo 70 centi a sada trenutno 40 centi kada je cena 39 uglavnom svuda osim na namo dobro znanim pumpama gde je i manje
Dugo najavljivano povećanje akciza na naftne derivate, cigarete i pivo, stupiće na snagu verovatno narednog vikenda. Zakon, koji predviđa nove, povećane dažbine državi, naime, počinje da važi osam dana posle objave u „Službenom glasniku Srbije“, koji se štampa u petak.
Zbog povećanja akciza, benzin će, tako, poskupeti 6,91 dinar po litru, a dizel za 6,9 dinara. Sa novim poskupljenjem i novim akcizama, državni namet u litru motornog goriva biće 55 dinara i to je čak dve trećine cene. Kod dizela, na akcizu i porez na dodatu vrednost odlazi čak 37 dinara.
Inače, trgovci naftom traže od Ministarstva energetike i da se promeni uredba o formiranju cene naftnih derivata, jer nije menjana više od tri godine.
Tečni gas će, zbog akciza, poskupeti za dva dinara. Pivo će, takođe zbog većih dažbina državi, poskupeti čak šest dinara.
Dobra vest za pušače je da se akcize na prerađevine od duvana neće menjati do januara naredne godine. Ali, od narednog vikenda potrošači će plaćati državi čak 38 odsto maloprodajne cene po paklici, odnosno pet odsto više nego do sada. Uz to, plaćaće se i fiksna akciza od 8,92 dinara po jednoj kutiji cigareta.
Ali zato carina na automobile bice 12,5% i nastavice da pada dok ne dostigne nivo od 10%, a bice jeftiniji i traktori i kombajni pa kome trebaju nek pozuri da ih kupi!
Ali zato carina na automobile bice 12,5% i nastavice da pada dok ne dostigne nivo od 10%, a bice jeftiniji i traktori i kombajni pa kome trebaju nek pozuri da ih kupi!
to je prodaja magle zna se ko moze da kupije automobile pa im jos olaksavaju kupovinu a gorivo koje svi koriste reketiraju sa vise od 100% znaci od 80 dinara koliko ce verovatno biti uzimaju 48 dinara sa starom akcizom a sa novom 54 cista matematika rokaj po onom sto svi koriste tu su pare udri po sirotinji ovo ima samo u banana drzavi Srbiji i nigde vise ovakve namete nemaju ni najbogatije zemlje
Benzin poskupljuje zbog rasta cene nafte već za vikend i to za 7,50 din a kroz nedelju dana zbog povećanja akcize za još približno 7 din, dakle za 7-8 dana koštaće negde oko 86,50 din/lit (umesto sadašnjih 72,10)
TNG po osnovu povećanja akcize treba kroz nedelju dana da poskupi za oko 1,50 din/lit (tj. za 1,99 din/kg +pdv)... ako bude više, za to nije kriva akciza...
PA st ai ja da kazem a sto vi vec niste...jeste cene idu gore naftnih derivata i samim tim i TNG-a zato ce evro ici dole on enekoga (naroda) mora da se skine kajmak kao i po obicaju nista novo......neznam cemu cudjenje zasto gorivo raste...ovde privreda neradi kao u razvijenom svetu koaj placa u drzavnu kasu poreze i ostalo..tako da ostala je sirotinja raja da se skida putem poreza i akciza kako bi s epunio budzet....hmm oooo dragi prijatelji pa nismo mi mnogo otisli od 90-ih godina iako je 2009 godina ...prica je ipak ista.......setite s e"epizode" kada ako niste izmirili namete(poreze) bilo koje vrtste niste mogli registrovati auto
Gorivo ce ici i dalje puls je pipan i kad aje benzin bio preko 100 dinara..tako da tu ima dosta prostora za akacize i marze.......ove cene goriva sadasnje ( nize) jednostavno su nerealne u zemlji Srbiji.....jer mnogo je dobro da bi dugo trajalo.....nedajmo se....i pronadjimo stare kanistere i flashe od coca cole...ko zna...mozda budemo kupovali na litar kao u ne tako stara losa vremena cene ce nas naterati na to ( kao i onda ) !
Comment