Ja sam za zmaj cuo sve najgore, pa se nisam ni usudio do sada da sipam.. Inace, bas me iznenadila poslednje punjenje na Hellenicu gde inace uzimam, izgleda da je generalno stigao los gas, obicno sa 35L prelazim 300 km, a poslednje tocenje, presao sam oko 200km i vec mi je na crvenom - znaci bice plafon 250, vise od 50km razlike na 35L gasa, nije za zanemariti. Ne znam sta se desava. Probacu na Zmaju, pa javljam za par nedelja kako je.
Neznam ali znam ali na zmaju sam do sada imao najmanju potrosnju od kada vozim na gas i to usred zime kada je bilo -10 neverovatnih 13 litara za alfu 166 turbo sa 205 ks extra a inace trosi oko 15-16 litara gasa kada je ok gas ali uglavnom leti
Ja vozim lancera i potrosnja mi se popela na otvorenom na 10l,a u gradu mi je zimus trosio toliko.Dosli Rusi pa moraju da zarade malo.Zar se nisu zalili kako im je prerada u minu su za 3,5%.Mora da se krene od negde da se zaradjuja,a inace svi narucuju gas od NIS-a samo postoji mogucnost dali ce mesavina propana i butana biti odgovarajuca.
Danas i ja nasuo od nove ture,na lokalnoj Eko (Hellenic) pumpi,(40,00 i dalje).Namerno sam uzeo samo za 500din. da brze dodjem do rezultata pa da vidimo.
Inace,do sada su imali prilicno dobar i ujednacen kvalitet tng-a.
Posle dužeg vremena sam se usudio da sipam na MBG-u, na zrenjaniskom putu, u Krnjači. Prijatno sam iznenađen, evo dva puta sam sipao tamo, i zadovoljan sam. 10.10l/100km gradska. 323f 1.6 karb., mazda.
Lukoil , EKO i imaju istog snadbevaca i obicno im je gas katastrofa(čist butan). NIS ima dobar gas i pumpe koje oni snadbevaju iz skladista u Elemiru(kod Zrenjanina) imaju kvalitetnu smesu.
Kolika je cena bezolovnog i plina u RS Brcko, Doboj, Bjeljina ?
Kad sam ja bio u tim karajevima oko 20. aprila cena gasa u Doboju je bila 0.88 KM. Cenu goriva na OMV pumpama mozes videti na sajtu www.omv.ba. Imaš je i u Brčkom i u Doboju i u Bijeljini a i u Šamcu. Vidim sad da je i cena goriva tamo skočila, kad sam ja zadnji put sipao bilo je 1.62 za OMV 100 bezolovni, a sad je 1.91 ali opet je to jeftinije nego li ovde, a kvalitet se ne može porediti. Tada sam primetio par pumpi između Brčkog i Bijeljine da je cena gasa bila oko 0.52-0.56 KM.
Oko 21h veceras sipao na Eko po 40.
Malocas (posle 00:00h)prosao pored pumpe,kad ono 42,50 .
Rekoh na prosloj strani da cu napisati za kvalitet Eko gas trosenog zadnjih nedelju dana.E pa,izgleda se i oni malko iskvarili .Izasao mi prosek 10.2 a ocekivao sam oko 9,u najgorem slucaju 9.5 ...
Ista situacija u NI, na EKO , u 21h bilo 40, a u 00.30h = 42,5 !
A posto vidim da se ovde cepidlaci , sipao sam u 21h 35,93 l , i tako sam ustedeo jedan tuborg otprilike. Cak su mi dali i 2l tecnosti za pranje stakla, valjda na kolicinu gasa.
Evo jos malo cepidlacenja : zadnja 3x sipam na EKO i potrosnja je 11,19 /100 gradska voznja. Zena mi dodala par kila inace bi bilo 11 okruglo
Originally posted by Valent Vudriga
ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.
Comment