Trenutne cene gasa i kvalitet istoga?!

Collapse
This topic is closed.
X
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Keketarac
    CBC Senator XXL
    • 01.09.2007
    • 588
    • Novi Sad
    • Seat Ibiza 1.2 TSI

Re: Trenutne cene gasa i kvalitet istoga?!

Da li si na MOL u Subotici uzimao onaj novi gas sto reklamiraju ili standardni?

Slazem se da su pokvarili gas, i meni trosi vise nego ranije, sad sam presao na NIS ali opet isto...

Comment

• tomamega
      CBC Senator XXL
      • 19.03.2009
      • 715
      • Beograd / Crna burma, prim. prev.
      • Citroen C4, 1.6 Hdi, 110ks

I ja potvrđujem za Mol autogas. Mnogo bolje vuče i manje troši. Problem je što u Bg Mol ne toči gas. Ja natočio na nekoj Mol pumpi kod Kruševca i bio ekstra zadovoljan. Ali nisam video 2 vrste gasa, samo jedna točionica i to je to.

Comment

• ekonomik
        CBC Senator XXL
        • 28.01.2007
        • 315
        • Železnik

Ja kad god mogu kupujem na Knez-petrolu u Rusnju. Gas je uvek dobar (ni sada se nije 'pokvario') i uvek bar za neki dinar jeftiniji nego na ostalim pumpama. Ako bas nisam u mogucnosti da sipam tu, onda idem na OMV u J.Gagarina. Gas za nijansu losiji i nesto skuplji...

Comment

• deki-ascona
          Bio nam je drug! RIP
          • 10.04.2007
          • 2118
          • NI , Trosharina

43 u Nisu, na NIS-u
          Originally posted by Valent Vudriga
          ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
          Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• Blackeyed
            CBC Senator XXL
            • 06.07.2005
            • 402
            • Novi Sad

U poslednje vreme sipam na EKO pumpi u NS-u, zadovoljan sam sa kvalitetom. Cena je na nivou NS-a, znaci 43,00.

Sada su uveli i poklone na svakih 25 litara bilo kog goriva, recimo dobijes 2l tecnosti za vetrobran, mozes da biras ali ja nisam gledao dalje, taman mi je trebalo ovo za soferku...
            "You are reading this for the wrong reason..."

ENDYMION, Dan Simmons

Comment

• ale944
              CBC Senator XXL
              • 20.03.2006
              • 1457
              • Beograd

u obrenovcu i dalje 36, provereno ne krade na litrazi, a gas je skroz ok, tj. ne nalazim mu nikakve mane
              http://www.novaspeed.rs CHIPTUNING & FAP/DPF Off

Comment

• somi_kac
                CBC Senator XXL
                • 03.04.2009
                • 796
                • Kać

Originally posted by Blackeyed
                U poslednje vreme sipam na EKO pumpi u NS-u, zadovoljan sam sa kvalitetom. Cena je na nivou NS-a, znaci 43,00.

Sada su uveli i poklone na svakih 25 litara bilo kog goriva, recimo dobijes 2l tecnosti za vetrobran, mozes da biras ali ja nisam gledao dalje, taman mi je trebalo ovo za soferku...
                Eko pumpe su uvek bile OK. Problem su AVIA i OMV. Koliko puta su sje*avali ljudima ventile boce jer su im pistolji pod pritiskom...
                OPEL Astra 1.6i
                OPEL Kadett 1.6
                ŠKODA Favorit

Comment

• pipsi78
                  CBC Član
                  • 08.11.2006
                  • 60
                  • KOVACICA

Originally posted by somi_kac

Eko pumpe su uvek bile OK. Problem su AVIA i OMV. Koliko puta su sje*avali ljudima ventile boce jer su im pistolji pod pritiskom...

Avia je čista katastrofa, bilo koje gorivo da uzimate.
                  život je lep

Comment

• radebgyu
                    CBC Senator
                    • 03.02.2009
                    • 244
                    • Beograd

Slazem se da AVIA nevalja,a ima jos jedna EURO PETROL na NS auto-putu kradu ti Iz oka,a nevaljaIM GORIVO-GAS.
                    http://www.mitsubishiclubserbia.com

Comment

• Keketarac
                      CBC Senator XXL
                      • 01.09.2007
                      • 588
                      • Novi Sad
                      • Seat Ibiza 1.2 TSI

Europetrol je sestrinska firma od Eurogas-a, drze pored TNG i ostale vrstegoriva, kvalitet gasa je kao i na Eurogas pumpama-srednja zalost.

Comment

• slavko_bgd
                        CBC Senator XXL
                        • 24.03.2009
                        • 771
                        • Batajnica
                        • Stilo 1.6 16V MW

Originally posted by somi_kac

Obično kad sipam plin pogledam na manometru koliki je pritisak u toku punjenja.
                        Pre neko veče, na OMV pumpi pritisak je bio skoro 16 bar. Prekinuo sam punjenje pre limitacije,za svaki slučaj.
                        Preksinoć,na istoj toj pumpi, pritisak je bio 12 bar. Limitacija se aktivirala na 25 litara (boca mi je 33 litre,MV TOMASETTO) sa vrlo kratkim "zvrčanjem" ventila i to je OK.
                        Primetio sam da na drugim pumpama,kada je pritisak 10 bar i manji, MV počinje da "zvrči" već na 17-20 litara označavajući da je boca puna-a nije.
                        Generalno,pumpe ne pune sa istim pritiscima.Ako je pritisak preveliki, opterećuje se instalacija na vozilu.
                        Ako je premali,ili se ne aktivira limitacija pa se javlja prepunjavanje ili boca ne može da se dopuni,što zavisi od konstrukcije MV.
                        Mislim da ako je pritisak manji, dobijamo realno manje gasa u istoj zapremini (litar gasa nema istu masu pri 8 bar ili pri 12 bar), tako da nam se i tu javljaju razlike u pređenoj kilometraži.
                        Na primer, mom drugaru u potpuno praznu bocu od 60 litara na pumpi "CRNOMARKOVIĆ" na izlasku iz Batajnice su "ugurali" 64 litre. Pritisak je bio malo iznad 8 bar.
                        "Razvukla se boca,šta 'oćete bre?!"
                        Bolje peške u švaleraciju nego Mercedesom na posao...

Comment

• Srdjan
                          CBC Senator XXL
                          • 30.09.2004
                          • 2416
                          • Bajina Basta/Beograd

Originally posted by ale944
                          u obrenovcu i dalje 36, provereno ne krade na litrazi, a gas je skroz ok, tj. ne nalazim mu nikakve mane
                          Kako se zove ta pumpa u obrenovcu? I gde se nalazi, negde u centru ili je zavucena?
                          Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• tomamega
                            CBC Senator XXL
                            • 19.03.2009
                            • 715
                            • Beograd / Crna burma, prim. prev.
                            • Citroen C4, 1.6 Hdi, 110ks

@Slavkobgd

I ja imam istu toro bocu od 33l, ali meni skoro uvek krene sa krčanjem na oko 21l. Negde sipa do 27l a negde stane na 23l. Nisam primetio tu razliku u pritiscima. Kad počne da krči ja sipam još 1-2 litra i isključim. Kakva su tvoja iskustva sa tim?

Comment

• Jesa
                              CBC Senator XXL
                              • 23.03.2008
                              • 344
                              • Beograd
                              • Honda Civic 1.4 LS

Koliki treba da je pritisak na pumpi?

10,12 bara?
                              www.reverbnation.com/eclipsebgd

Comment

• radebgyu
                                CBC Senator
                                • 03.02.2009
                                • 244
                                • Beograd

[quote=slavko_bgd]
                                Originally posted by "somi_kac":ofkh5vty

Obično kad sipam plin pogledam na manometru koliki je pritisak u toku punjenja.
                                Pre neko veče, na OMV pumpi pritisak je bio skoro 16 bar. Prekinuo sam punjenje pre limitacije,za svaki slučaj.
                                Preksinoć,na istoj toj pumpi, pritisak je bio 12 bar. Limitacija se aktivirala na 25 litara (boca mi je 33 litre,MV TOMASETTO) sa vrlo kratkim "zvrčanjem" ventila i to je OK.
                                Primetio sam da na drugim pumpama,kada je pritisak 10 bar i manji, MV počinje da "zvrči" već na 17-20 litara označavajući da je boca puna-a nije.
                                Generalno,pumpe ne pune sa istim pritiscima.Ako je pritisak preveliki, opterećuje se instalacija na vozilu.
                                Ako je premali,ili se ne aktivira limitacija pa se javlja prepunjavanje ili boca ne može da se dopuni,što zavisi od konstrukcije MV.
                                Mislim da ako je pritisak manji, dobijamo realno manje gasa u istoj zapremini (litar gasa nema istu masu pri 8 bar ili pri 12 bar), tako da nam se i tu javljaju razlike u pređenoj kilometraži.
                                Na primer, mom drugaru u potpuno praznu bocu od 60 litara na pumpi "CRNOMARKOVIĆ" na izlasku iz Batajnice su "ugurali" 64 litre. Pritisak je bio malo iznad 8 bar.
                                "Razvukla se boca,šta 'oćete bre?!"[/quotefkh5vty]
                                To se imeni desilo kod ovih lopova na EURO PETROLU u bocu od 60l stalo63l
                                http://www.mitsubishiclubserbia.com

Comment

Working...
                                X