Pretakanje gasa iz boca za domacinstvo...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • savke
    CBC Senator XXL
    • 14.02.2006
    • 575
    • Novi Sad, Temerin
    • Laguna 2 ph2, Golf 3

Pretakanje gasa iz boca za domacinstvo...

Interesuje me sta vi mislite o tome, koliko je to stetno za gasni uređaj u autu i da li to ponekad radite (u slučaju da vam nestane gasa a auto vam ne radi na benzin i sl.)

Znam nekoliko jludi koji to rade pa me bas interesuje...

Pozdrav!
    Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!
  • Dren
    CBC Senator XXL
    • 24.08.2005
    • 1068
    • Sarajevo

To u svakom slucaju nije bas najsretnije rjesenje... Ako nekome ne radi auto na benzin, mislim da je ipak pametnije, lakse, a bogami i bezbjednije voditi racuna da ti ne nestane plina skroz, tj. dosuti na pumpi na vrijeme...

Comment

• Dora
      Nadzornik!!!
      • 24.10.2004
      • 17451
      • Novi Sad
      • FIAT

Re: Pretakanje gasa iz boca za domaćinstvo...

Originally posted by savke
      Interesuje me sta vi mislite o tome, koliko je to stetno za gasni uređaj u autu i da li to ponekad radite (u slučaju da vam nestane gasa a auto vam ne radi na benzin i sl.)

Pozdrav!
      Loše je zbog mulja koji je u tim bocama jer se retko otvaraju i čiste. Opasno je jer uvek može doći do nesreće prilikom pretakanja a ne vidim svrhu tog posla jer je cena ista. Eventualno ako je pumpa daleko...
      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• nikolans78
        CBC Senator
        • 16.03.2006
        • 277
        • Vankuver, Kanada

Imam ja tu pumpu, nije koriscena jos od vremena sankcija kada gasa nije bilo. Tacno je da su boce pune mulja, ali na pumpi je neki kao filter, e sad koliko on to procisti, ne znam. I sta, koja je ideja, ako se ostane bez gasa, da se u gepeku nosi jedna boca od 10 kg za rezervu i pumpa, ili da se ode po nju kuci? Mislim da je jednostavnije popraviti pogon na benzin ili se odslepati do gasne pumpe.

Inace, ova pumpa je dobra i za pretakanje iz boce u bocu, na primer iz 10kg boce u ove manje od 3 i 5 kg za kampovanje.

pozdrav

Comment

• Eon
          Moderator
          • 10.03.2005
          • 4225
          • Beograd-NBG-44
          • Superb 2.0 4x4 DSG

Opasna rabota a nikakva korist,... Cimati toliku bocu zbog 10 kg gasa....cccc
          Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
          Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

Moze da bude opasno, a i ne mora. Nema bas toliko mulja po bocama kao sto se prica. Mislim da je bilo opasnije pretakanje benzina tokom sankcija nego plina.

Nema potrebe za takvim necim.

Comment

Re: Pretakanje gasa iz boca za domacinstvo...

Originally posted by savke
              Pozdrav!
              Mozda ti ljudi misle da ih stalno i mnogo podkradaju na pumpama, pa zato pretcu iz tih boca za domacinstvo. Ipak kad sipas iz te boce, mozes da znas koliko si sipao!

Comment

• Dora
                Nadzornik!!!
                • 24.10.2004
                • 17451
                • Novi Sad
                • FIAT

Originally posted by Yug0
                Moze da bude opasno, a i ne mora. Nema bas toliko mulja po bocama kao sto se prica. Mislim da je bilo opasnije pretakanje benzina tokom sankcija nego plina.

Nema potrebe za takvim necim.

Čim se radi o zapaljivim materijama opasno je. Prilikom pretakanja uvek izadje deo gasa u okolinu. Varnica je uvek moguća i tako...

https.autogas.rs

Comment

Originally posted by Dora
                  Čim se radi o zapaljivim materijama opasno je. Prilikom pretakanja uvek izadje deo gasa u okolinu. Varnica je uvek moguća i tako...
                  Nisam ja rekao da nije opasno. Deo gasa izadje i kad punis na pumpi.

Comment

• don
                    CBC Senator XXL
                    • 13.04.2005
                    • 483
                    • Beograd

Ma posle prve boce ima filter da vam bude kao da ga niste menjali 10 godina, a i vise, postavicu sliku filtera koji je bio kod mene, i videcete njegovo stanje posle sipanja jedne boce, kao da sam ga potopio u kafu,, i tada je presalo da se cuje ono KLIK kada se da kontakt, tako da sam morao da cisitm onaj ''ventil'', (kako se vec zove), na,u, kucistu filtera i posle toga nisam vise sipao ni kap tog plina. Nauci se covek
                    Teorija je kad se sve zna, a nista ne funkcionise.
                    Organizacija je kad nista ne funkcionise, a svi znaju zasto.
                    Praksa je kad sve funkcionise, a niko ne zna zasto.

Comment

Pazi, ranije je bio veci broj boca koji je u sebi imao tih necistoca.
                      Kupujes boce na proverenim mestima i gledas da uzmes cistiju.
                      Mozda su ti prva iskustva bila los.

Comment

• Dragan
                        CBC Veteran
                        • 18.09.2005
                        • 184
                        • U blizini Novog Sada

U svakoj boci ima u proseku oko kilo raznog mulja i taloga.Neke boce nisu po 20 godina otvarane i ciscene.Pa tako da ce izaci skuplji gas ako se pretace iz boce nego da se sipa na pumpi.A nije mi jasno sto bi sipao butan iz boce kad pumpi ima na svakom cosku.

Comment

• don
                          CBC Senator XXL
                          • 13.04.2005
                          • 483
                          • Beograd

Pa verovatno zato sto tada kada je sipano nije nigde u kugu od 100km bilo pumpi
                          Teorija je kad se sve zna, a nista ne funkcionise.
                          Organizacija je kad nista ne funkcionise, a svi znaju zasto.
                          Praksa je kad sve funkcionise, a niko ne zna zasto.

Comment

Originally posted by Dragan
                            U svakoj boci ima u proseku oko kilo raznog mulja i taloga.
                            Ovo i nije bas tacno. Ne kazem da ne mozes da neletis, ali je veoma mali taj broj.

Comment

• Dora
                              Nadzornik!!!
                              • 24.10.2004
                              • 17451
                              • Novi Sad
                              • FIAT

E jeste, e nije, eee jeeeeste.... e nijeeee...

Jugo jel ti prodaješ te boce kad ih tolko braniš? Ljudi u punionici priznaju da su boce pune djubreta a ti si uporan da ih braniš??

To što ti kažeš nije tačno, obrnuto je, možeš slučajno da naletiš na čistu bocu samo dok je nova ili kad kupiš nove boce pa ih sam točiš a ne zamenjuješ za već napunjene.

https.autogas.rs

Comment

Working...
                              X