Prebacivanje sa metana na gas

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Zloca
    CBC Senator XXL
    • 21.12.2005
    • 510
    • Novi Sad
    • Astra bertone turbo

Prebacivanje sa metana na gas

Ortak je kupio fiat mareu 1.6 16v, 2002. god sa fabricki ugradjenim plinom. Ali problem je sto je za metan. Posto u nasem kraju nema istog, da li je problem prilagodjavanje uredjaja za autogas? I da li se kasnije ponovo moze vratiti na metan ako bude rasprostranjen po zemlji, jer, koliko sam cuo, dosta je jeftiniji od autogasa?
    Otvor za sipanje mu je tik uz otvor za gorivo, izmedju cajgera mu je digitalni indikator potrosnje. A evo i slike iz knjizice:
    MESTO ZA VASU REKLAMU!

Za samo 1000 din mesecno! :-)
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Nisi napisao koji je uredjaj ali teško da će išta moći da iskoristi, to jest sve mora da vadi i stavi za LPG. Ratličite su koncepcije rada.
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• laki5
      CBC Član
      • 06.02.2006
      • 51
      • Kragujevac
      • citroen xsara

Uredjaj koji omogucava sagorevanje metana (mislim da je u pitanju ipak zemni gas) ne moze da se koristi za plin, ali... Mislim da je moguce dodati paralelno mesac za plin.
      Siguran sam da je to moguce na motoru koji ima karburator. Vozio sam floridu koja je prilagodjena tako da je moguce prebacivati iz kabine na tri razlicita energenta, benzin, plin ili zemni gas. Doduse ovo je sve u eksperimentalnoj fazi ali cinjenica je da za sada (nesto vise od godinu dana) radi bez vecih problema.
      E sad obzirom da marea sigurno nema karburator, ne znam kako bi to funkcionisalo, pretpostavljam da je i to moguce.

Comment

• Duke
        CBC Senator XXL
        • 16.01.2006
        • 753
        • Urbs Naissus

Jeste, brate, al' vec vidim sliku u gepeku - 200 kila zeleza u vidu raznih boca, rezervoara, cevi itd. Ima da te 'apse kad god otvorish gepek...
        "Ja sam tamo bio, i opet cu da bijem."

Comment

• Dora
          Nadzornik!!!
          • 24.10.2004
          • 17451
          • Novi Sad
          • FIAT

Metan, propan i Butan su gasovi samo je razlika kako se skladište u rezervoar od kola. Metan je gasovit i zato je velik pritisak da bi ga više stalo. Ostali su u tečnom stanju. Iz tog razloga nije moguće koristiti istu opremu od punjenja pa do ostalog, sve je različito.

Ono što sagoreva gas je motor a on će sagorevati sve što mu se turi a može da gori.

Duke je lepo objasnio problem višestrukih instalacija na jednim kolima.
          Ja bih dodao samo da bi voleo da vidim atestaše kad bi videli to čudo na atestu
          Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Zloca
            CBC Senator XXL
            • 21.12.2005
            • 510
            • Novi Sad
            • Astra bertone turbo

Znaci, mrka kapa! Pitacu ga koji je uredjaj, mada je sad na predavanju, pa tek sutra, ali koliko vidim od toga nema nista. A kakva je situacija sa metanom? Ima li ga u prodaji? Ja ne koristim plin pa mi je to polje prilicno strano...
            Postoji li verovatnoca da se upotreba metana razvije, pa da se taj uredjaj zadrzi i saceka bolje dane?
            MESTO ZA VASU REKLAMU!

Comment

• dekideki
              CBC Senator XXL
              • 26.07.2005
              • 1914
              • Beograd

mozda prodas auto nekom iz Panceva a sebi kupis isti, ali sa TNG? neko rece nedavno da 70% italijana benzinaca ide na gas (metan, pretezno). italijani su zakon! ali kad ce to chudo da bude rasprostranjeno kod nas, ko ce ga znati. poredjenja radi, neki su otkrili TNG ove godine (ja licno se najzad nakanio i ugradio ga TEK prosle) a on se koristi kod nas unazad 35 godina!!!
              .

Comment

• vega
                CBC Senator XXL
                • 21.02.2006
                • 324
                • Beograd

A mozda je ipak bolje da ga proda nekom iz N.Sada
                ... and then the damn thing gone wild!

Comment

• Zloca
                  CBC Senator XXL
                  • 21.12.2005
                  • 510
                  • Novi Sad
                  • Astra bertone turbo

Ih, da ga proda, nema ni 10 dana kako ga je kupio...
                  MESTO ZA VASU REKLAMU!

Comment

Working...
                  X