Problemi na granici

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Dren
    CBC Senator XXL
    • 24.08.2005
    • 1068
    • Sarajevo

A znas li slucajno eventualne lokacije LPG pumpi na potezu prema Mariboru ? Ptuj ?

Prije 3-4 dana sam isao tuda i nisam nigdje primijetio oznake da na nekoj od pumpi (mahom PETROL) ima LPG-a...

Kada sam isao preko Ljubljane za Salzburg, tu ima na nekoliko mjesta...

I eventualno nakon Maribora u Austriji prema Grazu i Becu znas li gdje ga ima ? Isto ne primjetih oznake...

U Hrvatskoj jos nisam imao problema sa policijom u vezi LPG-a... Niko me nista nije ni gledao ni pitao... A papire od atesta ( osim onih koje sam dobio za opremu sa ISO oznakama ) nemam, jer je to u BiH jos nedefinisano, tj. mislim da je zadnji propis koji je tretirao tu problematiku izasao u Sluzbenom Listu 1984 god...

Comment

• xmovc
      CBC Član
      • 14.12.2005
      • 13
      • Slovenija

Valjda nisi primjetio oznake jer LPG se tamo toci samo u Mariboru u plinari. Radnim danima otvoreno je od 7.00 do 18.45, subotom 8.00-12.00 a ovdje ti je zemljovid jer je u centru grada. Cijena ti je od 0,56 eura.

Kao što vidim ima jednu pumpu na autoputu Graz-Bec ali nema oznake da se tamo toci gas, dostupna je sa oboje strane.

Autobahnstation Loipersdorf AGIP Fa. Lechner GmbH
      (A2/E5) Wien<->Graz
      A-7411 Markt Allhau Loipersdorf (BG)
      tel:+43(0)3359/2670

Cijena zna biti tamo oko 0,7 eura. Oni su ipak mnogo ekološko osvesceni i puno vole da vozijo dizel.

Comment

• imandic
        CBC Veteran
        • 10.01.2005
        • 124
        • Kragujevac

Stigao sam do Brisela bez problema...Ostalo mi je jos da skocim do Berlina i onda nazad...Niko nista ne pita i svi su ljubazni...

Sto se plina tice, nisam se nesto puno opterecivao, ovo mi je prilika da vozim auto na nemacki benzin, pa ko zna kad

Pozdrav...
        Ivan Mandic
        www.spotkg.com

Comment

• nijebitno
          CBC Senator XXL
          • 14.03.2006
          • 629
          • Modrica

Odnos?

Pa koji ti je odnos benzin/plin bio na tom putovanju? A ne bi bilo lose da izbacis i ukupnu kilometrazu, ukupnu potrosnju benzina i plina i cijene. Ko zna kada me moze put nanijeti do Brisela
          Difference between man and boys is the price of their toys

Comment

Working...
          X