Da li se ikada desilo da auto na gas eksplodira?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • jovan30
    CBC Senator
    • 07.05.2006
    • 322
    • Beograd

Da li se ikada desilo da auto na gas eksplodira?

Vozim auto relativno male kubikaze, pa o gasu nikad nisam ni razmisljao.

Ali cale razmislja da na svog slona od 5000 ccm ugradi gas. Naravno islo bi se na kvalitetan uredjaj, koliko sam ja u toku za takav auto treba sekvencijalni ili tako nesto.

Mene prvenstveno brine eventualna eksplozija, znam da se pominju neke detonacije kod automobila na plin, ali mene interesuje da li moze da se desi da boca eksplodira, posto znamo da su takve eksplozije sa katastrofalnim posledicama.
  • 206
    Admin od ispočetka :)
    • 09.12.2004
    • 9548
    • Beograd
    • 206

Umesto odgovora zapitaj se recimo moze li auto na benzin da eksplodira?

Moze taman koliko i auto na gas.

Desavalo se da auto CEO izgori, a boca ostane citava, odnosno da ne eksplodira jer sigurnosni ventil davno pre ispusti gas da iscuri.
    The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• Vladd
      CBC Senator XXL
      • 09.07.2006
      • 581
      • NBG

Auto na gas je podjednako bezbedan kao i auto na benzin. Ni vise ni manje. I kada je pliinska instalacija sigurnija, i dobro postavljena, u autu ostaje benzinska instalacija sa svojom "bezbednoscu".

Comment

• Valent Vudriga
        CBC Senator XXL
        • 02.04.2005
        • 2778
        • USA

Plinski pogon je daleko sigurniji od benzinskog. Isto kao i dieselski.
        Ovdje je prije par godina familija izgorjela u kombiju kad je metalni objekt odskocio i probio rezervar. Sedmero djece izginulo.

Comment

• dekideki
          CBC Senator XXL
          • 26.07.2005
          • 1914
          • Beograd

* aj da ne lazemo ljude, desilo se, jednom.
          - covek ugradio u VW kombi (inace vazdusno hladjen) pomocu stapa i kanapa, i - nekim cudom je uspeo da napravi smrtonosnu petlju pod kojim se, samo tada i nikad vise, desila ekspozija. bila i novinska vest sa uzasnim slikama. (ima i ovde na forumu, mrzi me da trazim...)
          **poenta je - da je to bio slucaj koji je i pored toga sto se to desio, nikom nije jasno kako je moguce da se desio. pokusavali na silu da ponove u par prezentacija, ali nisu uspeli. bio je splet okolnosti valjda, ali desio se.
          ***gas je bezbedan. u poslednje vreme kad me pitaju za gas i vidim da su im napunili usi predrasudama, samo kratko sazmem u jednu recenicu: SVE JE UPRAVO SUPROTNO OD SVEGA LOSEG STO STE CULI O GASU! bezbedniji od benzina, produzava vek motora, bolji je za ulje od benzina, produzava vek svecica, ma svega.

poz.
          .

Comment

• uglavnom.bezopasni
            - 42 -
            • 03.02.2005
            • 2235
            • Novi Sad

Svaki cas nekom gori auto od benzina, svaki cas nekom pukne bojler (kad ste poslednji put proverili sigurnosne ventile na vasim bojlerima, operacija traje 1 i slovima JEDNU sekundu), a o plinu u kuci necu ni da pricam... Ali to nije vest, ovo je aktuelno, pa jos kad pukne, treci dan u zutoj stampi se od jednog auta i srusene bandere stigne do 4 bloka zgrada i trajno kontaminiranog terena...
            Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
            11.04. 0:12 #2
            Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• Dren
              CBC Senator XXL
              • 24.08.2005
              • 1068
              • Sarajevo

Originally posted by dekideki
              pokusavali na silu da ponove u par prezentacija, ali nisu uspeli. bio je splet okolnosti valjda, ali desio se.
              Ako me pamcenje sluzi, mislim da je tada do explozije doslo pod uticajem akumuliranih hemijskih isparenja od tovara jagoda, kojim je taj kombi bio napunjen...

Znao sam ja da je samo prica da je voce zdravo...

Comment

• shadow
                CBC Senator XXL
                • 23.09.2005
                • 555
                • Beograd

Takodje po novinama se moglo procitati kako je neki auto na plin eksplodirao u tunelu u kosutnjaku...samo sto nikad nisu uspeli da dokazu da je to zbog plina...posle nisu uspeli da dokazu da je do eksplozije uopste doslo...nego se tunel obrusio iz nekih drugih razloga...

takodje, bila je vest u novinama da je nekom liku eksplodirao auto...i da je auto bio na plin...ali su sledeceg dana napisali da mu je bila podmetnuta bomba u auto...i da je uzrok eksplozije obracun mafije, a ne plin...

* aj da ne lazemo ljude, desilo se, jednom.
                - covek ugradio u VW kombi (inace vazdusno hladjen) pomocu stapa i kanapa, i - nekim cudom je uspeo da napravi smrtonosnu petlju pod kojim se, samo tada i nikad vise, desila ekspozija. bila i novinska vest sa uzasnim slikama. (ima i ovde na forumu, mrzi me da trazim...)
                **poenta je - da je to bio slucaj koji je i pored toga sto se to desio, nikom nije jasno kako je moguce da se desio. pokusavali na silu da ponove u par prezentacija, ali nisu uspeli. bio je splet okolnosti valjda, ali desio se.
                poz.
                Hmm...ne znam sta su pokusavali da ponove, ali u novinama je pisalo da je cev za plin bila obmotana oko auspuha...sto u kombinaciji sa tropskim vrucinama i nepostojanja sigurnosnog ventila na boci, dovodi do eksplozije ako se ne varam?
                My crew is all fired up
                Y'all better just wise up

Comment

• dekideki
                  CBC Senator XXL
                  • 26.07.2005
                  • 1914
                  • Beograd

pa to. nisu nikad uspeli da naprave repliku toliko lose uradjenog sistema. inace, palili su mislim Reno 4 jedan sa gasom a drugi bez. gas se nije ni zapalio a kamoli ekslodirao... inace ovom liku kog sam pomenuo je izgorela kinta sve sa vocem.
                  evo, nasao sam:
                  http://www.cannonballforums.se/viewtopi ... c&start=25
                  pogledajte, procitajte... da nije tuzno bilo bi smesno... ili obrnuto?

poz.
                  .

Comment

Working...
                  X