Autogas u bosni

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • BLABLABLA
    CBC Član
    • 26.10.2005
    • 78
    • Ljubljana

Autogas u bosni

Obzirom, da u stickyu o lokacijama autogas pumpi nema Bosne, interesuje me gde postoji spisak autogasnih pumpi u Bosni.

Poštovani kolegi, najviše me interesuju lokacije odnosno relacije Okučani- Teslić-Sarajevo-Lukovac.

Pozdrav

Matjaž PLINFARER
  • Stojan
    CBC Član
    • 27.01.2006
    • 73
    • Nova Gorica
    • opel vectra

vectra 2000.g. 85kw caravan X18XE1 LPG...e-g@s

Comment

• BLABLABLA
      CBC Član
      • 26.10.2005
      • 78
      • Ljubljana

Originally posted by Stojan
      http://www.lpgbh.ba/stranice/autogas-punionica.htm
      Hvala, pono hvala.

Sad samo molba za moderatore, da to stave u sticky.

Pozdrav

Matjaž PLINFARER

Comment

• BLABLABLA
        CBC Član
        • 26.10.2005
        • 78
        • Ljubljana

Originally posted by BLABLABLA
        Originally posted by Stojan
        http://www.lpgbh.ba/stranice/autogas-punionica.htm
        Hvala, pono hvala.

Sad samo molba za moderatore, da to stave u sticky.
        Bravo Dora.

Brz si ko Munja.

Pozdrav

Matjaž PLINFARER

Comment

• Goranp
          CBC Senator XXL
          • 28.06.2006
          • 436
          • Banja Luka

A kako misliš doći od okučana do teslića???
          Banjaluka Blog
          http://gradbanjaluka.blogspot.com
          Tattoo Picture
          http://tattooaco.blogspot.com

Comment

• Dren
            CBC Senator XXL
            • 24.08.2005
            • 1068
            • Sarajevo

Vjerovatno je mislio na Okucani-Gradiska-BL-Kotor Varos-Teslic...

Mada mu je mozda brze autoputem do Sl. Broda, pa onda u BiH, na Derventu-Doboj-Teslic...

Comment

• BLABLABLA
              CBC Član
              • 26.10.2005
              • 78
              • Ljubljana

Originally posted by Dren
              Vjerovatno je mislio na Okucani-Gradiska-BL-Kotor Varos-Teslic...

Mada mu je mozda brze autoputem do Sl. Broda, pa onda u BiH, na Derventu-Doboj-Teslic...
              Evo putopis nakon vlastite posjete Bosni.

Fakti
              Opel ASTRA 1,8 16 Karavan
              Lovato FAST 90
              Toro boca 48 litara Bruto

Put
              Start Ljubljana (skoro prazan rezervoar), jedva došao do Bregane na hlape. Napunio 45 litara, cena 3,05 kuna/l, napravio cca 490 km

Put po autoputu do Gradiške pa onda pravač Teslić, malo lutanja po Tesliću, poslovni razgovori, put prema Sarajevu.

Na putu od Teslića ima puno pumpi u Banja Luci, posle BL pumpe postaju redke kao diamanti.

Od Teslića do Sarajeva uspio sam, da zapazim samo 1 pumpu.

Na putu malo dalje od Kaknja bila je težka saobračajka, jedan je poginuo, pa sam se morao vratiti cca 10 km natrag u Kakanj. Hotel sam imao u Vogošči, tamo na putu prema Kobiljoj glavi ima pompa sa gasom. Punio 35 litra cena 0,94 kM7litru, prešao cca 450 km.
              Onda put u Sarajevo, tražnja Bosnalijeka cca 1 sat (promašio lokaciju), onda put do Energoinvesta, opet promašio lokaciju. Spavanje onda opet u Vogošči. Onda put za Tuzlu, na putu nisam video ni jednu pumpu. Onda pravac Lukavac, opet posjeta, onda natrag u Tuzlu, pa onda preba Bjeljini, i Brčkom, Onda u Brčkom preko granice, na autoput prema Zagrebu. Onda punjenje u Slavonskom Brodu (treba izači sa autoputa) 30 litara, 350 km, posljednje punjenje na Bregani cca 21 litra, i povratak u Ljubljanu.

Zaključak

U BIH ima nekoliko gasnih pumpa, ali uvjek kad idete na duži put potrebno je voditi računa o količini gasa u rezervoaru. Na nekim relacijama, pumpa za gas uopšte nema,ili su dobro sakrite.

PS Detaili u podpisu (potrošnja)

Pozdrav

Matjaž PLINFARER

Comment

• Dren
                CBC Senator XXL
                • 24.08.2005
                • 1068
                • Sarajevo

Matjaz, Matjaz, super za Plinfarer, aba varum Bosnalijek zuhen ?

Trebao si poslati mali PP, pa bih ti pojasnio trazene lokacije...

Iduci put slobodno pitaj...

Pozdravljen...

Comment

Imas pumpu ispred Tuzle, kad ides iz Sarajeva na nekih desetak km ispred sa desne strane (ispred Mercedesovog servisa), a cena je 0,79KM. Ima jos jedna par kilometara ranije ali je dosta skuplja, mislim da je preko 1KM. Cak i malo tuzlaka zna za te pumpe, valjda gas jos nije zaziveo kod njih.

Comment

• BLABLABLA
                    CBC Član
                    • 26.10.2005
                    • 78
                    • Ljubljana

Oko gasnih pumpi u Bosni.

Ima ih dosta (previše) na jednom mjestu, a drugdnje jih uopšte nema ili su jih namjerno sakrili.

Važi specialno za Sarajevo.

Da bi bile pametno poraspoređene bilo bi ih sasvim dosta.

Sve su gore moja izkustva sa prve posjete Bosni (odkad imam auto na gas i uopšte generalno kad se govori o mojoj posjeti Bosni)

Pozdrav

Matjaž PLINFARER

Comment

• Goranp
                      CBC Senator XXL
                      • 28.06.2006
                      • 436
                      • Banja Luka

Pitanje sam postavio jer me je zanimalo da li će ići preko BL da ga uputim u pumpe, cijene, kvalitet...

Ne znam za ostatak RS i BiH,ali u Banja Luci sada ima zadovoljavajući broj pumpi koje toče auto gas...
                      Isto tako imam osjećaj da je Ideal Petrol napravio dobar potez što je uveo auto gas, sada je stalno gužva kod njih.
                      Banjaluka Blog
                      Tattoo Picture

Comment

• BLABLABLA
                        CBC Član
                        • 26.10.2005
                        • 78
                        • Ljubljana

Da, mogu da potvrdim. U Banja Luci ima najviše gasnih pumpi u BIH. Pored samog puna iz pravca Gradiške prema Tesliću ima najmanje 3 kom.

Pa i cijena oko 0,8 KM je v povoljna u odnosu na Vogošču,kdje sam sipao za 0,94 KM.

PS Kad sam vozio kroz BL imao sam još dosta gasa iz Bregane, pa zbog toga nisam sipao, ali da nisam onda sipao u Vogošči (pumpa se dosta dobro reklamira, toliko, da nije težka za nači) , verojatno u Sarajevu bih ostao bez gasa, jer nisam vidio ni jedne pumpe sa gasom na putu kdje sam vozio po Sarajevu.

Pozdrav

Matjaž PLINFARER

Comment

• Goranp
                          CBC Senator XXL
                          • 28.06.2006
                          • 436
                          • Banja Luka

Pa čisto da znaš za ubuduće da ti je najkvalitetniji plin na Krajinapetrolu
                          Znači kada ideš iz laktaša prema bl skreneš na Prijedorskoj petlji (sam naziv govori) prema Prijedoru nekih 3-4 km i tamo je pumpa
                          Kao što sam već pisao i Ideal Petrol je uveo gas u svoju ponudu, međutim na pumpi iz pravca Laktaša prema BL nema dok iz pravca BL prema Laktašima ima
                          Plin je od Krajinapetrola samim ti dosta kvalitetan.

Na Ideal petrolu 0.83 KM
                          Na Krajinapetrolu 0.80 KM zadnji put kada sam bio, ne baš skoro
                          Banjaluka Blog
                          Tattoo Picture

Comment

• bmw735i
                            CBC Senator
                            • 07.05.2006
                            • 258
                            • Mostar
                            • BMW 320i, 740i, 750i

Da se nadovežem na BLABLABLA
                            Ja sam iz Mostara vozim BMW 735i I6 EML 92' sa Landirenco lambdacontrol upravo sam nabavio i 750 u koji mislim ugraditi sličan sistem.
                            Pravo da vam kažem i mene je izpizdilo nepostojanje LPG pumpi. A tek što me pizdi razlika u cijeni od 0.65 do 1.05 KM.
                            Krenuo sam iz Mostara puneći ga do vrha na AC OIL po 0.90 jer moj plinar ne radi u 3 ujutro koji inače toči po 0.87. Vozim do Sarajeva prosječnom brzinom od 100 na sat i nigdje ni jedne pumpe na mapi. Sreća pa sam tankao u Mostaru. U Sarajevu 2 jedna iza televizije i jedna poslije kobilje glave.
                            Onda krenete prema Zenici i nema ih na mapi do Tešnja. Doslovno nisam se niti trudio istraživati.
                            Onda natočim 44 litra u Maglaju po cijeni od 0.89 što nije puno za put od mostara do maglaja 332km 44.5 litra izađe oko 13.4l na 100. E sad jedva sam čovjeku platio u kunama eurima i markama jer mu ne radi pos terminal za kartice. Za ne povjerovati da je tip predložio da mu platim u kunama u RS. Ali šta je tu je para ne gleda na nacionalnost, vjeroispovjest nego samo na kursnu listu.
                            I stigoh ja u Orašje za kad tamo veleprodaja plina i cijena 0.70 nisam ni svraćao jer bi popizdio radi cijene i činjenice da sam tankao po 19pf većoj cijeni i kursnoj razlici od 4Kn/KM. U Orašju je se marka računa po 4 Kn a u Maglaju 3.6 bankovno tečaja.
                            Nije crno ali na duže staze.....
                            E onda put u Zagreb vozanje po zagrebu do iznemoglosti pa točenje u Zagrebu po 3.05 Kn na povratku. E sad ako krenete prema Hercegovini preko knina starom cestom (najmanje policije, odrona itd) Imate na izlazku iz Zg pa onda u Karlovcu 2 pumpe pa negdje oko Slunja jedna i do imotskog nijedna. Što znači nema gonjanja i devijacije sa ceste puno je benžo neće izdržati sa 70 litara i potrošnjom od 13-16 litara do Imotskog gdje pumpa radi do 22 što je opet nezgodno jer se ja vraćam iz Zg po noći.
                            Sve u svemu suma sumarum vožnja na plin se isplati ali u bivšim nam državama treba puuuno strpljenja i planiranja ako polazite na put jer vam se može desiti nezamislivo a to je da moradnete voziti par kilometaka na smrdljivu tekućinu popularno zvanu benzin.
                            BMW 320i E46 M54 STAG 300 ISA2 Zavoli Zeta S HANA 2000 tip C, BMW 740i E38 M62 STAG 300 ISA2, BMW 750i E32 M70 STAG 300
                            Peugeot 206 1.4i XS (ženin) STAG 300 ISA2 Zavoli Zeta N HANA 2000 tip C

Comment

• dranix
                              CBC Senator XXL
                              • 04.10.2004
                              • 3079
                              • Antwerpen/Belgium
                              • Saab 9-3

Izgleda da je BiH postala veca nego ikada
                              Sta jos treba da se desi da bi se konacno situacija dovela u normalu?
                              Razlika u ceni je zdrava pojava, ali bas toliko...

Comment

Working...
                              X