Otvaranje autogas pumpe

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • jovancha
    CBC Član
    • 13.09.2006
    • 80
    • bgd

Otvaranje autogas pumpe

Imam pitanje za prijatelja iz okoline Aleksinca.
    Namerio se da otvori pumpu za gas dole kod njega,
    ne na samom autoputu, vec iskljucenje za aleksinac, pa jedno 300m
    odatle, tako da bi po njegovoj prici pokrio i grad, i autoput (ko hoce da se iskljuci).
    Ono sto ga zanima je vase misljenje po pitanju rentabilnosti takve investicije. Znaci koliko je to isplativo sada otvarati,
    da li je neko upoznat sa marzama, nekom kolicinom koja moze da se proda,
    da li neko zna i koje je minimalno ulaganje za jednu takvu pumpu.
    Da li se isplati na takvjo pumpi imati i prateci sadrzaj (zvake, dopune za mobilni, pa onda i ulje, akumulatore, itd) ili imati samo gas.

Pozdrav
  • galileo5
    CBC Veteran
    • 31.03.2005
    • 131
    • Leskovac, South Serbi

Konkretno, nije bitno ko i u kom gradu, platio je na regionalnom putu 11860000,00 dinara sve dozvole i komunalno opremanje, da bi to zavrsio za jednu a ne za tri godine, dao je jos 70000evra za podmazivanje, jer je poznato ba je u beogradu veliko trenje pa se mora dobro podmazati da bi stvari koliko toliko mogle da idu svojim tokom, sama "pumpa" cisterne i ostalo ga je kostalo oko 60-70000evra, ostale sitnice su celokupnu investiciju dovele do tacne cifre od 308000 evra.
    Sada prodaje 40t mesecno, ali s obzirom da je tek krenuo sa radom ... bice bolje.
    pozz

Comment

• jovancha
      CBC Član
      • 13.09.2006
      • 80
      • bgd

Da li mozda znas koja je marza po litri gasa ?

Comment

• galileo5
        CBC Veteran
        • 31.03.2005
        • 131
        • Leskovac, South Serbi

Kad se sve sabere i oduzme ostaje oko 400000din na 35t , inace gas uvozi iz Grcke, nisam siguran oko nabavne cene i firme od koje uzima gas.

Comment

• djukic
          CBC Senator XXL
          • 27.03.2005
          • 2526
          • Beograd

Potpuno se slazem za ovo oko trenja u Beogradu. Moj prijatelj je morao da dooobro podaze i sve je uspeo da zavrsi za 12 meseci.
          Inace pitanje da li se isplati je pitanje velicine trzista.
          Mislim da se pumpa svakako isplati, e sad u Beogradu sigurno pre nego u Leskovcu ali opet mislim da trenje u leskovcu i komunalno opremanje je srazmerno velicini grada daleko manje nego u Beogradu.
          https://t.me/pump_upp

Comment

• BRABUS
            CBC Senator XXL
            • 15.10.2004
            • 2399
            • London

Hmmm....koliko znam, OMV pumpa kod Aleksinackih Rudnika ima gas, za NIS-ovu u aleksincu nisam siguran, slicno je i sa druge strae, kad se ide iz pravca Nisa, tako da je pitanje koj procenata onih kojima treba gas na auto-putu ce da svracaju

Cifra koju ja znam za izgradnju pumpe, moderno opremljene je oko 75-80.000e.

Comment

• Heinz
              CBC Senator XXL
              • 30.09.2004
              • 1027
              • Beograd, Voždovac
              • Avensis 2.0 D4D

Originally posted by galileo5
              Sada prodaje 40t mesecno, ali s obzirom da je tek krenuo sa radom ... bice bolje.
              U BG se prodaje po 2.5 cisterne dnevno.
              Toyota Avensis 2.0 D-4D (2007)

Comment

• marinac
                CBC Senator
                • 13.03.2006
                • 277
                • Beograd
                • Alfa 156 JTS

Zarada ti je od 5 do 10 dinara po litri. Racunaj da ce gas da poskupi po kilogramu, ali ne mozes da dizes cenu npr. zbog konkurencije, ili ce da pojeftini, a onda ne dizes cenu zbog vece zarade i tako to, pa je i zarada razlicita. Naravno, razlikuje se i nabavna cena gasa i transporta, u zavisnosti kvaliteta i razdaljine od skladista dobavljaca ili rafinerije. Uvoz gasa je dozvoljen, pa ako se uklopis u cenu, uvozi.

Comment

Working...
                X