Jedna interesantna ugradnja

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • prolupator
    CBC Senator XXL
    • 02.09.2005
    • 3968
    • Zemun

Jedna interesantna ugradnja

Dakle, bio sam tamo negde i video da se i tamo ljudi voze na plin.
    Uspeo sam da, na brzinu i nekako, slikam "ugradnju"!

Pa sad vi procenite kako je taj posao uradjen, da li bi to proslo kod nas i na koji nacin ? Mislim da je intersantno kao varijanta, bar za male privrednike.
    Vidjao sam i pick-up - ove sa bocom u tovarnom prostoru tik do kabine, kao varijantu na temu, ali nisam uspeo da slikam...
    OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs
  • Laki GSi
    CBC Senator XXL
    • 15.10.2006
    • 2426
    • Beograd-Vozdovac

Pa ovako nesto slicno na busevima u Rumuniji ima(da autobus na plin),boca na krovu i udri!
    Sto se tice pic-upova tako i kod nas stavljaju
    Vozim lagano....bolje pola sata kasnije nego 40god.ranije!!!

Comment

• dranix
      CBC Senator XXL
      • 04.10.2004
      • 3079
      • Antwerpen/Belgium
      • Saab 9-3

Sta fali? Boce su napolju.
      Jos ako je vise njih odjednom otvoreno a vezano zajedno ne treba ni isparivac jer je dovoljan kapacitet gasne faze za prosecan motor.
      Kod ovakve ugradnje je bitno da se ne prepune boce posto je toplo a budu verovatno i na direktnom suncu.
      Na konkretnoj slici ovaj pretace u onu belu bocu po potrebi. Bela boca je obicna LPG boca pametno prefarbana.
      Mozda covek samo prevozi kucne gasne boce a slucajno koristi LPG kao gorivo a mi vec napravili paniku.

Comment

• prolupator
        CBC Senator XXL
        • 02.09.2005
        • 3968
        • Zemun

Hehehehe, a gde je ugradjeno ? Mislim, u kojoj zemlji ovo prolazi ?

prolupator.mojblog.rs

Comment

• Trivo
          CBC Senator
          • 02.06.2005
          • 202
          • Bosanski Novi/Novi Grad/Novi Beograd

Davno sam vidio u nekim starim italijanskim auto novinama(kraj 70-pocetak 80) tipicne primjere ugradnje gasa i izmedju ostalih ovakav polozaj boce je bio za "bubu",sto znaci da je vjerovatno prolazilo atest bez problema.
          Tad me nije zanimalo pa i neznam gdje je bio prikljucak za punjenje i crijevo ka motoru.
          U kombinaciji sa nekim nosacem prtljaga i nebi bilo lose rjesenje(na ustrb aerodinamike)
          VW 1200 1972god.
          VW Golf 1.3 1988god.
          FIAT Punto 1.9 JTD 2001god.

Comment

• prolupator
            CBC Senator XXL
            • 02.09.2005
            • 3968
            • Zemun

Pa, ovo i nije vozilo za jurcanje
            Inace, zemlja uslikavanja doticnog vozila je Mexico... A sta se sve i kako vozi u toj zemlji je neka druga prica. Samo sam hteo da vidite sta prolazi

@dranix: Bela boca nije "kuhinjska boca" vec klasicna LPG boca, kao ona koju i ja imam u gepeku, samo je mv smesten u kutijicu (ne znam koliko se vidi) na samoj boci.

Sva vozila na LPG imaju boce napolju i sva su teretna. Nisam uspeo da uocim ni jedan putnicki automobil na LPG ili imaju lepse skriveno mesto za punjenje, sto je verovatnije...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• uglavnom.bezopasni
              - 42 -
              • 03.02.2005
              • 2235
              • Novi Sad

Originally posted by prolupator
              Hehehehe, a gde je ugradjeno ? Mislim, u kojoj zemlji ovo prolazi ?
              U svakoj, samo ljudi izbegavaju da tako stave najviše zbog estetike i ako je uvek izgovor da ne bi neko dirao, krao gas i sli?ne izmišljotine...
              Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
              11.04. 0:12 #2
              Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• nijebitno
                CBC Senator XXL
                • 14.03.2006
                • 629
                • Modrica

Po Banjaluci sam prosle godine vidjao jednog teretnog Seata sa ovako slicno ugradjenom bocom. Imao je nazad teretni prostor kao Poly, a boca je buila ugradjena na krovu gdje se inace nalazi spojler ili manji nosac prtljaga(ili nista). Na takvom autu se to cak i prilicno uklapa i ne izgledna tako neprirodno. Poslije sam ga vidjao bez boce, ne znam zasto.

Moze li se boca ucvrstiti dovoljno dobro na krovu, posto je u pitanju relativno tanak lim?
                Difference between man and boys is the price of their toys

Comment

• Durango
                  CBC Senator XXL
                  • 01.02.2006
                  • 590
                  • Zemun, Srbija

Video sam par ovakvih vozila u Grckoj. Bio sam u soku. Mogu da zamislim koliko bi stotina metara letela boca pri nekom jacem sudaru!
                  MERCEDES-BENZ - Geprüfte Qualität

Comment

• dranix
                    CBC Senator XXL
                    • 04.10.2004
                    • 3079
                    • Antwerpen/Belgium
                    • Saab 9-3

Naravno da su svi na gas u Meksiku kad su americka vozila mahom benzinci. A zakon? Ih. Voziti se mora svakako a vozila troseee.

Comment

• prolupator
                      CBC Senator XXL
                      • 02.09.2005
                      • 3968
                      • Zemun

Uh, koliko se samo varas.... Jako mali broj vozila je na gas. U Akapulku nisam video ni jedno, a ovo je snimljeno u gradu Taxco u sred Siera Madre.
                      Sve je na benzin, na pumpama i nema diesela, a o plinu da i ne govorimo.
                      Kukaju kako im je benzin skup, kosta oko 56 din (preracunato), oni su veliki izvoznici nafte, a drzava njima kao gradjanima ne da popust ?!

Jako mnogo je malih, evropskih ili japanskih/korejskih automobila. Ima i americkih tenkova, naravno...

Ali to nije tema..

prolupator.mojblog.rs

Comment

• prolupator
                        CBC Senator XXL
                        • 02.09.2005
                        • 3968
                        • Zemun

Kod nas jos nisam video nista s bocom na krovu, video sam da u poly-ju i u nekim kombijima boce vise u tovarnom prostoru, ali bas na krovu, ne.

prolupator.mojblog.rs

Comment

Working...
                        X